ybr 125 ESD motoru calıştırıp 1e taktıgım zaman debriyajı bırakmadan ileri itiyor

2014 model ybr 125 motoru çalıtırıp 1e taktıgım zaman ileri dogru itiyor orta sehpaya alıyorum 1e takıyorum debriyaj basılı yada salık farketmekzizin lastik dönüyor debriyaja basıp lastigi tutmaya çalıştıgım zaman sanki debriyajı sıkmamışım gibi zorluyor neden olabilir bu?

Aracı vitese alıyorsun, şanzımana motordan gelen gücü aktartıyosun, debriyajıda salarsan vitesi kavrar ve dönmeye devam eder. Olması gerekende budur.

sorun salmadan kavrama yapması yani senin dedigine göre bu her motorda olan birşey öylemi?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motorun debriyaj ayarında sorun olabilir . Debriyaj manetindeki (kolundaki) boşluk miktarını bir kontrol edin. Sorun ayarda değilse debriyaj tasında problem olabilir.

Sevgilerimle

Marşa basmadan debrıyajı cek, 1 metre gerı gotur 1 metre ılerı gotur öyle çalıştır aynısı olmayacak.

Debriyaj manetinin ordaki ayar vidasını 1-1,5 cm dışarı çıkacak kadar aç böyle yapınca debriyajın biraz sertleşecektir ama kavrama daha iyi olur

Motoru calistirip isinmasini beklemeden hareket ediyorsaniz normaldir. Motosiklette
Debriyaji siksaniz da teker havadayken donmeye devam eder/ donmeye baslar. Bu da normaldir. Ancak tekeri tutmaya calistiginizda cok zorluyorsa o zaman debriyaj ayari yapmaniz gerekebilir. Debriyaj balatalari veya saclarinda veya her ikisinde problem olabilir.

Sorun veya yanlış yaptığın bişey yok gayet normal bi durum o benimkinde ve diğer motorlarda da oluyor. Motorun soğuk olmasının etkisi olabilir bilmiyorum.

Motor soğuk ise ilk vitese attığında motorun ileri fırlaması normal motoru ısıtınca böyle problem olmaz

tavsiyleri tek tek denedikten sonra gelişmeleri yazarım zaman ayırdığınız için teşekkürler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar