Selamlar İyi Akşamlar;
YBR mi sattıktan sonra motor arayışına girdim.Bundan 1 ay önce Fazer 250 olarak gördüğüm şimdilerde YBR 250 ile tanıtılan motora hayran kaldım.Gerek 250 cc olmasının ekonomikliği gerek yakışıklılığı nedeniyle bu motoru aklıma koydum.Uzuncadır fiyat araştırması ve sohbeti yaparken sağ solla,Yamaha Daytondan 10 milyar olacağını duydum.Bugun merkezi aradığımda satıştan bir arkadaş fiyatının 4000Euro olacağı bu fiyatın net olmamakla birlikte %10 + yada %10 - olacağını ağzından kaçırdı? Saflık örneği gösterip ytl olarak ne kadar dedim yani biz kuru 2ytl den hesaplıyoruz 8 milyar civarlarında dedi.
Kendi fikrimce bu motor 4000euro olmasa bile nerden bakarsanız bakın 7 küsür yani CBF 250 ile aynı fiyatlarda olur.Kusura bakmasınlar ama 7-8 milyar 250cc motora vereceğime 1 milyar daha koyar aslanlar gibi F650GS alırım ABS sinden elcik ısıtmasına kadar her türlü konforu var.
Özetle bu motoru beklemekten vazgeçtim.Araba fiyatlarına iki teker almam.Şu andan itibaren CBF150 yi aklıma koydum.
Daha önceki motorlarım : Keweey Superlite 150 - Honda NX 250 - Yamaha YBR 125
Yine 150 cc ye devam en azından benzin tasam yok alırken zorlanmıyorum satarken zorlanmıyorum.Tamam özgürlüğümüz biraz yavaş ama bütçemizin çapı ile doğru orantılı.
Saygılar Sevgiler...