Ybr elektrik tesisatında arıza

arkadaşım ramçonun çağrısı üzerine geldim senın sorunun rolen sağlam diyosun zaten milyonda 1 ihtimal role bozulur bu durumda C.D.I dan gelen tetıkleyici transistör yanmış görünüyor beynın içinde olan bi parça ama tamiri herkes yapamaz bi kere beynın dış plastiği parçalanıp içi açılacak ve dediğim transistör deiştikten sonra başka bir uygun kutuya yerleştirilecek kolay gelsın ben yapabilirim ama başka anlayan varmı bilmem

arkadaşım ramçonun çağrısı üzerine geldim senın sorunun rolen sağlam diyosun zaten milyonda 1 ihtimal role bozulur bu durumda C.D.I dan gelen tetıkleyici transistör yanmış görünüyor beynın içinde olan bi parça ama tamiri herkes yapamaz bi kere beynın dış plastiği parçalanıp içi açılacak ve dediğim transistör deiştikten sonra başka bir uygun kutuya yerleştirilecek kolay gelsın ben yapabilirim ama başka anlayan varmı bilmem

Röle bozulmaz diyosun yani abi.O soketlerin 4 ündede akım var beyindeki arızayı nasıl öğrenebilirim ?

Ramço abiyede teşekkürler bu arada :)

Röle bozulmaz diyosun yani abi.O soketlerin 4 ündede akım var beyindeki arızayı nasıl öğrenebilirim ?

Ramço abiyede teşekkürler bu arada :)

okan ölçü değerleri falan normalmiş... beyinde akımla bir orantıda devre açan bir parça varmış o yanmış.. farın devamlı yanık kalması ve yüksak amper çekmesi bu parçanın yanmasına sebeb olurmuş.... sıfır beyin yamaha da 375 lira..şimdi konuşup fiyat aldım... yine istersen bu arkadaşıma bu beyni tamir ettire biliriz uygun fiyata ve ben kendisine her konuda kefilim... işin tohafı bu işin tamirini lokman haricinde yapanda yok.. yan sanayi beyinler var ama ne derece sağlam belli olmuyor... istersen beni ara durumu anlatayım sana....

okan ölçü değerleri falan normalmiş... beyinde akımla bir orantıda devre açan bir parça varmış o yanmış.. farın devamlı yanık kalması ve yüksak amper çekmesi bu parçanın yanmasına sebeb olurmuş.... sıfır beyin yamaha da 375 lira..şimdi konuşup fiyat aldım... yine istersen bu arkadaşıma bu beyni tamir ettire biliriz uygun fiyata ve ben kendisine her konuda kefilim... işin tohafı bu işin tamirini lokman haricinde yapanda yok.. yan sanayi beyinler var ama ne derece sağlam belli olmuyor... istersen beni ara durumu anlatayım sana....

Abi beyinde problem varsa burda ilgilenen bir abimiz var o yapar ama tam olarak o değilse diyorum :) 4 sokettede akım var ama rölenin çalışıp çalışmadığını tam nasıl anlıyacağım ? Rölenin 2 ucuna akım verıyorum altlı üstlü röle atıyor ama akım gelmiyor öbür soketlere.

Kocaeli İl Temsilcisi
sevgili arkadaşım gördüğüm ve anladığım kadarıyla soketteki 4 adet kablonun 2 adedi kahverengi diğer 2 si de mavi ve beyaz sen 3 nü paralel yaptığında röle çalışıyorsa akım sorunu büyük ihtimal o parçadan dır yinede yakından bakmak gerekir kolay gelsin...

Olmazsa atlar giderim düzceye hiç acımam :) Gri ybr ye takdım basdım marsa şak yandı deli oldum :) Abi tesisattada bişey yokdur dimi daha hiç ellemedim kısa devre yapıncada yanıyor.

Olmazsa atlar giderim düzceye hiç acımam :) Gri ybr ye takdım basdım marsa şak yandı deli oldum :) Abi tesisattada bişey yokdur dimi daha hiç ellemedim kısa devre yapıncada yanıyor.

yoktur sen canını sıkma... sorunun çözümü lokman da.. emin ol onun gibi yapanıda bulamazsın.zaten kimse uğraşmaz... o beynin kabını kırarak çıkarıyorsun.... ben sana bir tavsiye... doğru lokmanın yanına...

Abi benim yapdıracağımda elektrikden çok iyi anlayan bir abimiz beyin tamir etmişliği var ve şimdi arçeliğin argesinde çalışıyor:) Gene düzelmezse düzceye giderim.

Evet problemi bulduk.Beyinin dış plastiğini kırarken bir bakdık içine full sılıkonu basmışlar :) Neyse ayıklaya ayıklaya çıkardık.Ve sonuç :

05042011399.jpg

Lokman hekimin dediği gibi tristör gitmiş bakdık ettık numarayı bulduk 2n3906 numaralı tristör elektronikçiden istedik bakalım.

Tristörde bu.

adsz-1.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar