2 yıllık ybr 250 sahibiyim,şu anda 43000 kmdeyim.Bir ara enduro almak için satışa çıkarmıştım ama daha sonra satmaktan vazgeçtim.Enduro motor alsam bile satmayıp 200.000 km ye kadar sorunsuz kullanacağımı tahmin ediyorum.
Yakıt ekonomisi (enjeksiyon),uzun ömürlü sorunsuz(forget piston) motor,çok uzun periyotlardaki bakım aralığı,şehir içinde olduğu kadar dışında da (beklentiler dahilinde) yeterli performansı vs. vs....
Eksikleri ise gözlemlerime göre ;arka tekerde de disk ve 6 vites şanzımana sahip olsa ve de 160 km ye kadar çıkabilseydi bence muhteşem olurdu.Yedek parça sorunu var diyorlar doğru olabilir ama ben şimdiye kadar yağ filtresi ,fren balatası ve lastikler haricinde yedek parçaya ihtiyaç duymadım. Umarım uzun seneler de duymam.Yedek parça fiyatları da el yakıyormuş bilesiniz.
Sürate gelince ben en son İzmir-Aydın otoyolunda ve hafif rampa aşağı 155 km/h i gördüm ama sadece kısa bir süre gördüm ve motor "çok zorlandım" diye bas bar bağırıyordu.Normal son hızı 140, zorlarsak 145 km/h. Fakat stabil olarak 120 yi geçmeden kullanırsak hem yakıt ekonomisi hem de sürüş konforu açısından daha iyi olur.
Bunlar benim motorumdaki gözlemlerim, bir arkadaşımda da aynı motor var fakat son sürati biraz daha düşük sebebini biz de bulamadık.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.