Yazlık Mont Önerisi 🚨

Herkese hayırlı bayramlar,

Scooter kullanıcısıyım yazın hem şehir içinde hemde şehirler arası yolculukta kullanabileceğim, fazlasıyla hava alan beni bunaltmayacak bir yazlık mont arıyorum arkadaşlar. Bütçe olarak en fazla 4.500tl ye kadar çıkabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum iyi forumlar.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Aşağıdaki modelleri önerebilirim.

- 4Riders Breeze Pro
- 4Riders Wind Pro
- 4Riders Valencia

Motosikleti
Honda CRF250L
Yazlık montlar için şöyle bir durum var, eğer gerçekten yazlık bir mont ise, (3 mevsim, astarlı falan filan değil se), fileli bir mont ise. Pahalı modelleri bilmiyorum ama hepsi aynı.

Motor 10 km hızla bile gitse , fileli ise hepsi serin ve ferah tutuyor. Ama ışıkta falan durduyasan, 1 dk sonra terlemeye yada bunalmaya başlıyorsun.

Sonuçta 30 derece havada mont giyiyorsun.

Siz bütçenize uygun en güvenlikli olanına bakın o yüzden.

Revit marka herhangi bir model seni rahat ettirir. 5.senesi doldu bendekinin ama hala sapasağlam. Eskise de daha güncel modelini alsam diyorum ama eskimiyor da. Gt air var bende ama eclipse de çok övülüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazlık montlar için şöyle bir durum var, eğer gerçekten yazlık bir mont ise, (3 mevsim, astarlı falan filan değil se), fileli bir mont ise. Pahalı modelleri bilmiyorum ama hepsi aynı.
Katılmıyorum. Kalite ve hava geçirme özelliği olarak fark var. Scoyco marka yazlık mont vardı(yedek olarak duruyor hala) ama revit montu aldıktan sonra çok fark etti.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Revit marka herhangi bir model seni rahat ettirir. 5.senesi doldu bendekinin ama hala sapasağlam. Eskise de daha güncel modelini alsam diyorum ama eskimiyor da. Gt air var bende ama eclipse de çok övülüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Katılmıyorum. Kalite ve hava geçirme özelliği olarak fark var. Scoyco marka yazlık mont vardı(yedek olarak duruyor hala) ama revit montu aldıktan sonra çok fark etti.
Revit markasını ben de çok seviyorum. Hem kolay eskimiyor, sağlam hem de Klim vb. gibi pahalı lüks markalar kadar pahalı değil, fiyatları tam kararında, tam fiyat/performans markası.

Kışlık revit montumla kaza yaptığımda yüzüstü yerde sürüklenmiştim, asfaltta yerde kayınca aşınıp yırtılacağını düşünmüştüm ama iz bile yok, yalnızca çok dikkatli bakınca ve kazayı bilince hah buradaki hafif renk değişimi kazadan olmuş diyebiliyorum.

Kışlık revit montumdan memnun kalınca yazlık olarak da revit alayım deyip revit eclipse almıştım.

Peki terlemeyeceğiz diye fileli mont almak mantıklı mı? Kumaşı kötüyse kazada yırtılıp Korumalar yerinden çıkar mı? Yani güvenlikten ödün vermemek için yazlık yerine 3 mevsim alınması abartı bir tedbir mi?

Motosikleti
Honda CRF250L
Peki terlemeyeceğiz diye fileli mont almak mantıklı mı? Kumaşı kötüyse kazada yırtılıp Korumalar yerinden çıkar mı? Yani güvenlikten ödün vermemek için yazlık yerine 3 mevsim alınması abartı bir tedbir mi?
Montlarda da sertifika var, belirli kısmlar file, sürtünme bölgeleri zaten özel kumaş, muhtemel her ürün değildir ama filenin de sürtünmeye dayanıklısını kullanıyorlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben Riderdenim'in Efil file montunu kullanıyorum, evet püfür püfür ama 2 sene önce düşük hızla kaza yaptığımda sol dirsek ile sol bilek arasındaki bir bölge delindi. Ha etime kemiğime zarar gelmedi ama orada bir delik açıldı. Ben de bu nedenle montu komple çöpe atmamak için o delik üzerine gelen yere yama yaptırdım.

Revit de popüler bir marka ama çok da kaliteli değil. 4-5 sene önce Gt air kullanan bir arkadaşım Uçmakdere'de highside yediğinde 1 haftalık mont parçak pinçik olmuştu. Riderdenim tırto ama Pakistan üretimi Revit de bence kaliteli değil.

Motosikleti
Yamaha Xmax 250 2025
Scoyco JK118 Yazlik Motosiklet Montu
Ben bu modeli yeni aldım sabahları giderken üşüyorum bile :) Ama yukarda arkadaşın dediği gibi durunca bir yerde yavaştan ısınıyorsun. Hareket halinde püfür püfür esiyor.

Scoyco JK118 Yazlik Motosiklet Montu
Ben bu modeli yeni aldım sabahları giderken üşüyorum bile :) Ama yukarda arkadaşın dediği gibi durunca bir yerde yavaştan ısınıyorsun. Hareket halinde püfür püfür esiyor.
Aynısı bende de var, kilo aldigim icin alpinestars'ın montunu aldım havalandırma acisindan hicbir fark yok
Ama alpinestars cok daha kaliteli duruyor. Dirsek ve omuz korumalarının hissi cok daha iyi. Scoyco sanki surtunmeye cok mukavemet edemez gibi. Ama daha hafif.

Aynısı bende de var, kilo aldigim icin alpinestars'ın montunu aldım havalandırma acisindan hicbir fark yok
Ama alpinestars cok daha kaliteli duruyor. Dirsek ve omuz korumalarının hissi cok daha iyi. Scoyco sanki surtunmeye cok mukavemet edemez gibi. Ama daha hafif.
Alpinestars'ın hangi modelini aldınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar