YBR ve Debriyaj Teli...

Benim YBR daha 12700 de olmasına rağmen 2 debriyaj teli değiştirdi.İlk olanı orjinal yaklaşık 6000 gitti.Diğeri de yerli malı daha sağlamdır demişti servis o da bugün yolda koptu debriyaj elciğinin 3-4 cm yanından oldu ikiside.Bu normal mi yoksa bi anormallik mi var.Bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler...

Benim YBR daha 12700 de olmasına rağmen 2 debriyaj teli değiştirdi.İlk olanı orjinal yaklaşık 6000 gitti.Diğeri de yerli malı daha sağlamdır demişti servis o da bugün yolda koptu debriyaj elciğinin 3-4 cm yanından oldu ikiside.Bu normal mi yoksa bi anormallik mi var.Bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler...

Debriyajında sertlik var mı?

Hiçbir sertlik yok gayet yumuşak kullandıkça tel tel atmaya başlıyor.

bence tel hiçyağlı deyil kuru ise çabukkopar ben 15000 deyim ilk günkü gibi duruyor

Telin içine sıvı gres yada teli sök gres yağı ile yağla:cat:

Ben 3. telle gidiyorum motor daha 5000 km de telin kopması zoruma gitmiyoda yolda bırakması kötü oluyor..:pr:

debriyaj telinin dış (kılıf) kablosunda bir bozunma olmalı. deforme olan debriyaj kablosu, içinden geçen teli kısa zaman içerisinde yiyerek inceltiğinden teliniz kopuyor diye düşünüyorum. telin içinden geçtiği, dolayısıyla temas ettiği tüm kısımları gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. tel değiştirmek çözüm olmayacak, yine kopacak.

kablonun içinde hiç yağ kalmasa bile yine de bu kadar kısa sürede kopmaması lazım. sorun muhafazalarda.

ben uzun yola cıkmayı kafaya koydugun zaman,
bır hafta onceden tüm tel vs kontrollerımı yapıyorum,
ve kaldıki 5 bınde bır gaz ve debrıyaj tellerımı değiştiriyorum,
aynen dediğin gibi,
yolda kaldıktan sonra hıc bır değeri yok,
5 lıranın 10 lıranın...

Benimde debriyaj elciğinden kopuyor birden çat diye gitmiyor ama tane tane tek tek gidiyor ne var anlaamdım bende yanımda yedek tel taşıyoru idareten götürmesi için yoksa yollarda kalcas :)

Dün teli değiştirirken anladım ki debriyaj elciğinin oradaki eklem açısı sert tel oraya sürterek (içinde yağ da yoksa)daha çabuk kopuyor.Bence oranın açısız sadece kavisli olması gerekiyor.Herhangi bi dirseğin bulunmaması gerekiyor.

15639606zay.jpg

keşke arada bir yaglasaydın o kısmı bak benim motorum 37 binde hala orjinal debriyaj teli....
Ama ben haftada bir yaglamazsam içim rahat etmez:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar