Sevgili arkadaşlar,
topiğin şu halinden anladığıma göre sevgili barrokas motosikletine piyasa yapmaya çalışıyor sanırım
Sevgili dostum barrokas, bilmediğin, binmediğin motorlar hakkında bu kadar çok konuşuyorsun.. yoksa türk müsün? bizim milletin sevdiği şeylerdendir bilmediği konularda ahkam kesmek.. Hele bir de susturmaya çalışmayagör.. iyice celallenir asar keser.. dediğim dedik çaldığım düdük diye tutturur kendine bi hava...
Valla kimse çoban değil burada.. ki peygamberimiz de bir çobandı unutma..
Gelelim diğer mevzuya.. arkadaşım iki teker bu.. yamulmuş yok sonra düzeltilmiş motora binersen, sende yamulursun ama düzeltemezler seni ne yazık ki..
Ama ybr ve mz konusundaki fikirlerimi daha önce de söyledim.. seçim senin hangisine gönlün düşerse ona bin. mz in dayanıklılığı 16 senenin üzerine bi 16 sene daha gitmesini garantiler.. ama en baba ybr ye kaç sene binebilirsin bilmiyorum..
Gene sportif görünüşlü gelebilir ybr gözüne.. ama mz in duruşu yok cidden.. hatta mz in bin de gezelim der gibi bi duruşu var.. o duruşu da başka motosiklette görmedim ben.. Ama bu benim kişisel görüşüm.. Beni ırgalayan kısmı.. Ben böyle düşündüğüm için ybr yerine mz aldım.. km si çok daha fazlaydı ama kullananlar temiz kullandığı için daha zinciri bile değişmedi.. bazen nazlansa da genelde ikiletmeden çalışır.. Büyüklüğü ve kız motosikleti gibi durmaması da seni en az iki sene keyifle süreceğin bir motosiklet sahibi yapar. ki gerçekten sürüş pozisyonundan dolayı binmesi gezmesi çok zevkli.. Ununtma binecek olan sensin o yüzden tekrar ediyorum.. bu iş hatun işi gibidir.. gönlünün düştüğünü al..
Valla ybr de dağa taşa hafiften vursan ne olur bilemem ama mz i vurabiliyorsun istediğin yola.. yüksek hızda da bisiklete benzer bi motosikletle neler yaparsın bilemem ama dördüncü vitesteyken bile mz ile 100 ün üstüne rahatlıkla çıkıyorsun..
Ama uyarayım.. buradaki arkadaşlar atlamışlar.. ben ifade etmiştim ama dikkatini çeken olmamış.. mz cidden çok ama çok seri bir motosiklet. ve cidden güçlü alet.. kendini bilmezsen soluğu öteki tarfta alırsın. azıcık bi tarafların oynamaya başladı mı seni yere amele sümüğü gibi yapıştırır..
mz alacaksan kesinlikle yerlisini alma.. etz bulursan da hasarı kazası olmamış temiz kullanılmış olsun.. parçalarının orjinalliğinden anlaşılır zaten..
Fiyata gelince.. temiz mzler 1500-1600 civarı gidiyor bu taraflarda.. ben çok daha azına aldım çünki param yoktu. sahibinin de acilen satması gerekiyordu. bir de motora bi tarafımın düştüğünü anladı ve bana sattı.. satarmıyım ilerde daha iyisini alınca diye.. hatta belki gelecek seneye er 5 alacağım ama bunu satarmıyım inan bilmiyorum. inan satılacak bir alet değil.. belki hakeden birine, iyi bakacağına inandığım birine.. o da belki yani.. bu aletin gerçekten ruhu var.. ve özgür bir ruh.. diğerleri sana aynı dürüst ve sade ruha sahipmiş gibi gelmiyor.. inan bu hissi sana çok az motosiklet veriyor..
Alma eski diyenlere de kulak asma.. tabi cidden sebebi buysa alma demelerinin.. bunu diyenlerin altlarındaki aletler 2-3 sene sonra kıçını başını dağıtırken seninki hala sapasağlam olacaktır.. düşüp kalktığında bile..
Her neye binersen bin, severek gezebilmeni ve kazasız belasız binmeni temenni ederim.