Değerli Ufoz hocam , yaş 64 , yılbaşından bir hafta önce döndüm evo ile Ataşehir'den Bursa'ya. Kayışdağı, Eskihisar, Topçular, Bursa net 135 km. İst.
içinden Kozyatağı halin arası da 135 km görünce şaşırdım . Çocuklar okullarını Göztepe'de okuyup bitirip birde Ataşehirde çoluk çocuğa karışınca her yıl
4-5 İst. - Bursa mecburiyete biniyor. Yaradan müsaade ederse şubat 10 dan sonra yine Ataşehir , torunu görelim sonra fuar. Yani hem ziyaret hem ticaret.
Haziran gibi de İzmir Çeşme . Bu sene evo ile 4. Çeşme seyahati olacak inşaallah. Bütün iki tekerci arkadaşlarıma mutluluk dolu sürüşler.
Ali bey,
Benim 55, sizin 64 ler henüz genç yaşlar
4-5 sene evvel Yalova köylerinde bir arkadaşımıza babasından miras kalan arsayı arıyoruz. Falan amca bilir onu bir arayın dediler. Telefonu verdik. Buluşma yerine gittik. Bir baktıkki karşıdan 50cc scooterıyla şarkı söyleye söyleye 70 küsur yaşında Karadenizli bir amca geliyor.
Gideceğimiz yer tepelik bir yermiş. "Motoru bırak arabayla gidelim" deyince kızdı bize.
"Mis gibi hava alarak, türkü çığırarak gitmek varken binmem ben arabaya" dedi
İnsan keyif alıyorsa yürürde, bisikletede biner, 50, 100, 125, 250 cc de hepsi olur.
@logaritma nın bir lafı çok hoşuma gitti. Tamda sömestirde kızımla filmini seyredecektik.
"Sanki Mad Max dünyasında yaşıyoruzda herkes tapagaz gidiyor"
Bir arkadaşın şu söylediğinede katılıyorum.
"Gerektiğinde kullanmak üzere, kenardaki bir miktar yedek gücün kimseye zararı olmaz".
Tamda bu sebepten aslında bana 50 cc yetmesine rağmen, 30 sene sonra gidip tekrardan birde 125cc aldım.
İstanbul-İzmir-Ankara yollarına çıkınca insanların otomobiliyle 90-100 km hızları geçmeden seyahat ettiğini görüyorum. Bu sayı her geçen yıl gitgide artıyor.
Kendi emniyetim açısından motosikletle 90 km/saat (+- %10) ideal hız olduğunu iyice gördüm (buna otobanlarımız dahil asfaltlarımızın etkiside dahil). Fazlası riskli geliyor. Belkide 50 yi devirincemi böyle oluyoruz nedir.
Allah bir kız evlat nasib etti. Ben motora veya arabaya bindiğimde, kendimden önce onu düşünüyorum. O yüzden hız ihtiyacı benim için son planda.
Hülasa bana 125cc BN125 şehir içindede dışındada yetiyor. Özellikle şehir içinde girip çıktığım yerleri düşünürsek daha güçlü/büyük/ağır motor benim için handikap olacaktır.
Herşeye rağmen sizin Evo'lara fena halde gönlüm var
Hele Kazım beyde stop problemini çözdükten sonra hepten kedi gibi bakar hale geldim
Yüzyüze görüşebilmek temennisiyle, sağlıcakla kalın...