Yazlık mı kışlık mı?

Pulsar ns 200 Motosiklet aldım 0 km. İlk motorum. Acemiyim, eğitim aldım ama pekiştirmeyi bu motosikletle yapacağım.
Üzerindeki lastiklerin kötü olduğunu duydum.

Kış için anlas winter grip 2 düşünüyorum daha iyi öneri gelmezse. Fabrika çıkışlı lastik bu yaz için acemiliğimi tolere eder mi?
Anlas ı şimdi mi taktırayım? Yoksa üstündeki lastikler yaz için gayet yeterli, kışa girerken taktır mı dersiniz?
Yer: Ankara

Yazı kurtarır ama ben şunu söyleyeyim. Ben ns200 de 15 bin km kullandım fabrikasyon lastikleri bir keleğini de görmedim. Karadeniz turu yaptım komple yağmur altında yine bir keleğini görmedim. Keza trakyayı komple gezdim yine aynı. Sadece ıslak zeminlere dikkat et ve motoru pek yatırmazsan sorun çıkaracağını da sanmam. şu an mitas 50 takılı eski lastiğe kıyaslan ben öyle dünyalar kadar bir fark hissedemiyorum

Motosikleti
Voge 250RR
Ne zaman yağmur yağmaya başlar o zaman kışlık lastik al, kuru asfaltta sorun çıkaracağını sanmıyorum.

kurye falan değilsen, yağmurda ve/veya karda binemeyeceksen çabuk ısınan yaz asfalt lastiği al.

Bu başkasının senin adına cevaplayabileceği bir denklem değil ki.
İyi lastik en çok acemilikte işe yarayacaktır, bu açıdan bakarsan hiç bir zaman kötü lastikle, özellikle de acemiyken sürmemek lazım denebilir.
Öte yandan bok denilen lastikler bile normal şehir içinde ulaşım amaçlı sürüş sırasında çok fazla bir sorun çıkartmıyor - tabi acil durma gereksinimi olursa iş değişir orası ayrı.

E şimdi acemiyken daha da riskliyim diye şimdiden iyi lastik alsan da doğru, bununla bir alışayım dersen de doğru. Sana kalıyor.
Yalnız Anlas Winter Grip 2 bayağı otomobildeki kış lastiği gibi kışlık hamur içeren bir lastik diye biliyorum. Bu tipte hamurlar sıcakta pek iyi olmazlar, hem ömürleri çabuk biter hem de düzgün tutuş sağlamaz.

Peki fabrikasyon lastiklerin bayiden çıkışta mumlu olduğu, aşırı kaygan olduğu doğru mu?

Öyle bi soru sordun ki =)

Ben mum yok diyeceğim, başkaları da var diyecek. O detayı boşver, bir lastik ilk kullanıldığında düşük performanslı olacaktır, burası doğru, buna dikkat etmen yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar