YBR çok yakıyor ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar
2013 model Yamaha YBR125'im var ve 100km'de 4 - 4.5 arası yakıyor.(En son ölçüm 4.4). Genelde devirli kullanmayı ve kısa sürede hızlanmayı severim ama 7000 devri hiç geçmedim. Şehiriçi kullanıyorum. Yetkili servise götürdüm karbüratörün oradan tornavida ile birşeyi ayarladı ama sonuç değimedi. Şimdi motor daha fazla bağırıyor, yakıt düşmedi.Hava filtresini kontrol ettim temiz çıktı. Bujisi de normal görünüyor. Henüz 5000km'de. Her 500km'de zinciri yağlarım
sizce ne yapmalıyım?

Hava filtresi değişimi, karbüratör manifoltlarının kontrolü, delik veya çatlaksa değişimi, buji değişimi, valf ayarı ve nihayet karbüratör ayarı.

Bunları yaptırdığın taktirde sorun düzelecektir. Benim tahminim hava filtresi ve karbüratör ayarı. Biraz daha iyi gitsin diye iğneyi en yukarıya alıyorlar, rölanti devrini artırıyorlar.

yemeyen at kişnemez,atın ölümü arpadan olsun,diyenler olsada ,akıllı eşşek atınan yarış etmez.anormal bir durum yoksa 5000km de ybr hiçbir ayar istemez sen eziyet etme,atla yarış etme yeter.

100 km rede 3 lt yakıyor az yaktığını kim söylemiş sizinkide performanslı kulanımda çoşkuyu vermiş

Sürekli redline kullanıyorum, 10 devir civarı atarım. dün ki ölçümüme göre 50 liraya 360 km yakmışım bende

yemeyen at kişnemez,atın ölümü arpadan olsun,diyenler olsada ,akıllı eşşek atınan yarış etmez.anormal bir durum yoksa 5000km de ybr hiçbir ayar istemez sen eziyet etme,atla yarış etme yeter.

hocam üstteki ayar kapağını söküp sentil çakısı ile kontrol edecek, o kadardan bir şey olmaz. Ha "bu sözde ustalar sağlam olanı da bozar" dersen, katılmamak elde mi :)

https://www.youtube.com/watch?v=qZ6-8s0LoeU

Adamın işçiliği gayet güzel. Dikkat ederseniz sentil çakısını aradan çıkarmadan sıkma işlemi yapıyor. Bir de tabii ayar yapmadan evvel motorun buz gibi soğuk olması lazım.

Bu arada portekizce de de "sentil" aynı anlama geliyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:23 ----------

Regulación de válvulas en un Motor de unocilindiro

ne güzel bir dil yaa :mrgreen:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ölçümü yanlış yapıyor olabilir misiniz ?

Yani isteseniz de ybr o kadar yakmaz.

Motoru sıfır aldım. Henüz 5222 km de. 2013 martta aldım . Motoru sallaya sallaya dolduruyorum. 50 tl benzin alıyor .(yaklaşık 11 lt) Bu benzinle 240-250 km gittiğimde yakıt göstergesi E'nin üstüne gelmiş oluyor. Daha fazla gitmiyorum. İçindeki kalan yakıtla gitse bile en fazla 20 km gider diye tahmin ediyorum. Tekrar benzinciye gidip yine motoru sallaya sallya dolduruyorum depoyu yine aynı sonuç
İlk başlarda dikkat etmedim ne kadar yaktigina. Bu durum normaldir diye düşündüm ama çevremde ve internette sorusturunca çok yaktığını anladım

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Motoru sıfır aldım. Henüz 5222 km de. 2013 martta aldım . Motoru sallaya sallaya dolduruyorum. 50 tl benzin alıyor .(yaklaşık 11 lt) Bu benzinle 240-250 km gittiğimde yakıt göstergesi E'nin üstüne gelmiş oluyor. Daha fazla gitmiyorum. İçindeki kalan yakıtla gitse bile en fazla 20 km gider diye tahmin ediyorum. Tekrar benzinciye gidip yine motoru sallaya sallya dolduruyorum depoyu yine aynı sonuç
İlk başlarda dikkat etmedim ne kadar yaktigina. Bu durum normaldir diye düşündüm ama çevremde ve internette sorusturunca çok yaktığını anladım

Metod yanlış.

1-Depoyu fulleyin.
2-Tripmetreyi sıfırlayın.
3-100 km sonra tekrar depoyu fulleyin.

Göstergenin üzerindeki sembollere çok takılmayın. E'nin üstüne geldikten sonra 120 km yol yaptığımı bilirim Ybr'de. O yüzden yazdığım şekilde ölçüm yaparsanız daha iyi olur.

Teşhisi doğru koyarsak sorunu daha kolay çözebiliriz.

Metod yanlış.

1-Depoyu fulleyin.
2-Tripmetreyi sıfırlayın.
3-100 km sonra tekrar depoyu fulleyin.

Göstergenin üzerindeki sembollere çok takılmayın. E'nin üstüne geldikten sonra 120 km yol yaptığımı bilirim Ybr'de. O yüzden yazdığım şekilde ölçüm yaparsanız daha iyi olur.

Teşhisi doğru koyarsak sorunu daha kolay çözebiliriz.

Değişeceğini zannetmem. Aynı metodu kullanıyoruz.Siz 100km git sonra doldur depoyu diyorsunuz. Ben 250km yol gidiyorum sonra benzin alıyorum. 11 lt ile doluyor. Sonuçta hesap 4.4 lt /100km olarak çıkıyor

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Değişeceğini zannetmem. Aynı metodu kullanıyoruz.Siz 100km git sonra doldur depoyu diyorsunuz. Ben 250km yol gidiyorum sonra benzin alıyorum. 11 lt ile doluyor. Sonuçta hesap 4.4 lt /100km olarak çıkıyor

Bakımların dışında(filtre,buji vs) benzin kaçağı var mı ona bakmanızı öneririm o halde.

Yani çok çok zorlarsanız 3,5 litre falan yakmalı.

Dün bakım yaptırdım.Buji,hava filtresi,yağ değişti. Karbüratör hava ayarı, rolanti ayarı, zincir gerdirme,ön teker diske sürtüp sürtmediğinin kontrol edilmesi, bagaj vidalarının sıkılması işlemleri yapıldı. Toplam maliyet 100 TL.
Sonra Shell Nitro ile depoyu sallayarak doldurdum yine. Bakalım sonuç ne olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar