![]()
![]()
İspat edersinde her il için her ilçe için o genellemeyi yapamazsın, benim evim, çok motorun 1. viteste yiyemediği 3 km rampa üzerinde. Hatay'ın Antakya ilçesi komple bir vadi üzerinde kurulu sürekli eğim olan bir yolda o 570 km den bahsetmek imkansız diyorum ben, ayrıca akdenizin sıcak bir ili olarak benzinin depodan yoğunlaşma oranıda hiç azımsanmamalı, uzun yola çıkıyorum şu kadar yakıyor diyen arkadaşlarda genelleme yapmamalı kanımca, bir Konya ovasından geçen yol ile 30 km boyunca rampanın olduğu belen geçidinden ( hatay civarındakiler iyi bilir) geçen bir motorcu muhakkakki aynı yakıtı yakamayacaktır.
F.NİETZSCHE' demiş ya: Bütün genellemeler yanlıştır, bu dahil. O sebepten arkadaşın sorduğu soruyu soğutmadan konuyu kapatmak mantıklı bence. Selamlar...
haklısın bilader.. zaten ben dedim 80 -100 km standartlarında... bu nedemek motorun zorlaanmaması demek.... yani aynı kapıya çıkıyor .. normal şartlarda zorlanmadığımız taktirde az yakıyor..zorlanan motor zorlanan her araçta olduğu gibi çok yakıyor...