Ybr 125 hangi balata?

Merhabalar. Ybr ana konusuna yazmıştım ama cevap gelmedi. Geçen gün acil fren yapmam gerekti ve balatalarımın oldukça kötü olduğunu fark ettim. Yeni balata alacağım ama internette 40 liraya da var 100 liraya da var hangisini seçmeliyim? Ön arka alacağım.

Ybr 125 freni sadece balata ile guzel kıvama gelmiyor benim önerim, cbf 150 ön fren merkezi ve celik fren hortumu takmanizdir. Fren balatasinda ebc kalitelidir.

Aynı ikilemi ben yaşamıştım kendi motoruma alırken birisi balataların birisi 5 tl diğeri 45 tl idi gittim 5 tl olanı aldım, arada 40 tl ye değecek kadar fark olduğunu düşünmüyorum. Gayet güzelde işlevini yapıyor aylardır sorun yok. Ama sorun balatalardan mı önce ona emin olman lazım, fren merkezini falan kontrol edilmeli.

Son düzenleme:
orijinal balataysa kötü olduğunu zannetmiyorum sıkıntı arkadaşın dediği gibi lastikte olabilir. fabrika çıkışı lastikler kullanıyorsanız frende ki hissizlik normal

Lastikler metzeler me22 daha yeni sayılır 4000 kilometrede. Balatalar orjiinal değil. Daha önce 10 liralık balatalarla değişmişti.

Lastiklerde kayma yok. Frenlerde sakin sürüşte normal ama ani fren yaptığımda motor freni daha güçlü oluyor.

Son düzenleme:
Ybr 125 in ön fren tek piston kaliper olduğu için maalesef biraz zayıftır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar