YBR ye aldığım dandirik sinyalleri led'li yaptım :)

YBR'nin orjinal sinyalleri iyiydi ama çok büyüktü. Bende küçük sinyaller aldım sport görünsün diye ama onlarında yandığı belli olmuyordu. Uzun süreden beri led'li yapmayı düşünüyodum ve geçen günlerde sinyal lambasının biri bozulunca başladım araştırmaya. Aslında elektronik işinden pek anlamam ama elim yatkındır böyle işlere. 50 tane sarı led ve 20 tane kaç ohm olduğunu bilmediğim direnç aldım ve başladım yapmaya. 3 ledi seri bağlayıp 1 tane direnç koydum ve 3lü grupları paralel bağlayarak devreyi tamamladım. Sinyallere 9'ar adet led koydum. neyse uzatmayalım işte resimler... :)

dscf6521y.jpg

By sternboy at 2012-01-07

dscf6523.jpg

dscf6526r.jpg

bu ilk test... galiba başarılı oldum :)
dscf6529.jpg

dscf6530i.jpg

dscf6534o.jpg

buda motorun üstüne taktıktan sonra..
dscf6536.jpg

dscf6539l.jpg

bunlarda 4lü açıkken :)
dscf6540q.jpg

dscf6541.jpg

buda dörtlü düğmesi :)
dscf6549.jpg

bu işi çok sevdim sırada aklımda arka stoplara DUR yazmak var :)

güzel çalışma, eline sağlık. arka stop lambasına dur yazmak yerine aynı işlemi orayada yaparsan hem daha görünür hemde daha uzun ömürlü olacaktır

güzel çalışma, eline sağlık. arka stop lambasına dur yazmak yerine aynı işlemi orayada yaparsan hem daha görünür hemde daha uzun ömürlü olacaktır

sağolasın hocam.. bişeyler yapmaya çalışacağım zaten yazı pek belli olmazsa ışık az olursa böle birşeye çeviririm :)

_w_

elinize emeğine sağlık. Bi sorum olacaktı led yapınca sinyalin yanıp sönme hızı hızlandı mı ? yoksa aynı mı kaldı ?

elinize emeğine sağlık. Bi sorum olacaktı led yapınca sinyalin yanıp sönme hızı hızlandı mı ? yoksa aynı mı kaldı ?

hocam çok saol.. hızda bi değişiklik yok ben dörtlüleri yapmak için aldıgım flaşör orjinal ampullerdeki hızı neyse şimdiki hızıda aynı değişmedi..

helal olsun kardeş on numara olmuş tebrikler.

saolasın..

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------

güzel olmuş adamım.....

saol abi..

ömer eline sağlık çok güzel olmuş

saolasın hacı :)

4lü düğmesi çuk oturmuş eline sağlık

onu oturtman biraz zor olmuştu elimde yeterli takım olmadığı için sağol..

eline koluna sağlık güzel olmuş..

sağolasın hocam..

F54

vay toprağım güzel çalışma..
+ benim motor da 81 plaka siyah ve sakarya yollarında gazlıyor:cat:

çok güzel olmuş mübarek orijinal sanki.
başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

elinize sağlık fakat bu tip led uygulaması yapan arkadaşlara minik bir uyarım var

iş bitiminde denemenizi gündüz GÜNEŞ altında yapınız, görünüyormu ?? veya yeterince görünür olmuşmu ?? ondan sonra karar verin.
eğer gündüz başkaları tarafından görünmüyorsa tehlikedesiniz demektir.

genelde hep fotoları karanlıkta çekiyorsunuz ya sanki hayatınızda hep gece motora biniyormuşsunuz gibi ..

Ben scooterıma 36 ledli ampüllerden takmıştım (bakın 1 ampülde 36 tane led var)
ve baktımki gözükmüyor
orjinalinde 5wattlık normal ampüller vardı zaten onlarda gözükmüyordu
sonra her arka sinyale 21 wattlık araba ampülü taktımda rahat ettim.

vay toprağım güzel çalışma..
+ benim motor da 81 plaka siyah ve sakarya yollarında gazlıyor:cat:

saolasın hocam.. bende sakaryadaki 81 plaka tek siyah ybr benmki sanıyodum :)

Bu Ledleri Nasıl Bağlıyosun Konuyu Biraz Açarsan Sevinirim ...

hocam 3 tane ledi seri bağlayıp bitane direnç koydum ve 3lü grupları paralel bağlayıp devreyi tamamladım. elektronik bilgim olmadığı için tam nasıl anlatılır bilmiyorum kusura bakma :)

çok güzel olmuş mübarek orijinal sanki.
başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

saolasın.. devamı gelecek inşallah :)

elinize sağlık fakat bu tip led uygulaması yapan arkadaşlara minik bir uyarım var

iş bitiminde denemenizi gündüz GÜNEŞ altında yapınız, görünüyormu ?? veya yeterince görünür olmuşmu ?? ondan sonra karar verin.
eğer gündüz başkaları tarafından görünmüyorsa tehlikedesiniz demektir.

genelde hep fotoları karanlıkta çekiyorsunuz ya sanki hayatınızda hep gece motora biniyormuşsunuz gibi ..

Ben scooterıma 36 ledli ampüllerden takmıştım (bakın 1 ampülde 36 tane led var)
ve baktımki gözükmüyor
orjinalinde 5wattlık normal ampüller vardı zaten onlarda gözükmüyordu
sonra her arka sinyale 21 wattlık araba ampülü taktımda rahat ettim.

hocam güneşli bi havada dediğini yaparım önerin için saol.. ama genelde ledli kullananlar çok memnun olduğunu ve daha iyi gösterdiğini söylüyor..

F54

ömer sen bu far ın direk yanmaması için bi çalışma yaptın mı?
benim ampül biraz sık patlıyor sanki devamlı yandığı için olduğunu söylediler ona bi anahtar yapıp sadece gerektiğinde yakmak lazım ama ben elektrik işinden anlamam:salut:

ömer sen bu far ın direk yanmaması için bi çalışma yaptın mı?
benim ampül biraz sık patlıyor sanki devamlı yandığı için olduğunu söylediler ona bi anahtar yapıp sadece gerektiğinde yakmak lazım ama ben elektrik işinden anlamam:salut:

evet yaptım hocam anahtar koydum fara istediğimde açıp istediğimde kapatıyorum.. ayrıca hiç anlamasanda yapılabilecek basit bi işlem ama uygun bi zamanda hallederiz istersen 10 dakikalık bi işlem :)

F54

peki müsait olduğun zaman geleyim beni yalovaya yollama irfan abi yaparım dedi ama yol uzak hava soğuk sen nerde oturuyorsun ne zaman müsait olursun? ne malzeme gerekli anahtar kablo filan vs...

peki müsait olduğun zaman geleyim beni yalovaya yollama irfan abi yaparım dedi ama yol uzak hava soğuk sen nerde oturuyorsun ne zaman müsait olursun? ne malzeme gerekli anahtar kablo filan vs...

hacı bu aralar pek müsait olamıyorum işe başlıcam evrak toparlama derdindeyim :) anahtarla kablo lazım başka bişeye gerek yok. irfan abi kadar orjinal yapamam ama söyliyeyim :) ben organize sanayinin orda hanlı köy var orda oturuyorum http://www.facebook.com/stuntrider81.54 face kullanıyosan ekle konuşalım anlaşalım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar