ybr125esd neden 2.vitesten boşa düşüyor?

Merhabalar
2012 model 7200km'de ybr125esd sahibiyim. Bu motorun sorunlarından bıktım. Daha önce bir kere arka flanş seyir halinde kırıldı yolda kaldım. Debriyaj arızası oldu komple ne varsa teline taşına kadar değişti. On sol amortisör yağ kaçırıyor. Göstergeleri aydınlatan ampuller değişti. Yeni sorunumsa şu: Motosikletim birden ikiye attığım zaman bazen ikiden boşa düşüyor. ( Ipone 10 40 yağ kullanıyorum. ) Acaba sorun ne olabilir?herkese teşekkürler saygılar.

herşeyin doğru olduğundan eminsen ya adam gibi bir ustaya götür göster.yada sat kurtul rahat et buradan yazılacak cevaplar at üstünden tüfek atmaya benzer..hangisini yazalım birsürü nedeni olabilir.

Servisine gösterin,olmadı başka servise götürün.Ybr öle zırt pırt arıza yapan bir makine değildir..Motordan anlamadığınızı anlayan bazı göz açık servisler sizi kazıklıyorda olabilirler..Şunu yaptık bunu değiştirdik derler ama halbuki hikaye..Serviste yaptırmanıza rağmen sorunlar devam ediyorsa başka bir servise göstermenizi tavsiye ederim..

Hocam iyi ihtimalle tam vitesi oturtamıyorsun. 1. viteste seyir halindeyken gazı kes, debriyajı sık tam anlamıyla yukarı ittir vites'i. Klank sesini duymalısın ve hissetmelisin iyi geçtiğini.

Kötü ihtimalle ise vites kutusunda arıza var, motorun komple yarılması gerekiyor garantisi vardır umarım.

Yağla bi alakası olacağını sanmıyorum. İlk motorunuz muydu?

Yağla bi alakası olacağını sanmıyorum. İlk motorunuz muydu?

Hayır 4.motorum ama mekaniğinden pek anlamam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:38 ----------

Servisine gösterin,olmadı başka servise götürün.Ybr öle zırt pırt arıza yapan bir makine değildir..Motordan anlamadığınızı anlayan bazı göz açık servisler sizi kazıklıyorda olabilirler..Şunu yaptık bunu değiştirdik derler ama halbuki hikaye..Serviste yaptırmanıza rağmen sorunlar devam ediyorsa başka bir servise göstermenizi tavsiye ederim..

İşte bende o kazıkları yememek için buraya konu açtım. Müsait bir zamanda götüreceğim ustama. Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:41 ----------

Tarlada kullanım için uygun değil yalnız o motor..

Tarla derken? Hafta içi her gün git gel 42km (Samsun 19Mayıs Üniversitesi-İlkadım çiftlik caddesi)tamamı asfalt yol yapıyorum. Şehir içi trafiğine bile girmiyorum doğru dürüst dur kalk yapmıyorum.

Ybr'ye laf yok küserim 220.000' deyim, ben bırakacam o bırakmıyor beni maşallah deyin. He sıfır sorun değil tabi. illaki sorunları oluyor ama bu sınıfta en az sorunlu motordur ybr 125.

Tarlada kullanım için uygun değil yalnız o motor..

ben tam da dediğiniz gibi tarlada kullanıyorum :) . 1 km lik ana sulama hattını kontrol için . pick-up ın sallatısından içinde durulmuyor :) yol şartlarından dolayı kolay kolay arıza vericek makina değil .

hocam tek teker yapıyon mu :)

Yok hocam ne tek tekeri isten okula ordan eve sonra sabah yine ise öyle geçip gidiyor günler bildiğin sıradan motosiklet kullanicisiyim işte oyle akrobatik hareketler falan yapmam.

benim motorum o olayı arkada artçı olduğunda veya vitesi iyi geçiremezsem yapıyor.

Ben çok tarlada kullandım arabaların gidip gelmeye dayanamadığı stabilize yolda 6 gidiş 6 geliş her gün 2 motorumunda lastikleri haşat oldu ikiside ybr..başka sorun yaşamadım..

yenı eds ler eskı ybr lerden daha dayanıksız eskı japonlar banamısın demeden yag koy gıdıyor yenılerde kalıtenın dustugu bellı zaten vıtes sorunu ıse pedalının saglıklı calıstıgını kontrol et.dua et ufak bı sorundur yoksa elıne 5 tane dişli alma durumun var

Şanzıman arızası değilse vitesi tam geçiremiyor olabilirsin, bu bahsettiğin durum 1'den 2'ye geçtiğinde yaşanıyor değil mi? 3'ten 2'ye düştüğünde olmuyorsa buna sebep olan şey bazen pedalın biraz yukarda konumlandırılmış olmasıdır. Vitesi yukarı çekerken pedalın motor bloğuna değip değmediğine bir bak. Değiyorsa ayarını düşür 1 tık.

2. viteste yapıp 3,4,5'te yapmamasının sebebi aşağıdaki resimde işaretlediğim alana tam oturmaması ve vitesten atması olabilir.
(bu fotoğrafı kaçıncı viteste iken çektiğimi hatırlamıyorum ama 2.vites aralığı olmadığı kesin, muhtemelen 3 ya da 4. Çünkü motor boşta olduğu zaman o ufak yuvarlak parçanın o yıldız gibi görünen dişlinin daha yayvan bir boşluğunda olması gerekir)

10xbmuq.jpg

7200'deki bir Ybr'nin kelimenin tam anlamıyla EŞEK gibi kullanılması gerekir ki şanzıman arızası versin (fabrika hatası yoksa) ...

Hayır hayır 3den 2ye düşerken olmuyor zaten sürekli değil bazen oluyor. Ayrıca bildiğiniz motosiklet sürücüsüyüm işte... evden işe okula sonra yine eve hafta sonu da temizliği yıkanması yağlanması vs vs işte :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar