ybr 125esd stop etme , gaz kolu sorunlarını çözdüm ( ilk bakım macerası içerir)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar merhaba ybr125 motorum sürekli stop ediyordu , gaz kolunda sıkıntı vardı .. Dün sökme takma işlemi için gerekli alet edavatı aldım 10mm lokma , 17 anahtar , yıldız tornavida , buji anahtarı ( buji anahtarı hatalı çıktı)
ve bu günde hava filtresi , 10-40 castrol magnatec yağ , buji aldım ardından işten gelir gelmez bakıma başladım. öncelikle hava filtremi ve yağımı değiştim( buji değişemedim çünki anahtarı olmadı) ardından güzel bir sokak turu attım ancak stop etme sorunum çözülmedi 1k devirde çalışıyordu motor ve şu vidayı hafif sıkarak rolantiyi yükselttim bilgisi olanlardan ricam bu rolantide çalışması doğru mu ?

birde @bleus @ahmet.58 nickli arkadaşlara burdan çok teşekkür ediyorum gaz kolunun yanındaki marşın vs olduğu düzenek sabit değildi güzelce söktüm , 502 yapıştırıcıyla çılgınlar gibi yapıştırdım birde gaz kolunu yağladım ( bunu kesinlikle haftada bir yapıcam) cilllllllop gibi oldu.

Bi kaç gündür bu sorunlar hakkında yardım arıyordum , yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkürler.

Rölanti biraz yüksek olmuş.
Bende 1300-1400 dv/dk. güzel çalışıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bakımı kendin yapman güzel bişey zamanla tecrubelerin artacaktır zaten.Hava filtresini degismisken bence bir hava gaz ayarı ve rölanti ayarı yapılabilir.Stop etme sorununda büyük ihtimalle geçer bunu yaparsan 🙂

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bakımı kendin yapman güzel bişey zamanla tecrubelerin artacaktır zaten.Hava filtresini degismisken bence bir hava gaz ayarı ve rölanti ayarı yapılabilir.Stop etme sorununda büyük ihtimalle geçer bunu yaparsan 🙂

eyvallah hocam , şu an kısa mesafe sürüş yaptım stop etmiyor . Ama ben yinede hava ayarı karbüratör temizliği videolarını izlemeye başladım . En çok işime yarayan bakımda gaz kolunu yağlamam oldu sanki apayrı bi motora biniyorum :)

Buji anahtarı olmadı demişsin ama motorun üstünde buji anahtarı yok mu? Akünün üstünde alet çantası var. Rolanti konusunda o vidayı elle sıkması çok basit olduğu için sabahları elimle sıkıyorum biraz stop etmeyecek şekilde. Bir kaç dakika sonra ışıkta durunca rolantiyi 1200 devire düşürüyorum. Genelde Rolanti 1200 devir civarında olur kitapçıkta da öyle yazar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Buji anahtarı olmadı demişsin ama motorun üstünde buji anahtarı yok mu? Akünün üstünde alet çantası var. Rolanti konusunda o vidayı elle sıkması çok basit olduğu için sabahları elimle sıkıyorum biraz stop etmeyecek şekilde. Bir kaç dakika sonra ışıkta durunca rolantiyi 1200 devire düşürüyorum. Genelde Rolanti 1200 devir civarında olur kitapçıkta da öyle yazar

yok hocam ben motorun 3. sahibiyim bildiğim kadarıyla , daha önceki sahiplerinden biri almış sanırım anahtarı. Öyle pahalı bişey değil zaten 5 tl ue almıştım yarın değiştiricem. Yarında hava ayarıyla fln uğraşıcam , bu rolantiyi ayarlayacağımız başka bir nokta varmı yoksa rolanti ayarı bu vidadan mı yapılıyor acaba ?

... Rolanti konusunda o vidayı elle sıkması çok basit olduğu için sabahları elimle sıkıyorum biraz stop etmeyecek şekilde. Bir kaç dakika sonra ışıkta durunca rolantiyi 1200 devire düşürüyorum. Genelde Rolanti 1200 devir civarında olur kitapçıkta da öyle yazar

Zor olmuyor mu?
Bende ilk çalıştırmada jikleyi az açıp bir dak. falan çalıştırıyorum. Yaklaşık 2000-2200 dv/dk.
Kaskı, eldivenleri falan çantadan çıkarıp giyene kadar rölanti biraz daha yükseliyor.
Jikleyi kapatıyorum. Pıtı pıtı sayıyor.:)
İlerliyorum.:king:

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:42 ----------

... Rolanti konusunda o vidayı elle sıkması çok basit olduğu için sabahları elimle sıkıyorum biraz stop etmeyecek şekilde. Bir kaç dakika sonra ışıkta durunca rolantiyi 1200 devire düşürüyorum. Genelde Rolanti 1200 devir civarında olur kitapçıkta da öyle yazar

Zor olmuyor mu?
Bende ilk çalıştırmada jikleyi az açıp bir dak. falan çalıştırıyorum. Yaklaşık 2000-2200 dv/dk.
Kaskı, eldivenleri falan çantadan çıkarıp giyene kadar rölanti biraz daha yükseliyor.
Jikleyi kapatıyorum. Pıtı pıtı sayıyor.:)
İlerliyorum.:king:

@Boldpilot ;
Rölanti o yaylı vida.

Acelem varsa böyle yapıyorum. Zorda değil motorun üstünde otururken elimle çok azcık çeviriyorum oluyor. Zaten vidayı elle çevirebilecek şekilde yapmışlar. 5 saniyelik bir olay.

Forumdan Uzaklaştırıldı
benim henüz ehliyetim olmadığı için sürekli binmiyorum motora , akşam işten gelince bi 15 20 dk sokak arasında . Pazar günü sabah 8 çizmeye fln çalışıcam malum önümüzdeki ay sonu sınav var :) Geçen pazar 80 km yol yaptım her durduğumda stop etti , ışıklarda fln beni çileden çıkardı bu sorunları çözmezsem uyku girmez gözüme :)

O vidanın mantığı aslında normal bir şekilde gaz açmak. Çok az miktarda açmak. Yani onu sıktığınızda normal gaz kolundan gaz vermiş gibi oluyor. Bununda herhangi bir zararı yok.

Biliyorum da.
Biliyorsun vida sarı, karbüratör gövdesi alüminyum. Aşınabilir.
O yüzden dediydim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar