Ybr 125 te Km ve yıpranma Kafam karışık.:)

3000 çok fazla arkadaşım, internette millet uçuk fiyatlar çekiyor...

Burada bir ybr var (kütahya) 2250 lira simsiyah, alette fena değil ama bir kaza görmüş, 2000 liraya alırız ama... olmadı 2100. Bencede acele etme iyi araştır, bu aletin sıfırı zaten 3250 ye mi ne düşmüş...

çok sağolun arkadaşlar içime soğuk sular serptiniz.:mrgreen: 0 almaya gücüm zar zor yeter 12 ay taksitle olsa bile. öğrenciyim bi teknik serviste çalışıyorum.0 alsam 7 aylık maaşım eder nerdeyse açlıktan ölürüm heralde:) ben en iyisimi 2. el alayım.

ben ıspartada yım burda denk geldi;
2008 model
7000 km de
fiyatıda 3000tl
motor bu arkadaşlar.

bu fiyat çok geldi sizce böyle bir motor ne kadar eder.

13512164_796439_l2i3799.jpg

13512164_796439_269b300.jpg

arkadaşım bu oldukça pahalı zatan sıfırına + 700 800 daha verirsin. Ben de bi ybr delisiyim ve çok yakında da alıcam hatta motorum hazır bile 2008 model yaklaşık 7000 km de ve 2200 tl. Bu nedenle iyi düşün bütçene uygun iyi bi makina al

Arkadaşım 2.el piyasasının bir raconu vardır. Sıfır motosikletin kontağı açılıp 2.el olduktan sonra fiyat %30 düşer. Bana sorarsan 2.el bir ybr ye 2600 dan fazla para verme. Hele hele 3000 Lira falan sakın diyeyim. 500-600 daha fazla ver sıfır al. hatta taksit imkanları falan düşünüldüğünde bazen sıfır motorlar 2.elden daha ucuza gelebiliyor. Mesela fotoğraftaki ybr nin zinciri çok gevşek. bence 7000 km de zincir bu kadar gevşemez.(ben 20 000 deyim bu kadar gevşemedi) ya km sini düşürmüş ya da kötü kullanmış.
ben kendi motorumu 2.el 4000 km de 2400 liraya aldım. ben aldığımda sıfır ybr 3500 liraydı...

Son düzenleme:
arkadaşlar çok sağolun gerçekten çok faydalı bilgiler verdiniz tecrübelerinizle zira durumum vahimdi bi türlü karar veremiyordum ilk motosikletim olacağı için.:)dediğiniz gibi 2. el bir makineye verilen fiyatta biyere kadar 3000tl çok fazla zaten diğer masraflar düşünüldüğünde bide peşin para çıkmaz mecbur vadeli almak zorundayım.e 12 ayda 0 makina almak varken hemen hemen aynı fiyata zar zor 3-4 ayda 2. el bi makina almak gereksiz ve aptalca bana görede.
bunu düşündüm bende. ama işte temiz olursa ve uygun fiyatlıda olursa alabilirim 2. el.
zaten 3000tl bi anda yada 4-5 ayda hayatta çıkmaz 2600 falan belki ödenir.ama 12 ay ödemek varken üstelikte işin ucunda 0 makine varken bencede gereksiz 0 almak daha mantıklı hele helede uzun bir süre kullanılacaksa.
benim için zor olacak 0 bir makina almak dediğiniz gibi mantıklısı da bu.ben genede piyasaya göz atmaya devam edeyim olmadı 0 alırım ALLAH ın izniyle ödenir gider 12 ayda, çünkü verdiğin paranın hakkını veren bir motor yoluna feda olsun 3500tl:cat:.sağolun her şey için tşklr.:)

Sen bana kmsini söyle ybr'nin hangi parçasının yıprandığını söyleyeyim sana :cherry:

bak gözümle görmeden bende inanmıyordum da kanıtı bu işte :) siteden bir kurye arkadaşımız ybr başlığına eklemişti :)

PICT2170A.jpg

ybr kolay kolay yıpranmaz. Erhan'ın dediği gibi ver 100 lira olmadı 150 lira :) evladiyelik :) ben 12,000kmde 2100 tl'ye almıştım :) şuanda 27000 lerde :) karım ne ? bindiğim gezdiğim gördüğüm motosiklet kullanırkenki tattığım zevk yanıma kar kalacak :) içim de rahat :) satılığa çıkaracağım zaman allah kerim der veriririm ilanını kim ne verirse :)

Evet o fotograf bana ait.motor şu an bugün 130.000 i devirdi.Yarın yağı degişecek(100 binden sonra 2500 km de degiştirmeye karar verdim ve inan bana en fazla 50 gr eksilmiştir.)İlk motorumuda 0 km almıştım ama 35 000 km de yag yetiştiremiyordum.neden;acemilik.:salut:daha sonra 80-90 binden aşagı satmadım.Malum kriz var bunda biraz daha ekonomik olmalıydım ama saolsun beni hiç üzmedi.Bunu neden diyorum.Görüntüye aldanma:motor ilk5-10 bin km iken sürücü motorun geleceğini çizer..Ybr benim için kalitede son nokta.Bir motor bu kadar teknik olur.200-250 yi deviren bir sürü kurye var.motor açılmadan.Sübop ayarı nedir unuttum.Tavsiyem motor kullanmayı biliyorsan ve enaz 5 yıl binerim diyorsan 0 km al.yok sıkılır satarım diyorsan 1,5-2 ye birsürü binilesi motorlar var.Şansın bol ola.:cat::cat:

arkadaşlar tam yeridir bilmiyorum ama bir sorum var.şu günlerde motor sahibi olma hayaliyle yanıp tutuşuyorum.son karar olarak aklımda yamaha ybr 125cc var.2. el sitelerini tarıyorum.20-25000 kmde uygun fiyatlı modeller mevcut.sizce 0 mı alsam ? uzun süre değiştirmem aldığım makinayı.20000 km yi devirmiş bir makinada yıpranma yada yavaş yavaş problemler baş göstermeye başlarmı?.servis bakımları düzenli yapıldıysa bu tip sorunlar patlak verirmi belli bi km sonra.kısaca ybr 125 gibi bir motor 0 mı alınmalı uzun vadede kullanılacaksa yoksa 2. el olarakta eğer servis bakımlıysa alınmalımı..ne dersiniz çok fransızım bu tip konularda, sonuçta ilk kez motosiklet sahibi olacağım.beni şu km konusunda biraz aydınlatırmısınız.sabır gösterip okuyan ve cvp. yazan arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.:)

http://www.sahibinden.com/ybr_mukemmel_temizlikte_acil-30WQQaXQQ13226146WQQpXQQdisplayitem

İkinci el alacağınız motorlar için noter masrafı ve sigorta ve evrak yenileme paralarınıda katmayı unutmayın. Sanıyroum 250 tl yi bulur. Onun yerine 0 alın gönlünüzde, kafanızda rahat olsun.75.000 KM de şu anda benimkisi 20.000'de egzantrik(garantiden) değişti.1 kerede debriyaj balatası.Tekrar almam gerekse gözüm kapalı alırım.

Evet o fotograf bana ait.motor şu an bugün 130.000 i devirdi.Yarın yağı degişecek(100 binden sonra 2500 km de degiştirmeye karar verdim ve inan bana en fazla 50 gr eksilmiştir.)İlk motorumuda 0 km almıştım ama 35 000 km de yag yetiştiremiyordum.neden;acemilik.:salut:daha sonra 80-90 binden aşagı satmadım.Malum kriz var bunda biraz daha ekonomik olmalıydım ama saolsun beni hiç üzmedi.Bunu neden diyorum.Görüntüye aldanma:motor ilk5-10 bin km iken sürücü motorun geleceğini çizer..Ybr benim için kalitede son nokta.Bir motor bu kadar teknik olur.200-250 yi deviren bir sürü kurye var.motor açılmadan.Sübop ayarı nedir unuttum.Tavsiyem motor kullanmayı biliyorsan ve enaz 5 yıl binerim diyorsan 0 km al.yok sıkılır satarım diyorsan 1,5-2 ye birsürü binilesi motorlar var.Şansın bol ola.:cat::cat:
abicim çok faydalı bilgiler vermişsiniz hakkaten 0 bir makina alarak aslında büyük bi sorumluluk yüklenmiş oluyoruz dediğiniz gibi nasıl başlarsak öyle devam eder. ben kendi adıma rahat 4 sene binerim bu yüzden 0 akmak daha mantıklı şu an bazı sorunlarım var halleder halletmez 0 almaya karar verdim hayırlısıyla, ödeme olarakta bana uygun 12 ay öderim sorunsuzca çok teşekkür ederim herkese.sağolun.iyi forumlar.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar