YBR 125 Yakıt sorunu

Arkadaşlar hafta öne 0 km ybr 125 aldım.İstanbulda E-5 ve tem de motor kullandığımız için haliyle 80-100 civarında gitmek gerekiyor.Ama çogunluk 60-70 civarında.Vites geçişlerim150 km ye kadar 5000 devirde oldu.Şuan 150-400 arasını 6000 devirde geçiş yapıyorum.5.vitesde ise 7000 devir en fazla nadirde olsa 8000olarak hız yaptım.Benim hesaplarıma göre 17 kuruş km de ve 100 km de 3.5 litre ortalama.Sizce çok fazla değilmi bu yakıt rodajda olsa bile.
Diğer sorumda 300 km den sonra vites geçişleri daha sert ve zor geçmeye başladı.Arada bir 3 e yada 4 e geçerken zorlanıyordu.Bu gun işe gelirken ışıklarda durdum.Kalkerken 1 den yukarı geçmedi sağ çektim uğrastım zorla geçti.Ayağım bile acıdı o derece yani .1 kaç defa böle olduktan sonra düzeldi işe geldim.İnşallah akşam giderken aynı sorunu yaşamam.Ama motosiklet park halinde iken çok güzel vites geçişleri şık şık otoruyor.Acaba yag değişimini 1000 km beklemeden 500 de yapsammı.
Sizden ricam lütfen tecrübelirinizi benimle paylaşın,yanlış yaptığım bi durum varsa düzelteyim.

Son düzenleme:
Rodajda fazla zorluyorsun gibime geldi. Bnm aletin de aynı değerde tüketimi var şuan. (25000 km)

Ama hava filtresi buji vs. değişmesi gerek. Ben fazla yakmasını buna bağlıyorum. Seninki hakkında yorum yapmak için biraz erken sanki. Sana önerim devri biraz düşür. Daha tecrübeli arkadaşlar detaylı bilgi verirlerse biz de faydalanmış oluruz.

dostum benim motorda 3.5 lt yakıt yakıyor tanıdığım birine gösterdim subaplardan ses geliyor sıkı dedi biraz gevşetilmesi gerekiyormuş 2. bakımda yapıcaklar hatta ses arttı gösterdim bir şey olmaz diyor servis hayırlısı diyorum kullanıyorum 300 km sonra bakıma giricem

Anladım arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için, ama ben rodajda kullanma kılavuzuna uyduğumu düşünüyorum.Sanki farklı bişey var motorla alakalı en iyisi 500 km bakıma götürüp bi test ettirmek.Usta bi baksın sesine soluğuna ona göre bişey söyler.Başka benim gibi ybr 125 kullanan arkadaşlar km e düşen fiyatınıda yazarsa sevinirim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yakıt fazla. Benim motor 3.5-4lt yakıyor.

yağ değişimini hemen yapmanız gerekiyor ilk yağ değişimi çok önemli 500 km yi geçmemenizi öneririm açıkçası fabrikasyon değerlerde önemli ama birazda pratikten gitmek lazım. vites geçişleri iyi bir yağla düzelir yakıt biraz fazla ilk bakımda hava ayarını kesinlikle yaptırın castrol 10w 40 yağ koydurun yakıtın azaldığını vites geçişlerinin düzeldiğini göreceksiniz.

F54

yakıt fazla ybr nin en fazla yakacağı 3lt dir oda çok çok zorlarsan
ben artçılı 200kg dip gaz 2.8 den fazla yaktıramadım şehir içinde ise tek kişi yumuşak kullanım da 2.6 lt yakar...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yakıtın nasıl ölçüldüğü de önemli. Mesela benzin göstergesi tam yarıdayken bile 3 lt benzin ekleyince full çizgisinin üstüne çıkıyor. En iyi yöntem depoyu tamamen doldurup 100 km sonra tekrar benzin alarak ölçüm yapmak. Bu şekilde hata ölçümde oranı minimuma iner.

Vites geçişleri de kaliteli bir yağ konulduğunda çok rahatlar,merak etmeyin.

Arkadaşlar bu yorumlar moralimi düzeltti sağolun.500 km olduğunda bakıma gidiyorum,castrol 10w 40 yağ koyduruyorum.Hava ayarını yaptırıyorum.
Yakıt ölçümüne gelince çok yaktığını anladığım an yedeğe düşer düşmez tekrar 20 tl koydum,yedeğe düştüğünde yaptığım km ile hesapladım,durum ortada.Birde genel olarak km ve yüklediğim litreden hesapladım,yine aynı.
Acaba servis ücretleriyle ilgili bilginiz varmı yağ değişimi ve hava ayarı felan baktırsam ne kadar ücret talep ederler.Yamaha şirinevlerdeki servise götürecem.

Sorun km hesaplayıcısı hatalı çıktı ve sipariş verildi değişecektir.Yağ değişiminide castrol 10w 40 power koyduk şimdi mükemmel.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar