ybr ateşleme problemi

merhaba arkadaşlar dün akşam işten dönerken motosikletim hareket halindeyken birden stop etti sağa çekip ne olduğunu anlamaya çalıştım marş basıyor ama motor çalışmıyordu bende ateşleme ile ilgili bir problem olduğunu düşünüp bujinin üstündeki kabloyu çıkarıp öyle marşa bastım kıvılcım yoktu kontağı kapattım arkadaşa beni eve kadar çekmesi için haber verdim beklerken tekrar deneyeyim dedim bu sefer çalıştı ama 300 500 mt. sonra yine aynı problem şu an bazen çalışıyor bazen çalışmıyor çalıştmı bir süre gittikten sonra yine ateşlemeyi kesiyor bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim en azından servise arızayı bilerek gidelim teşekkürler :silent:

kardeş bujini başı oksitlenmiş olabilir. yok oksitlenmemişse buji kablolarında yada bujinde bir sorun var demektir. çünki arada sırada elektrik gelip çalışıyorsa ne akünde nede siğortalar da problem var demektir. şüpheleneceğin yer buji, buji kablosu veya indiksiyon bobini geçmiş olsun

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bujin de çatlamış olabilir...Isınınca ateşleme yapmıyordur...Soğuyunca tekrar ateşler ısınınca keser...

Burdan ne söylesek yalan olur...Yanlış da yönlendirmeyelim seni...Bakarsın çok basit bişeydir , Belkide çok ciddi bişeydir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar