YBR 125 ile Doğu'dayız. Bingöl Kiğı.

Merhaba arkadaşlar. Aslında bu geziyi Temmuz 2006’da yaptım ama kısmet ve zaman şartları gezi notlarını ve resimlerini siteye aktarma işi bu güne nasip oldu. Geç de olsa beğenirsiniz umarım.
Geziye çıkmadan kısa bir süre önce hafif bir kaza yaptım. Acil serviste yapılan tetkiklerimde herkangi bir sorun gözükmediği halde omuzumda bir ağrı ve kolumu kullanmakla ilgili sorunlarım vardı. Bunun sadece basit bir incinme olduğu söylenmesine rağmen aslında gezi dönüşü çektirdiğim MR’da omuzumda bir tedon yırtığı olduğu tespit edildi. Yaklaşık üçbuçuk aylık bir fizik tedavisi gördüm. Resimleri çekerken kolumu kaldırmakta zorlandığım için istediğim kadar çekim yapamadım.
Hedef , İstanbul’dan Elazığ’a kadar trenle yolculuk etmek. Böylece hem zamandan tasarruf hemde kolumun incinme olduğunu düşündüğüm ağrısının geçmesi ilgili dinlendirmek için zaman kazanacaktım. Haydarpaşa Garı’ndan arkadaşlarım yardımıyla YBR125’imi trene yükledim. Otuz altı saatlik İstanbul Elazığ yoluna başlamış oldum.

Tren penceresinden bir Orta Anadolu görüntüsü. (Yozgat dolayları)

Sabah 6.30 gibi Elazığ İstasyonu’ndaki yardımsever abiler yardımıyla motoru indirip yola vurdum kendimi. Bölgeden ilk resim Keban Baraj Gölü’nden bir görünüm.

Bingöl Kiğı Çanakçı Köyü’nde Hacı Aziz Amca’nın yazlıkçı misafirleri Hacı Leylekler.

Bu da köyün şirin kardeleni Ayşenur.

Osmanlı Rus savaşı döneminde bölgedeki yerli milisler ve Çanakkale savaşı sonrasında doğu cephesine gönderilen askerler bölgede imkansızlıklar içinde vatan savunması için savaşmışlardır. Vatan savunmasında kanlarını dökerek şehit olan evlatlarını anmak ve gelecek nesillere intikal ettirmek için bunların anısına Kiğı, Çanakçı köyünde Mürsel Paşa abidesi dikilmiştir.

Motorumla katettiğim tozlu köy yollarından bir görünüm.

Bu fotoğrafı Gültekin kardeşim için çektim. Bu geziyi planlarken kendisiyle görüşüp onun içinde fotoğraflar çekeceğimi söylemiştim. Bu da Gültekin’in baba ocağı Alagöz Köyü.

Fotoğraftaki kişi ise Gültekin’in amcaoğlu Dursun Abi.

Büyüyünce buraların ağası ben olucam havasındaki Ramazan Bey’in kahvaltı keyfi.

Hüzünlü masumiyetin en güzel duruşu bu olsa gerek.

Sancak’ta bir esnaf muhabbeti.

Sancak’ta tanıdığım yüce insan (bulunması zor bir ihtiyacımı çok kısa sürede temin etti) Ahmet Abi. Saygılar selamlar Ahmet Abi.

Bingöl muş yoluna 3 km mesafede Solhan’a varmadan 6 km önce inanılması güç bir doğa harikası YÜZEN ADALAR.

Kıyıya yanaştırmalarını istediğim adanın üzerinde bendeniz.

Bingöl

Kahveci Keke’nin gezdiği Bingöl Dağları

Hala işlevini yitirmeyen patos.

Çanakçı Köyü’nde Tarihi Ermeni Kilisesi

Köy çocuklarının motosiklet hatırası.

Stari Sülbüs’ten güneşin batışı.

Küçük çoban ve kuzuları.

Peri Suyu üzerindeki Özlüce Barajı gölü.

Kiğı Balaban Bey Camii: Yapılış tarihi 1402. Akkoyunlu Fahrettin Kutluk Bey’in oğlu Pir Ali Bey tarafından yaptırılmıştır.

Kerek Şelalesi.

Kiğı’dan görünümler.

Bu arada bu resimlerin çekildiği yerleri gezmem için bir çalışanını görevlendiren Kiğı Belediyesi’ne. Mehmet Bey ve eşi Hesap İşleri Müdürü Figen Onuk Hanım’ada buradan teşekkürü borç bilirim.

Bu geziyle ilgili etaplar bununla sınırlı değil. Ama onu da başka bir gezi yazısı olarak yayınlamayı düşünüyorum. Zaman problemini aşabilirsem bir sonraki gezi yazısı Harput olacak.
Daha önceki gezimizdeki tadı verebilirsem ne mutlu bana.
http://www.motosiklet.net/forum/gez...mara-ve-kuzey-ege-1200-km-bolum-1-edirne.html

Eylemlerim devam edecek....

Son düzenleme:
Geç olmuş ama güzel olmuş:cherry:
Fotoğraflar pek bir cici...
Paylaşımınız için teşekkürler...

harika bişey bu. Yani bi manada içimden cıkan dürtülerin ulaşmak istedigi sonuc bu. Motosiklet, süper ülkem... tek eksik 3 4 yakın arkadaş. (belki vardı ama yazılara yansımamış) kendime guvenecek kadar tecrubelendigim ilk yaz hedefim buna benzer bişey...

Daha nice keyifli geziler dilerim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
resimler bir harika..teşekkür ederiz...:cat:

Anadolu'yu karış karış gezmek gerek. Küçük kasaba yollarında ne manzaralar var... Ah Ummet abi.. Bi emekli olsam ben de..

Güzel bir gezi. Nefis fotoğraflar.. Yüzen adalar enteresan..

benim yurdumun her köşesi böyle güzel işte
hoş kareleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim

Teşekkürler arkadaş:cat:

Anadolu işte, her köşesi bir başka güzel. Umarım bir gün bende sevgili ağabeyimiz Ümmet Perkitan gibi tüm Anadolu'yu gezme fırsatı bulacağım:cat:

Teşekkürler arkadaş, gittik oralara sayende:)

Anadolu bir başka güzel bee

Bu görüntüleri buraya taşıyandanda oralara gidendende allah razı olsun

eline,tekerine sağlık :rendeer:

hep içimde kalmıştır böyle bir gezi

kim bilir belki bir gün gerçekleştiririm:)

harika bişey bu. Yani bi manada içimden cıkan dürtülerin ulaşmak istedigi sonuc bu. Motosiklet, süper ülkem... tek eksik 3 4 yakın arkadaş. (belki vardı ama yazılara yansımamış) kendime guvenecek kadar tecrubelendigim ilk yaz hedefim buna benzer bişey...

Daha nice keyifli geziler dilerim.

Geziyi yalnız başıma yaptım. Tek sıkıntı sağ omuzumdaki tendon yırtığıydı. Tabi bunun yırtık olduğunu İstanbul'a döndükten sonra MR çektirip öğrendim. Bu arada Ümmet Abi bizim pirimiz idolümüz. Onun kadar olamasakda açtığı yolda ilerleyeceğiz. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleme:
Bizim köylere motorla giden ilk deli sen, ilk motor da bu ybr olmuştur sanırım :)

Bu harika, ve daha dolu olduğunu bildiğim geziyi paylaşmak için, bu kadar acele etmene gerek yoktu :)

fotolar çok güzel. mekanlar da tabii. İnsana huzur veriyor.
sıcak akşamüstlerinde, otlağa giden hayvanlar dağdan dönerdi. Toz-toprak, çıngırak sesleri, bağrışmalar ve tatlı bir telaşla...
güneşe dönüp, gözlerimi kapattığım zaman, hele bir de çobanın yanık türküsü geliyorsa hafif rüzgarla kulağıma, bir cıgara yakar, ciğerimin derununa çeker, yaşadığımı hissederdim...

Benim büyük yolculuğum, kısmetse 2 Haziranda başlıyor.
yoldaş kontenjanı boş. Bilgine. :wiinkk:

Paylaşım için sağol. YÜZEN ADALAR'ı merak ettim. Harbiden yüzüyorlar heralde. :) Kolun için geçmiş olsun. Bir gün bizde gezeriz inşallah.

Anadolu hayat demek...toprak kokar orada her yer...fotolar için teşekkürler...

Bizim köylere motorla giden ilk deli sen, ilk motor da bu ybr olmuştur sanırım :)

Bu harika, ve daha dolu olduğunu bildiğim geziyi paylaşmak için, bu kadar acele etmene gerek yoktu :)

fotolar çok güzel. mekanlar da tabii. İnsana huzur veriyor.
sıcak akşamüstlerinde, otlağa giden hayvanlar dağdan dönerdi. Toz-toprak, çıngırak sesleri, bağrışmalar ve tatlı bir telaşla...
güneşe dönüp, gözlerimi kapattığım zaman, hele bir de çobanın yanık türküsü geliyorsa hafif rüzgarla kulağıma, bir cıgara yakar, ciğerimin derununa çeker, yaşadığımı hissederdim...

Benim büyük yolculuğum, kısmetse 2 Haziranda başlıyor.
yoldaş kontenjanı boş. Bilgine. :wiinkk:

Bölgede ikitekerli motorla gezen ilk deli olma ihtimalim yüksek fakat sen de bilirsin oralarda taksi işini sepetli Planet'ler yapar. Teklifin için teşekkürler. Planlar tutarsa neden olmasın. Seve seve yoldaş olurum. Ne de olsa toprağız. (Toprak olur taş olurum, yolunda yoldaş olurum) Yüzen adalar meselesine gelince adalar hakikaten yüzüyor. Çektiğim iki video var. Becerebilirsem onlarıda ekleyeceğim.

http://rapidshare.de/files/38730225/DSCN3153.MOV.html

Son düzenleme:
resimler gerçekten harika dostum emegine saglık inşallah bizede kısmet olur buraları görmek ...:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar