YBR 125 ten sonra 2.Motosiklet Seçimi

Merhabalar,

Ybr 125 ile 5000 km deneyimim sonrası elimde hazır 16 bin civarı para varken birazda yatırım amaçlı olarak ve ybr ile istanbul trafiğinde çoğu zaman bana güç bakımından yetersiz gelmesinden dolayı araç sıkıştırmalarından dolayı beni 250 cc segmentine yükseltti naked taraftarı birisiyim.İşten zaman buldukça şehir içerisinde çok geziyorum elimden geldiğince uslu sürmeye çalışıyorum hız tutkunu birisi değilimdir ve bana göre motosiklette dönerken ederken daima kafada oynamalı diyorum dolayısıyla racing taraftarı değilim ve eşyalı bindiğimden dolayı çanta topcase bunlarsa olmazsa olmazımdır.Beni 30-40 bin götürecek ve aynı zamanda büyük cc ile küçük cc arasında olgunlaştıracak çift silindir 250 cc bakıyorum aynı zamanda kalite ve konfor önemlidir.

Hyosung GT 250 (tipini çok beğeniyorum fakat sıfırı inazumayla eşdeğer ve kore malı dolayısıyla aklımda çok soru işareti var) ve m1nsk trx 300i (mondialin getireceği ve tipi dehşet olmasına rağmen yabancı forumlardan ağırlıklı kalitesiz yorumlarını okuyorum.Birde kawazaki Z 250 SL var oda tabi ülkemize daha gelmedi fakat tek silindir olduğundan dolayı acabalar beynimde dolanıp duruyor.

Üç motoruda elememden sonra ortaya 2 tane motosiklet çıkıyor.1.sıfır inazuma 250 (tipi pek beni etkilemesede 250 cc lerin mercedesi deniliyor tek bir dezavantajı var aksesuarları yedek parçaları cidden pahalı) 2.bana tip olaraktan sevdiğim motorlardan birisi olarak fazerı andırdığı ve 35 bg si ile sınıfında kuvvetli bir motor olduğu için r25 çıkıyor.Tabi aradığım özelliklerden sonra (konfor,bol eşyalı topcase ile dolanma) geriye inazuma kalıyor.

Hayalim ise mt 07 ulaşmak (sahip olduğum tecrübe mt 07 eş değer olmadığından bu motora girişmek istemiyorum daha motosikleti çocuklarıma da öğretme hayalim var tecrübesiz bir şekilde mt 07 girişen insanları sürekli kaza yapıp vefat haberlerini etrafımdan duymaktayım. ) Keşke mt 25 çıksada bütün bu dertler bitse :) Sıfır motosiklet alıp 40 bine yakın kullanmak istediğimden dolayı ince eleyip sık dokuyorum peki böyle bir durumda sizlerin tercihi ne olurdu ?

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Dominar 250
İnazumadan başka bir alternatif göremiyorum , saydığınız özellikler arasında :)

Şİmdi benim tavsiyem ktm lerede bir göz atın derim.Onlarda çok sağlam makinelerdir.
ktm duke 200 ve 390 modelleride sizi cezbedebilir.
Bunun haricinde hyosunga girişmeyin,tamam kore malıdır tatminkardır ama o kadar fiyat etmez.
inazuma iyi bir tercih olabilir size ama kawasaki Z250SL modelinede bir bakın derim.O makinede çok sağlamdır.

Açık konuşmak gerekirse 30-40 bin devirmeden 600lük bir makineye girişmeyin.mt 07 makineler gerçektne hoş motorlar ama tecrübe istiyor,yeni alacağınız motoru en az 30-40 bin kullanın sonrası zaten 600 lükler sizi fazla korkutmaz.

bugune kadar kaç tane mt 07 den patlayıp ölen duydunuz merak ettim ? ben şu ana kadar 1 kişi biliyorum yanlış anlamayın kötü amaçla sormuyorum sadece merak

Nc 700 :) bakabilirsin yada cb500f enazindan 30 40bin km kafan rahat binersin bu makinelere hemde uzun yillar kalir

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bugune kadar kaç tane mt 07 den patlayıp ölen duydunuz merak ettim ? ben şu ana kadar 1 kişi biliyorum yanlış anlamayın kötü amaçla sormuyorum sadece merak

berkcira,
ben de YBR ile 2bin km den sonra MT07 aldim.
daha dikkatli, daha temkinli kullaniyorum. memnunum.
karar sizin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar