YBR 125 aldim ve bir de sorum var

Motosikleti
cf dual 230/honda crf 300
Selamlar, nihayetinde vitesli motora gecmis bulunuyorum. hos bir hafta oldu 80 km devirdim ancak yazma firsati bulamadim.

sorum da sudur, simdiden herkese tesekkurler.

malum havalar soguk(ankarada), sabahlari motoru calistirirken-bugun basima geldi- atesledikten sonra motor 3-4 sn sonra stop ediyor. sifir motor da boyle olmasi "lan sansima tukureyim" dedirtti bir. belki de ben bir seyi yanlis yapiyorumdur bilemedim.

soyle calistiriyorum yanlissa duzeltin.

bosta, debriyaj maretini cekiyorum. atesliyorum. biraz calistiktan sonra stop ediyor. jigle ile calistirdiktan sonra yine stop ediyorum 2. veya 3. denemede calisiyor. bir sure isinmasi icin bekliyorum sonra sorunsuz devam ediyor. ama her soguk havada yasayacak miyim bunu? nedir yolu yordami?

bu modeller böyle hocam :)
aratırsanız dünya kadar şikayet var.
ama japon yakıt ekonomisini ön planda tuttuğundan bunu sorun olarak görmemiş.

Evet sabahları özellikle soğuk havalarda jikleyle çalıştırıp motoru ısıtman gereķir. Normal bir durum bu sorun yok...

motorun sag depo alt tarafinda rolanti ayari var, onunla biraz oynayip rolantiyi yukseltebilirsin.

YBR böyle maalesef sıcaken bile soğuk havada 5 dakka dursun jikle çekmeden çalışmıyo.
hele uzun bi zaman yani 1 veyat 2 ay ve üstü çalımadan durursa çalıtırdıktan sonra jikle bile fayda etmiyo en az bi 5 dakka gaz vermen gerekiyo ki kendine gelsin.
normal yani sorun yok.

Ybr 'lerde biraz gaz verip jikleyle çalıştırdıktan sonra , daha gaz vermene gerek yok diye biliyorum kendisi otomotik olarak 3000 devire yükseltiyor .Yani başında gaz verip beklemiyorsun :) Motor 2-3 dk ısındıktan sonra jikleyi kapatıp yoluna devam edebilirsin. Birde motorun daha sıfır km olduğu için bu olayları özellikle 1000-1500 km oluncaya kadar yaşarsın ondan sonra motorun biraz daha rahat çalışmaya başlar, biraz daha zor stop eder .

Bu arada güzel bir motor tercih etmişsin hayırlı olsun, kazasız belasız kullanman dileğiyle :cat:

Son düzenleme:
Sıcaklık ancak 0'ın altındaysa jikle kullanıyorum, onun dışında bir problem yok, maşallah saat gibi çalışıyo, soğuk havalar için hava ayar vidasını yarım tur daha gevşettim, motor çalışır çalışmaz gaza tepki veriyor. Yakıt/hava karışımı da normal durumda, buji açık kahverengi...

Bu yeni ybr'leri yakıt tasarrufu sebebiyle iyice cimrileştirmişler yahu :p

Son düzenleme:
Herkese iyi geceler diliyorum. Dostum bendede Ybr var soğuk havalarda o sorunu bende yaşıyorum. Jikle cekip çalıştırdıktan sonra gaz verme bırak rolentide çalıssın yine stop eder, biraz rolentide kaldıktan sonra hafif gaz verirsen bir daha o motoru kımse durduramaz 3. vitesin keyfıne varman dileğiyle :)

ilk çalıştırmada motoru jiklesiz çalıştır gazı rolanti üstünde sabit tut stop etmiycek şekilde (15 20 saniye zamanın var yoksa stop ediyo) bu süre içinde jikleyi çek gaz yemeye başlayınca deviri 5bin 6bine getir sonra bırak, bırakınca 1,500 devirde kalıcak bi daha gazı çevir bırak 2bin, bidaha çevir bırak 3.500e sabitlenicek kendisi bi 2 denemeden sonra el alışkanlığı oluyo çözersin hemen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar