YBR yi satıp NC200 almak

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
NS200 demek istedim. Arkadaşlar 2 ay önce 2015 sıfır ybr aldım. Bunu satıp ns200 almayı düşünüyorum. Sigortam ne olacak mesela? 1400 liranın ne kadarını iade ederler ? Ayrıca böyle bir karar isabetli mi olmuş benim için ? YBR güzel motor ama beni sıktı biraz. İstanbul gibi bir yerde ani kalkış ve hızlanmalar gerekiyor.YBR biraz sönük kalıyor...

NS200 demek istedim. Arkadaşlar 2 ay önce 2015 sıfır ybr aldım. Bunu satıp ns200 almayı düşünüyorum. Sigortam ne olacak mesela? 1400 liranın ne kadarını iade ederler ? Ayrıca böyle bir karar isabetli mi olmuş benim için ? YBR güzel motor ama beni sıktı biraz. İstanbul gibi bir yerde ani kalkış ve hızlanmalar gerekiyor.YBR biraz sönük kalıyor...

Benim de ybr alalı 2 ay oldu şu an kaç km de motorunuz?

Kaç kmde kaça satmayı düşünüyorsunuz.

2 ayda 125 ten sıkıldıysanız 250 cc ye geçin cbf ybr 250 uygun fiyatlıları var ben ilk ybr 125 e bindiğimde 1. Viteste nefesim kesiliyordu :)

Ninja250r den 200ns e geçen birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirimki 200ns sizi mutlu edecektir. 2.el canı çıkmış 250cc alacağınıza sıfır km 200ns tercihi mantıklı olacaktır.

1770km'de motordan sıkılınır mı yav :mrgreen: Ben o kadar yolu fark etmeden yapıyorum, bence biraz fazla erken sıkılmak için.

virajlara girip ne kadar yetersiz olduğumu anlayınca ybr den sıkılmak ne haddime demiştim düz yolda sıkıyor o kesin

Arkadaşlar motordan memnunum ama Şunu belirteyim ki İstanbul Çevreyollarında sürerken O-3 mesela bağcılar-fatih istikametinde araba sollarken hızlı olmam gerektiğini düşünüyorum. YBR yavaş değil ama daha hızlısını almak kötü fikir değil heralde.Sattıktan sonra üstüne 3.500 koyar alırım diye düşünüyorum.

bu işler böyle başlar ,sen ne ilk nede son değilsin
125 satıp 200 alırsın ancak bir zaman sonra yaw artçı ile sollamalarda yetersiz kalıyor,biraz daha güçlüsü olsa daha iyi olur dersin,sonra satıp 300-400 cc alırsın,,sonra alıştıkça güç yine yetmemeye başlar,bu arada arkadaşın,eşin dostun,çok daha güçlü bir motorunu idareten kullanırsan,inince birden senin motorun gözüne bisiklet gibi görünür,derken bir gün bakmışın 1000cc motor kullanıyorsun

insanın gözü doymaz,nefis hep daha fazlasını ister sonu yok,,önemli olan duracağın yeri bilmektir

fakat şunu belirteyim 200cc size fazla gitmez,almışken 390-400cc falan bak,demedi deme bu yazdığımı not al 2 ay sonra hatırlarsın

Son düzenleme:
Durum el verdikçe aklımda tabi daha yüksek motorlara geçmek var. Ama şuan bir öğrenci olarak beni üniversiteye gidip gelmemde kullanacağım bir motor olarak ns200 kötü bir tercih değil diye düşünüyorum. Ağırlıklı olarak şehir içi kullanacağım sonuçta. Ama ilerde uzun yol için herhalde farklı bir motor tercihim olur. Bu arada İnsanın yüksek cc bir motor almak istemsi doğal diye düşünüyorum. Burda önemli olan insanın kendi sınırlarını aşmaması gerektiğidir.

Bence arkadaş çok haklı. Ybr çok ölü gibi.Çok fıtı fıtı. Lastikleri ufacık, arka fren kampana.

Bence tercihiniz ve düşünceniz doğru.Pulsar daha güvenli sürülebilecek motordur. Durum arttıkça biraz cc yükseltir, abs olan bir motosiklet bakar veya daha da dengeli bir motosiklet bakar. İlla hız olarak bakmamak gerekiyor.

Son düzenleme:
Durum el verdikçe aklımda tabi daha yüksek motorlara geçmek var. Ama şuan bir öğrenci olarak beni üniversiteye gidip gelmemde kullanacağım bir motor olarak ns200 kötü bir tercih değil diye düşünüyorum. Ağırlıklı olarak şehir içi kullanacağım sonuçta. Ama ilerde uzun yol için herhalde farklı bir motor tercihim olur. Bu arada İnsanın yüksek cc bir motor almak istemsi doğal diye düşünüyorum. Burda önemli olan insanın kendi sınırlarını aşmaması gerektiğidir.

Tercih kötü değil zaten, biraz daha güç istemeniz normal de azıcık km'de sıkıldım demişsiniz. Yazılanlar buna nazaran yazılıyor. Gel gelelim acemilik süreci hızla geçen bir süreç değil, bu yüzden mümkün olduğunca güçsüz modeller tavsiye edilir ki yaşanan en ufak hatada motosiklet bombaya dönüşmesin. Misal YBR ile gaz hassasiyetini hiç iplemeden döndüğünüz kaygan bir virajı -aynı yol tutuşa sahip olduğunu varsayarak söylüyorum- Pulsar ile ufak tehlikeler atlatarak dönmeniz muhtemel. Pulsar zaten deli güçlü bir alet değil ama kullanım kolaylığı açısından da bir YBR değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar