Ybr sis farı bağlama yardım

Herkese merhabalar arkadaşlar aranıza daha yeni katıldım.
Ybr kullanıcısıyım ve gece aydınlatmasının eksik olduğunu dusunup merceklı iki led sis farı aldım bunları baglamak için kimisi röle falan kullanmış ama sanıyorum röle ye gerek kalmayacak
bir siyah bir kırmızı kablosu var kırmızı + ve bu kırmızıyı elektirik verdikçe mod değişiyor
İlk olarak direk akuye baglayıp tuşla çalıştırım dedım ama kontak kaplıyken bıle yanıcak

kontaga baglı olsun ıstıyorum bır arkadasım far kablosundan al dedi elektiriği ama bende sizlere sormak istedim

sanırım forumda daha önce acılmıs konu ama baktıklarrımda resımler açılmamış ve konular çok eski anlayamadım olayı

noz

Merhaba,öncelikle aldığın sis farlarının led olmasını dilerim.Zenon veya flamanlı ampulse çok akım çeker.buda ilerde akü açısından sıkıntılı olur.Led olursa roleyede gerek kalmaz.+ ucu far selektör süvici öncesi voltaj beslemesinden al.Nötr ucuda şaseden veya farın (-) ucundan alabilirsin.(+)ucu dışarda satılan bir gidon kelepçeli süviçten geçirerek kontağın açık olduğu sürece istediğin gibi açıp kapatabilirsin.Bu arada tavsiyem sis farlarının çekeceği fazla akımı tolere etmek için far ampulünüde led e çevirmendir. İyi günlerde kullanman dileğiyle....

Far kablosuna bağlamazsan daha iyi olur.Kontağa bağlamak istersen siyah kabloyu öndeki sinyallerin eksisine ortak edebilirsin, artıyı da dışında kalın silikon kılıf olan diğer kablolardan biraz daha kalın olan kırmızı kabloya bağlayabilirsin böylelikle kontağa bağlamış olusun, kontağı kapatıp açtıkça sislerin modu değişir.

Ben eski ybr nin sis farları led ve kontağa bağlamıştım. Nasıl baglanacagini tarif etmişler çok güzel. Led olmasını ben de tavsiye ediyorum

arkadaslar hepinizede tesskur ederim
noz senin dedigin gibi farida led yaptim zaten beyaz olsun hepsi diye yarin baglicam cevabiniz yardiminiz icin hepinize tessekur ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar