Biriken yakıtı yakamıyor. hava ayarı motor kapağı açılıp yapılıyor ya da orda bi kapak . bakım kitabını okudum sonra vazgeçtim zaten kendim yapmaktan ayarı. 4000 bakımında servisten isticem.
karbüratörün altında var hava vidası

sağdaki rölanti onun çapraz altına eğilip gördüğünde ordaki hava ayarı
Aynı problemi bende yaşıyorum. Düz yolda yapmıyor. Yokuş yukarı çıkarken motorun gücü bittiğinde 3. vitesden itibaren nerede bayılırsa yapmaya başlıyor. Ben havanın yetmediğini düşündüm ama karbüratör üzerinde rölanti ayarından başka ayar yeri yok acaba söküp içinden mi ayarlanıyor hava ayarı? biraz daha hava gitse silindire yapmaz gibime geliyor. Yani sorun tek senin motorda değil heralde ybr'nin kronik sorunu ama o kadar da rahatsız etmiyor.
bayıltana kadar 3te tutma sende hacı :mrgreen: yokuş yukarı max vites 2'dir
tekrar: karbüratörün altında var hava vidası

sağdaki rölanti onun çapraz altına eğilip gördüğünde ordaki hava ayarı
motorunun karbüratöründeki hava filtresi ayar vidasıyla aşırıya kaçmayacak şekilde oynayarak bir dene bakalım.Bence 8000 devirde karbüratöründeki benzinle hava karışımı tam orantıyı yakalayamıyor.Hava filresinden fazla hava geliyor böylece fakir karışım oluyor.Yanma odasına fakir karşımdan dolayı fazla benzin gidiyor ve buji tam olarak,benzini yakamıyor.Fakat sen hava filtresinden gelen havayı tam olarak ayarladıgında motor teklemesinin düzelecegini tahmin ediyorum..
çok hassas bi vidadır o.

zaten metrik 2 ya da metrik 3 vida

servisteki ustam, çizeceğin (şiş türünde bi takım) ucunu çekiçle ezip sonra da taşlayarak 2 cm boyunda ince tornavida haline getirip yapmıştı o ayarı.

bu ayarı her vidayı oynatmada motoru redline'a zorlayarak yapmak lazım o da her vidayı oynatmada düz yola çıkıp söz konusu vitesde söz konusu devirde denenerek yapmak lazım

ben de baya önceden bizim 2 zamanlı husquvarna testereninkini öle yapmıştım
dikkatli okunduğunda gayet anlaşılıyor :mrgreen::wiinkk:
benim motorda da 4 viteste redline'a çok rahat çıkabiliyor ama 5e attığımda yatsam dahi 8500 rpm üzerine çıkamıyor. bunun nedenini haala araştırmaktayız