Ybr gelen ses nedir?

https://www.youtube.com/watch?v=4UxWeXfeAbc

Merhabalar. Ybr 125 esd den şıkırtı sesi geliyordu ustaya götürdüm subaplar çok sıkı dedi. Biraz saldı bu sefer aşırı ses çıkmaya başladı. Eksantrik olabilir dedi. Sonra eski haline geri getirdi başka zaman gel komple sökelim motoru dedi. Sizce ne olabilir?

Eksantrik gergisinin boşluğu alınması lazim. Şıkırtı sesi oradan gelir. Bu haliyle motoru fazla zorlama. En kısa zamanda yaptırmaya bak. Eğer sente felan atlarsa daha büyük masraflar çıkarabilir. Motor kaç binde bilmiyorum ama zamanı geldiyse eksantrik zinciri tümüyle değişmesi lazım.

2012 model 15 binde 2. el yeni alındı büyük ihtimal 15 binden fazladır kilometresi.

sesten pek bişey anlayamadım ama şunu söylemek istiyorum; 15.000'deki motorda eksantrik zinciri sorun olmaması lazım. büyük ihtimal 15.000'den fazladır demişsiniz, km'si ile oynandığından şüphe duyduğunuz motoru almayın arkadaşlar.

subaplarla ilgili işlemleri motor biraz soğuyunca mı yaptı yoksa 6-7 saat beklediniz mi ?

keşke almadan önce iyice anlayan bir ustaya gösterseydiniz dicem ama alınmış bir kere önce hayırlı olsun. sonrada soruna yardımcı olmak isterdim ama sesten anlamak zor ve gerçekteki sesi vermiyor videoda farklı çıkıyor. zaten usta bile tam yorumlamamış bizim burdan bir şey söylememiz zor.

Büyük ihtimal egzantrik zincirinden ama usta subapla oynayınca arttı demişsiniz motoru soğuduktan sonra subap ayarı yaptır eğer giderse ses negüzel gitmezse egzantrik gergi yayına bi bak değişecekse değiştir yoksa biraz elinle uzatıp tekrar tak.NOT:SIKI Bİ SUBAB SES ÇIKARMAZ

Yamaha yetkili servisine götürün bir baktırın bence. Simsar ustalarda motoru kurcalatmaktansa yetkili servis en azından doğru tespit yapacaktır.

Subap ayarını elle yaptıysa usta değiştir. Sentilden hassas parmakları olduğunu düşünen ustalarımız var..
15 bindeki ybr nin en son arıza verecek kısmı belki de egzantrik zinciridir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar