Bugün yazlık mont almış ve sağlam mağaza dolaşmış birisi olarak tecrübelerim:
Çeşit az, beden az, en kötüsü de üzerinize oturanı bulmak çok zor. Bana iki marka tam oturdu: Dainese ve Clover. Dainese fiyat olarak bütçemin çok üzerinde idi Clover da ise istediğim model ve rengin bedeni yoktu. Clover'a bakmadığım yer kalmadı ama bulamadım maalesef.
Aslında en mantıklı seçim Richa idi. D30 koruması var, sırt koruması kendinden geliyor ama işte modelleri çok pot durdu üzerimde.
Benim beklentim açık renk olmasın, içinde yağmurluğu oldun, fileli olsun, gerçek yazlık mont olsun çünkü çok terleyen birisiyim. Üzerimde bol ve emanet gibi durmasın, eşofman gibi durmasın e tabi fiyatı da iyi olsun.
Çooook uzun uğraşlar sonucu bir mağazadan çok sağlam pazarlıkla %20'ye yakın indirim alınca montum Dainese oldu. Fiyatı bütçemi geçti ama içime sindi bu mont. İşte bu:
http://www.mototas.com.tr/dainese-hydra-flux-d-dry-ceket-pmu79
Rev'it: Dainese kadar kesimleri iyi değil. Renk tercihleri az. Yazlık montta beyaz ağırlıklı çalışmışlar ama beyaz sıkıntılı.
Bering: Fransız malı imiş. Kullananlar memnun ama renk sıkıntısı var.
IXS: Hiç sevemedim.
Ixon: Çok pahalı.
Spidi: Modelleri güzel ama fiyatının maşallahı var.
Richa: Korumaları çok iyi, renk seçenekleri de güzel ama benim üzerimde pot durdu.
Clover: Kesimi bana tam oturdu. Renk ve model sıkıntısı var.
Dainese: En iyi kesim kesinlikle bu markada. Cuk diye oturdu. Ben 50 bedenim. Hangi modelini giysem 50 beden oldu. Kalıpları standart yani ama bence aşırı pahalı.
Venom: Pakistan malı. Yeni ürünleri fena değil aslında. Orta düzey bir ürün.
Prohel: Venom gibi orta sınıf.
LS2: Korumasını bilemem ama siyah modelinin kesimi güzeldi. Korumasına güvenemedim. Bir de düz siyah istemiyordum, güneşi direkt çekmesin diye.
Durt: Kalite biraz düşük gibi ama fiyat çok uygun.
Hudson: Hem Hasanpaşa, hem de Şirinevler mağazasına baktım. Model yok!
Alpinesstars: Yine çok az model vardı.
4riders: Kalite düşük ama fiyat iyi.