Yazlık mont, eldiven ve dizlik önerisi

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Merhabalar, başlıktada belirtiğim gibi yazlık ekipman arıyorum. Tvs jupiter 125 scooterum var işe gidip gelmek için arada da dışarı çıkmak için kullanıyorum. O yüzden markalı birşey aramıyorum f/p tarzında, çok dandikte olmayan önerilerinizi bekliyorum. Bütçem toplam 8k. Ama daha uygun olursa daha iyi olur. Birde aşağıdaki gibi body armor alınır mı sizce montun yerine ? Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

bu tip korumalar asfalt yolda düştüğünde direk üzerinden çıkar gider, bunlar daha çok arazide sağına soluna bişiler girmesin diye tasarlanıyor, korumaları incecik bir astar tutuyor.
uygun fiyatlı cordura bi ceket daha çok iş görür diye düşünüyorum.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam asfaltta surtunme yaralanmalarinda ozellikle ince deriler cok uzun surede iyilesiyor. Tabi bu yazlikta bakkala vs giderken icin tarisilir. Surecegin yollar ana arterler, baglanti yollari, sehirler arasi vs ise surtunmeye dayanikli full body kullanmani oneririm.

Paylaştığın koruma, şehir içine pek uygun değil gibi, yakınlarda varsa bir kaç motosiklet mağazası gezersen daha sağlıklı bir karar verebilirsin. Yaz için genelde önü ve arkası file olan ceketler tercih edilebilir.

Bunun gibi, sadece fikir olsun diye attım, kullanmışlığım vs. yoktur.

Kaskta alacaksan en azından ls2'den aşşağı düşmemen faydalı olacaktır.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Paylaştığın koruma, şehir içine pek uygun değil gibi, yakınlarda varsa bir kaç motosiklet mağazası gezersen daha sağlıklı bir karar verebilirsin. Yaz için genelde önü ve arkası file olan ceketler tercih edilebilir.

Bunun gibi, sadece fikir olsun diye attım, kullanmışlığım vs. yoktur.

Kaskta alacaksan en azından ls2'den aşşağı düşmemen faydalı olacaktır.
Teşekkür ederim hocam Kaskım ls2. Mont öneriniz var mı peki ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar, başlıktada belirtiğim gibi yazlık ekipman arıyorum. Tvs jupiter 125 scooterum var işe gidip gelmek için arada da dışarı çıkmak için kullanıyorum. O yüzden markalı birşey aramıyorum f/p tarzında, çok dandikte olmayan önerilerinizi bekliyorum. Bütçem toplam 8k. Ama daha uygun olursa daha iyi olur. Birde aşağıdaki gibi body armor alınır mı sizce montun yerine ? Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Sadece dizlik ve dirseklik israfından uzak dur. Kaç çeşit, kaç farklı kalitede aldım ama bir işe yaramazlar. Antalya sıcak. Pantolon, mont giymek imkansız. Ancak en kaliteli dirseklik ve dizlik bile cırtları açılıyor, lastikleri bozuluyor, ayağını yere koyduğunda ya da kalktığında, kolunu aşağı saldığında bileklere kadar iniyor. Süratle rüzgarda cırrlar açılabiliyor. Daha kaliteli daha fazla temas yüzeyli cırt da diktirsem bu sefer lastik kemerler gevşeyip bozuluyor.
Dolayısıyla düşme esnasında bunlar korruyamaz.Yerde hafif sürüklenmeye başlasan açılıp çıkacaklar, kayacaklar.
Fileli body armourlar da sürüklenmede dağılıp gidiyor. File parçalanınca korumalar da dağılıyor.
Üste iç astarları çıkan kısmi fileli mont, alta da atnı şekilde iç astarları çıkan kısmi fileli pantolon tavsiye ediyorum.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Sadece dizlik ve dirseklik israfından uzak dur. Kaç çeşit, kaç farklı kalitede aldım ama bir işe yaramazlar. Antalya sıcak. Pantolon, mont giymek imkansız. Ancak en kaliteli dirseklik ve dizlik bile cırtları açılıyor, lastikleri bozuluyor, ayağını yere koyduğunda ya da kalktığında, kolunu aşağı saldığında bileklere kadar iniyor. Süratle rüzgarda cırrlar açılabiliyor. Daha kaliteli daha fazla temas yüzeyli cırt da diktirsem bu sefer lastik kemerler gevşeyip bozuluyor.
Dolayısıyla düşme esnasında bunlar korruyamaz.Yerde hafif sürüklenmeye başlasan açılıp çıkacaklar, kayacaklar.
Fileli body armourlar da sürüklenmede dağılıp gidiyor. File parçalanınca korumalar da dağılıyor.
Üste iç astarları çıkan kısmi fileli mont, alta da atnı şekilde iç astarları çıkan kısmi fileli pantolon tavsiye ediyorum.
Hocam önerdiğiniz ürünlerin linki var mı ? Rica etsem atar mısınız ? Dizlik konusunda onu düşündüm aslında ama pantolondo çok sıkaca geliyor. Siz Antalyada ne ekipman kullanıyorsunuz ? Yaazın o taraflara geleceğim motorla

bu tip korumalar asfalt yolda düştüğünde direk üzerinden çıkar gider, bunlar daha çok arazide sağına soluna bişiler girmesin diye tasarlanıyor, korumaları incecik bir astar tutuyor.
uygun fiyatlı cordura bi ceket daha çok iş görür diye düşünüyorum.

gidip Tex Forte falan almam ama düzgün bir markanın armourı da bayağı iş görür - lakin mont yerine falan değil - ama öyle harici dizlikler dirseklikler kadar da tırt olmaz yine de.

yazın sahile giderken ben de termal üstüne body armour üstüne bi ince tshirt daha atıp çıkıyorum.
ama özellikle sürtünme korumasında eksiyle sürüldüğünün farkında olmak lazım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam önerdiğiniz ürünlerin linki var mı ? Rica etsem atar mısınız ? Dizlik konusunda onu düşündüm aslında ama pantolondo çok sıkaca geliyor. Siz Antalyada ne ekipman kullanıyorsunuz ? Yaazın o taraflara geleceğim motorla
Ben de venom ve richa 4 mevsim mont var. Rüzgarlık ve kışlık astar çıktığında koltuk altları ve göğüs kısmı fileli. Yine giyilmez. İki tane markasını bile bilemediğim üst body armour var. İşe giderken onu giyiyorum. Alt pantolonum kışlık. Glover mıydı neydi markası yıllardır dolapta. Antalya'nın kışında bile giyilmiyor. Ama 4 mevsim kısmi fileli çıkarılabilen astarlı pantolonlar gördüm.
Antalya'ya geleceksen alışverişi Kızılırmak caddesindeki motorculardan yap. Antalya esnafı buradaki motorcuların, kuryelerin ihtiyacı olan tüm yazlık ekipmanları getirir.

İnternetten alma. Montumun biri Richa XL bol geliyor, Venom 5XL aynı bollukta. Bodyarmourlar 2XL biri yardım etmezse giyemiyorum. Yani bazı markalar kruma ve astarları hesaba katarak, bazıları katmadan ölçü veriyor sanırım. Kızılırmak caddesinde gezer giyerek alırsın.

Aşşağıda ki body armour'lara ben ısınamadım hem cırtlı hem hem sürtünme vs. koruması çok işe yaramaz gibi . Fetiş elbiselerini de biraz andırmıyor değil.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ntalya sıcağı falan diye ekipman giymemeye bahane arıyorsunuz. Yazlık yerlerde de çok sıcak deyip kafaya yarım kask takıp şortla sürenler çok.

İnsanlar afrika çöllerinde full ekipman giyip sürüyor. Ama sıcağı dert ediyorsanız boşverin ekipmanı.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Ntalya sıcağı falan diye ekipman giymemeye bahane arıyorsunuz. Yazlık yerlerde de çok sıcak deyip kafaya yarım kask takıp şortla sürenler çok.

İnsanlar afrika çöllerinde full ekipman giyip sürüyor. Ama sıcağı dert ediyorsanız boşverin ekipmanı.
Hocam önerdiğinizi bir ekipman var mı peki ?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hocam önerdiğinizi bir ekipman var mı peki ?
riderdenim'in fileli montu güzel, bende yok ama sıcaklarda kullanan tanıdıklarımda var, memnunlar. Sırtına sırt koruması da takınca sırtından biraz terletiyormuş ama ona yapacak bir şey yok.
Pantalon olarak da yazlık motosiklet pantalonları var onlar rüzgar geçiriyorlar, onlar olabilir. Ben riderdenim'in kışlık modeli pantalonu ile istanbul sıcaklarında sorun yaşamadan rahat kullanıyorum, Antalya'da olsam tech-90/vecton markasının yazlık modelleirnden alırdım belki.
Yaz da olsa sıcak da olsa bedende açık yer olmaması gerekiyor, motorla 90-100 ile giderken kaskın vizörüne çarpıp taak diye ses çıkarıp parçalanan arı gibi bözeklerin çıplak bedenin bir yerine gelmesi feci olur, sırf bu yüzden sıcak yaz günleri bile boynuma buff geçiriyorum. Sıcak da olsa koruma önemli, bir şey olmaz olmaz ama bir kere olursa acısı büyük olur, hiç gerek yok, başkalarının yaşadıklarından da öğrenebiliriz illa kendimiz yaşamamız gerekmiyor.

Bir de yazın güneş altında yanma mevzusu var, sürüş sırasında rüzgar yüzünden hissetmeyiz ama sonra kollarımız bacaklarımız feci yanar.

Bende Arora Moji 125CC aldım. Şehiriçi Bursa'da kullanmak üzere.

Ekipman : Thunder SV 4 Kask
Full armor Body

Dizlik almadım.. Birde Skoyko eldiven aldım..

Ama şehir içinde mojitoda full body armor komik kask daha da komik duruyor ama güvenlik açısından bana göre iyi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar