18.03.2016 tarihinde ilk vitesli motorum olan Tvs Apache rtr150 motoru aldım ikinci el. bu ilk vitesli motorum ve 2 ay 10 gün olmuş. hiç kaza yapmadım ve hiç düşmedim. bence cbr125 almanda sakınca olmaz çünkü nasıl alışırsan öyle gider.
ybr alırsın sonra cbr aldığında tekrar alışmak zorunda kalırsın. cbr125 alabiliyorsan al çünkü ybr ile rüzgarda o şerit senin bu şerit benim gezersin

biraz ayrodinamik yapısına özen gösterilmiş makineler seçmen her zaman iyiliğine olur. mesela cbr125 gibi, en azından ybr den daha iyi bu konuda.
kaza yapıcam diye düşünme, acemi olduğunu hatırla ve ona göre sür. başkaları sebep olmadıkça kaza yapmazsın. ben 2 ay 10 gündür kullanıyorum ve yaklaşık 3800 km yol yaptım. kaza maza yok.
Tarz olarak racing severim diyorsan ve ileride yarış motoru alıcam dersen cbr125 alman gerek. zaten kendisi hafif ve gaz tepkimeleri sakin. korkulacak ne var ki? ybr den kork ama, cılız motor ve yol tutuşu konusunda sınırları düşük. kaza yapmaya daha meğilli olur bence.
edit: ybr ile öğreneceğine cbr ile öğrensene, zaten acemiler öğrensin diye adamlar 125cc yapmış daha ne yapsınlar? cbr600 değil bu tekrar hatırlatayım. yamaha r125, honda cbr125 gibi motorlar başlangıç motorudur arkadaşlar yanlış mıyım? ybr125 biraz tipsiz, hatta çok tipsiz. motormu la o :mrgreen: