yazılı sınavda ne sorulacak(sınava 2 gün kaldı)

benim B ehliyetim var.sadece motordan 20 soru sorulacakmış.vede onlar basitmiş.benim sürücü kursu bana sadece bir soru kitapcığı ve 49 sorudan oluşan bir test verdi.elimde herhangibir yazılı kaynak ta yok.malsef iş yoğunluğum nedeniyle derslere de katılamadım.
çoğu sorular verdikleri sorulardan çıkıyormuş.normalde az çok motor hakkında fikrim var.
bana motordan çıkacak sorularla ilgili link verebilirmisiniz?çünki motor imtihanı arabanınkinden biraz farklıymış.ayrıca bilgimi arttırmak adına da yazılı kaynak linki olursa sevinirim.

Son düzenleme:
ya benimde aklıma bişey takıldı smd b ehliyeti olana bu 20 soruözelmi oluyo sadece motorsikletle alakalı yoksa normal sınavın motor testimi:silent:

20 tane motosiklet hakkında soru oluyor..
son derece kolay sorular.. araba motorundan az buçuk anlıyorsanız (distributor, bobin, buji, akü, sigorta nin ne oldugunu bilin) rahat geçersiniz.. bi de 2 zamanlı 4 zamanlı motor ne demek.

Örnek soru kafadan atıyorum: Korna çalışmamaktadır, sorun ne olabilir
A) bujiden B) frenlerden C) aküden D) benzinden

yada "Motosikletler ne cins yakıt kullanır?"
Seçenekler LPG, Mazot, Benzin :)

bujilere giden akımı arttıran cihaz nedir..
(muhtelif saçma opsionlar, sonra bobin)

4 zamanlı bir motorda her dönüşümde piston kaç hareket yapar
cevap 4, muhtelif secenekler 1,2,6 :)

vs.. vs..
şey yok: mesela motosiklet öndekini ne kadar mesafede takip etmelidir.. yani trafikle ilgili bi soru yok hatta.
hep motosiklete özel şeyler.. ben tabi otomobil ehliyetini onceden almıslar icin konusuyorum.. onlar boyle bi sınava girecek..-t

Son düzenleme:
20 tane motosiklet hakkında soru oluyor..
son derece kolay sorular.. araba motorundan az buçuk anlıyorsanız (distributor, bobin, buji, akü, sigorta nin ne oldugunu bilin) rahat geçersiniz.. bi de 2 zamanlı 4 zamanlı motor ne demek.

Örnek soru kafadan atıyorum: Korna çalışmamaktadır, sorun ne olabilir
A) bujiden B) frenlerden C) aküden D) benzinden

yada "Motosikletler ne cins yakıt kullanır?"
Seçenekler LPG, Mazot, Benzin :)

bujilere giden akımı arttıran cihaz nedir..
(muhtelif saçma opsionlar, sonra bobin)

4 zamanlı bir motorda her dönüşümde piston kaç hareket yapar
cevap 4, muhtelif secenekler 1,2,6 :)

vs.. vs..
şey yok: mesela motosiklet öndekini ne kadar mesafede takip etmelidir.. yani trafikle ilgili bi soru yok hatta.
hep motosiklete özel şeyler.. ben tabi otomobil ehliyetini onceden almıslar icin konusuyorum.. onlar boyle bi sınava girecek..-t

içim rahatladı gerçekten çok teşekkür ederim:rendeer:

kesin sorulan bir soruda arka lastik değiştirildiğinde aşağıdakilerden hangisini yapılması gerekir...cevap:zincir ayarı

2 ve 4 zamanla ilgili çok kolay anlaşılır 2 link.oldukça basit ve kısa anlatılmış.özellikle 2 zamanlı motorun avantaj ve dezavantajları,yakıta neden yağ katıldığı vs okumak isteyenlere(motor hareketi gif resimle verilmiş.):
http://tr.wikipedia.org/wiki/2_Zamanlı_motor
http://tr.wikipedia.org/wiki/4_Zamanlı_motor
--------
bir de benim başlığım vizörlü olduğu için motor sürücüsünün kullanması gerekli eşya nedir sorusunu bir an motor başlığı ve dizlik diye düşündüm.siz bilirsiniz de hatırlatayım:
doğrusu başlık ve gözlük olacak(bazı başlıklar biliyorsunuz sadece kafayı örtüyor(örnek nazi).)yani trafik polisi böyle bir kask taksanız bile gözlük yok diye ceza kesebilir.
http://www.gelisimsurucu.com/a2_ehliyet_sorulari.htm (sağ taraftaki sorulardan 29. soru)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
20000e yakın yolu ehliyetsiz yaptım artık zamanı gelmişti :queen:
7temmuz ehliyet sınavı icin giriş kartımı aldım inş ehliyetli bi sürüçü olcam en azından polis çevirirse naparım die düşünme derdim olmicak ehehihhehie

www.testyap.com

sadece kullanıcı adı ve şifre belirleyip üye olunuyor, test olarak soruları çözmek çok zevkli, ayrıca sonuç gösteriyor, mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
banada 50 soruluk test verdiler hic calışmadna b sınfına girdiğim bilgilerle cevapladım 50de 2yanlış cıktı...

20000e yakın yolu ehliyetsiz yaptım artık zamanı gelmişti :queen:
7temmuz ehliyet sınavı icin giriş kartımı aldım inş ehliyetli bi sürüçü olcam en azından polis çevirirse naparım die düşünme derdim olmicak ehehihhehie

20.ooo km mi?kaç yılda yaptın?hiç çevrilmedin mi?

sınav yapıldı:
1.arkadaşın arka lastik değişince ne yapılır(zincir ayarı)sorusu çıktı.
2.akü neden kendiliğinden boşalır sorusu kafamı karıştırdı:sıralama tam böyle olmamakla birlikte:
a.kutup başı sıkıdır.
b.üstü pislik kaplamıştır.
c.kutup başı oksitlidir.
d.kutup başı gevşektir.
doğrusu ne?
3.kontak anahtarının görevi nedir diye bir soru çıktı.gene kafam karıştı.2 tane saçma seçenek vardı.diğer iki seçenek ise:
-elektriği açıp kapatmak
-motora ilk hareketi vermek.
şimdi büyük motorlarda sistem araba gibi yani kontak anahtarı motora ilk hareket veriyor diye biliyorum.aynı zamanda elektrik de açılıp kapanıyor.yoksa bu soru yanlış mı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar