YBR 125 Rolanti ayari?

Ybr 125 in rolanti ayari benim motorda 0900devirde.. onu yukseltmek icin rolanti ayari icin olan vidayi bulamadim acaba bana semayla veya acik bi dille aciklayabilecek ve yardimci olabilecek biri varmi? trafikte stop edip duruyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hmmmm.... evet, ybr125'in ayari biraz daha degisik olacakmis. benim yanlisim. özür dilerim.

asagidaki resimde jikle görünüyor. jiklenin bagli oldugu sey ise karbülatör. görüldügü gibi jikle acildiginda bir pim yukari dogru cekiliyor. o pimin hemen altinda bronz renginde bir somun var. o somun ile bir ayar yapmak mümkün mü degil mi diye dene derim. olmadi jiklenin o vidasini azicik acip jikleye yeni bir ayar cek. :)

2007%5C02%5C22%5Cbikepics-809325-full.jpg

Predator sagol.. dur bi garaja inip bakiyim.. umarim dedigin gibi olur.. trafikte cok sorun yaratiyor :)

dostum karbüratörün ya sağında ya solunda yayla monte edilmiş bir vida mutlaka bulursun.hafif sık.
olay biter.:)

Olay bitmedi.. bulamadim.. neyse yarin servise gidicem artik en kotu napalim

YBR için bilemem ama genelde gaz kolunu çekip bırakınca hereket eden makara sisteminde oluyor. gaz kolunu çekip bırakıp bak ister o makarayı durduran vida rölanti için kullanılıyor

Yapamadim.. acemilikten olsa gerek.. yinede yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim

slmYBR el kitapçığını bir an önce edinmeni öneririm, ben de bir iki hafta sonra edindim, ve sonradan çağ atladım resmen.
kitapçıktaki anlatım çok güzel.
jigle nin olduğu taraf değil, diğer tarafta rolanti ayar vidası ( gaz durdurma vidası)
karbüratöre giden o boru ile yukarı doğru çıkan jiglenin olduğu bölümün birleştiği yerde yıldız bir vida. hemen dibinde bir hortum göreceksin sol tarafında. Scanner ın adaptörünü bulamadım bulsam tarayacaktım hemen.
ama zaten arkadaşın belirttiği yerin tam ters tarafına bakarsan orda bir tane küçük vida var anlarsın sanırım.
Devri yükseltmek için sağa, düşürmek için sola çeviriyorsun.
eğer hala olmuyorsa servise götürüyorsun ama olur sanırım.
kolay gelsin

Ewet rolanti vidası motorun sağ tarafında yıldız ağızlı bi vidaydı
O degilde arkdaş rolantiyi düşürdügünde motor az yakar dedi doğrumu acaba::exclaim:

Hortlasınn. Yeni konu açmaktansa bu konuda resim yok..çektim..Rölanti vidası hangisi acaba.?
Birde hava ayar vidası hangisi ?

Son düzenleme:
Hortlasınn. Resim çektim..Rölanti vidası hangisi acaba.?
Birde hava ayar vidası hangisi ?

mert abi rölantın dusukmü yoksa fazlamı once bunu bi öğrenelım:queen:abi resımde karburatore gelen hortumun yanında sarı kablonun hemen ustundekı vıda rolantı ayar vıdası sola cevır duser saga cevır artar:rendeer:

arkadaşlar belki yalnış biliyorumdur ama ybr deki karburötör elektronik galiba ve bende zamnında cok aradım rolanti ayarı için vida yok orda boşuna aramasın arkadaş. benim bildiğim kadarıyla elektronik yalnış biliyor olabilirm.

arkadaşlar belki yalnış biliyorumdur ama ybr deki karburötör elektronik galiba ve bende zamnında cok aradım rolanti ayarı için vida yok orda boşuna aramasın arkadaş. benim bildiğim kadarıyla elektronik yalnış biliyor olabilirm.

yok mert abininki2005 model.ustunde mıkunı karburatör var.bu karburatörun rolantı ayar vıdası resımde sarı kablonun ustünde dıkkatlı bakarsanız goreceksınız:rendeer:

ilk defa senden duydum bunu.benim ybr 2009 city ama onda da var sağ tarafta.ybr de rölanti vidası yok diyeni hiç duymadım.
saygılar...

evet dostum yanlış biliyorsun ybrnin karbratörü full analog elektronik falan degil:queen: orda karşılıklı iki vida var onlar degil diger vida

dorudur cnm bişi demedim :) ben sadece bulalmamıştım. ozmn güzel bi soru hep merak etmişimdir o karbüratöre giren iki kablo ney :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar