YBR125 ile en falza kaç saat gidilir

300 km yaptım gidişli gelişli eve gelince baktım sırtımı hissetmıyorum hemen el ense yaptım.hani motor aynı km de gıdınce gercekten mola vermek gerekıyor ondan dolayı sureklı su içmek lazım bunun yanında molada vermek lazım

hortçular sizi :) geçmişte yazdığıma düzeltme :) gps ile ölçtüm 15 km fazla ölçüyomuş :) ortalama 300 km gidebiliyorum sakin sakin :)

selamlar,
125cc lik motorlarla (yamaha ybr) motor 6.800 - 7300 devir arasında 5. vitesde, sabit 80-90 km hızla en fazla kaç saat seyir halinde gidilmesi uygundur.
üzerinde sıcaklık göstergesi olmadığından haliyle ne derece hararet içinde bilemiyorum. Ama tahminim en fazla 1 saat falandır heralde. yanılıyor muyum ?

yok ya bi saat az oldu. zaten ben işe 45 dakkada gidiyorum. 2 saat ozaman . bilemedim şindi...

Arkadaşım senin topiciğede limon sıkmış olmayalım pardon:wiinkk: uzun yolda ortalama 70. yada 8. km de yorulma emareleri belirmeye başlar zaten (en azından bende öyle oluyor) bu mesafede genelde 1 saat gibi alınıyor ve bu arada bi 15 dk mola ilaç gibi geliyor ha dayanıklılıkaçısından diyosan o şekilde benzin bitene yağ bozulana kadar gider bi şey olmaz ayrıntılı bilgiyi http://www.ybrclub.org/forum/index.php bu adresten bulabilirsin ybr form sitesi:rendeer:

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Valla o kişiye bağlı bişey motordan önce zaten kişi yorulur.Ybr bir sonraki yağ değişimine veya benzin bitene kadar kaç saat olursa olsun hiç durmadan gider.Bunun bir çok kanıtıda var.Benim arkadaşım deposundaki benzin yedeğe gelinceye kadar Zonguldak'tan Rizeye yola çıktı.Samsun'da benz,in alıp yola devam etti.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorla inat olmaz,YBR den önce sen yorulursun ve kaza topiclerine konu olursun
Yolda ne kadar çok mola verirsen önce kendi sağlığın ve konsantrasyonun için,sonra motorun performansı için iyidir.
hiç molasız bin km kullansan madalya vermiyorlar,boyun asla uzamaz.

6 saat aralıksız sürdüm. hemde şehir içi de dahil. bir günde toplam 9 saat yüksek devirde sürdüm motosikletimi. taş gibi maşallah. Boşuna YBR (Yamaha Brillant Riding) demiyorlar. Anlamını araştıran bu motosikletle dünya turuna çıkanların tercih sebebinin neden YBR olduğunu anlar.

tapagaz çık yola bişey olmaz bende vardı bursa istanbul arasını hiç durmadan gittim ayarlarında düzgün se uzun yol gider ...!

sınırlarını zorlamadığın sürece hiç bişey olmaz gönlünü ferah tut
80-90km 7-6bin devir arası en idaeldir benzinin bitene kadar çok rahat gidersin

ancak böyle uzun yollarda fazla rüzgar yiyeceğin için yorulucaksın
yaz aylarında böyle bir yolu düşünüyorsan motoru fazla sıkıştırmadan daha sık mola vererek yapmalısın :cat:

BEn yazın bağrında 2.30 saat yol gittim osmaniye mersin arası Breton 125 ile.Benzinim yedeğe düştü diye durdum.Motorda tık yoktu.Bende Her türlü ağrı vardı emme =)
foto0153d.jpg

foto0171g.jpg

ben activa ile 300 km gittim 5 saatte ,, uzun sürdü ama motorda bi sorun çıkmadı şükür.. ybr de de cıkacağını sanmıyorum

Bir şeyler atıştırırken bir yandan da forum'a bakıyordum. Bu başlığı açtım ama kim açmış diye bakmadım hiç. Yazanların isimlerine bakmadan okudum, okudum ve sonra en son mesaj ' zombi başlık ' diyince ' a bir bakayım dedim ki ben açmışım topiği 2007'de. Yani YBR yi yeni aldığım sene, 5 ay sonra falan sanırım.

O sene, YBR ile hiç durmadan 8 saat gitmiştim. 70-80 km hız ile. Sadece bir an önce gitmek istediğim için yapmıştım o yolculuğu. Zaman kazanmak için. Ama kesinlikle bir daha yapmadım yapmam da. Çok tehlikeli zira bir yerden sonra artık resmen kaskın içinde bağırarak ayakta gidiliyor :)

Kendi başlığıma kendim cevap yazıyorum. Enteresan-saçma :)

zombi mombi napalım bence yararlı bir konu iyiki hortlatmışsınız. okudum. bilgi sahibi oldum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar