Ybr 125 AKü Problemi

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar herkese.

Şöyle bir sıkıntım var; 2010 Ybr 125 ESD motora sahibim. Motorda 12v 5 amper lik bir mondial akü var. AYrıca 4h 55W Bosch marka far var.Arkadaşlar son iki haftadır akü şarj sorunu yaşıyorum. 1 hafta önce sabah marşa bastığımda tırrrrrrrrt tırttttt ses geldi. Neyse ustaya gösterdim akü bitmiş dedi aküyü bmw nin şarj cihazına bağlayarak şarj etti. Aküyü motora taktık gayet güzel bir şekilde çalıştı. Aradan bir hafta geçti. Bugün akşama doğru yaklaşık 1 saat gezdikten sonra motoru stop ettim. Çalıştırayım dedim gene tıırrrrrrrrrrt tırrrrrrrrrt ses.Çalışmadı doğal olarak ayaklıkla çalıştırdık.

Şimdi şöyle bişey dicem . İki haftadır sürekli uzun farları kullanıyorum. Acaba sürekli uzunları kullanmamdan ötürü şarj dinamosu aküyümü şarj edemiyor mu acaba diye bir düşünceye kapıldım.Sorun ne olabilir. Ne yapmam lazım

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

uzun 60w çeker. sen elektrik sistemine 25w fazladan yük bindirmişsin. yüksek devir de çevirmiyorsan akün bundan zayıflamış olabilir.

keşke gösterge lambalarını ledlerle değişseydin, 10w tasarruf etseydin bunları yaşamazdın.

yalnız şunu da söyleyeyim; inşallah statör ve ya konjüktörünü bozmamışsındır. eğer statörün bozulursa motorun elektrik üretmediğinden de akün boşalmış olabilir.

en iyisi bir multimetre alıp akü değerlerini dururken, motor çalışırken ölç.

nasıl ölçeceğim dersen;

akü kutup başlarına multimetrenin kablolarını değdir. motor kapalıyken 12 volt ölçersen akün doludur. motor çalıştıktan bir süre sonra 13.8-14v ölçmen lazım. eğer 12.5 falan ölçersen statörün arızalı. eğer 14 volttan fazla ölçersen konjüktör arızalıdır. multimetrede dc ve ya ac ölçme modundan biriydi; hangisiydi hatırlayamadım ama dc olmalı.

ybr nin en büyük sorunu akü... ben 7 amper jel akü akü aldım... abus marka ama 2 seneden beri üzmedi beni....

F54

farı 35w ile değiştir aküyü de şarj et veya değiştir
ee adamlar 35w koymuş aküye göre far takmışlar sende rahat durmayıp değiştirmişsin oda üzerine yüklene yükü kaldıramamış durum bu :farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar