Yazıklar olsun.

Artık bu işin b..u çıktı. Aşırı sinirliyim. Bakın sarı sitedeki honda cb250 ilanları. Baştaki 3 ilan bir kişiye ait 0km 3 farklı renk. Sonraki 2 ilan yine bir kişiye ait 0km. Bu motorun liste fiyatı 116.000 TL. Bunu yapan adama da, bayilere de, buna göz yuman firmalara da YAZIKLAR OLSUN. Bizi kemirecek başka parazitlere ihtiyacımız yok bizim. Biz bizim parazitimiziz. Aylardır bir binici olarak bu fırsatçılara para yedirmemek için yaya geziyorum. Hala daha ne bayiler, ne firmalar, ne devlet önlem alıyor. Yazıklar olsun.
5qoow37.jpg
[/url][/IMG]

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Liste fiyatı 116.000 TL olan o motoru bugun alsanız ve bir sebepten binmeyecek durumda olsanız siz kaça ilana koyarsınız hocam ? meraktan soruyorum..

Benim bu konuda düşüncem belli insanlar tepkilerini koyup başka modellere yönelse daha mantıklı neticede cb250r öyle çok özellikli bir motor değil tek silindir piyasada muadili çok..

Hani çift silindir olsa mt25 r25 gibi piyasada çift silindirde rakipleri yok herkes tek silindir yolluyor ..

Bir sebepten binmeyecek olsam elimde bir motosiklet olur. Bunu piyasa şartlarına göre satarım. Burada bir kişinin sattığı 3 motosikletten bahsediyorum. Anlaşılmayan şey nedir?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------

Liste fiyatı 116.000 TL olan o motoru bugun alsanız ve bir sebepten binmeyecek durumda olsanız siz kaça ilana koyarsınız hocam ? meraktan soruyorum..

Bir sebepten binmeyecek olsam elimde bir motosiklet olur. Bunu piyasa şartlarına göre satarım. Burada bir kişinin sattığı 3 motosikletten bahsediyorum. Anlaşılmayan şey nedir?

facebook grubundan gördüğüm kadarıyla cb250r'ın stok sorunu çok yok. epey bir motosiklet teslim edilmiş. bu fiyatlara satamazlar.

F54

% 10 pahalıya satıyorlar bence çok insaflılar
siz birde x max forza n max ilanlarına bakın

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Adam tüccar, işinin gereğini yapmış, yani piyasada bir fırsat yakalamış, hazırda sermayesi de varmış, riskini kendince hesaplayıp sermayesini bunlara yatırmış, tabi ki kar etmek isteyecek.

Ekonominin bu hale gelmesinde bu tüccarların bir suçu yok. Adam ticaret yapıyor, elindeki sermayesini büyütecek işlere girmesi normal hatta onun için zorunluluk. Yanlış kişileri suçlamayalım.

Ekonomi toparlanır, bayilerde hemen gidip parayı basıp alabilecğeimiz sıfır motorlar bulunmaya başlarsa bu gibi tüccarlar da zarar edecekler tabi ki, bu da onların riskleri.

Adamlar galerici adamların işi bu. Yazın honda türkiye ye ( ingilizceniz varsa honda international a ) önlem alsınlar zira devlet halkı soymakla meşgul bir de vatandaşa kolaylık mı sağlayacak?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------

Kendiniz söylediniz bakın.. piyasa sartları su an bu.. Sizin de işiniz galericilik, al-satcılık olsa siz de aynı refleksi gösterirsiniz.

Kızabileceginiz bir mercii yok su an bu ülkede.. Kendi kendinizi yemek yerine, en makulu parayı toparladıgınız anda kör topal mala baglamak.

p/s : Bu arada al-satcılık neden uyusturucu satıcısı algısına tabii ülkede anlamıyorum ..
p/s : Al-satcı degilim :)

Adam tüccar, işinin gereğini yapmış, yani piyasada bir fırsat yakalamış, hazırda sermayesi de varmış, riskini kendince hesaplayıp sermayesini bunlara yatırmış, tabi ki kar etmek isteyecek.

Ekonominin bu hale gelmesinde bu tüccarların bir suçu yok. Adam ticaret yapıyor, elindeki sermayesini büyütecek işlere girmesi normal hatta onun için zorunluluk. Yanlış kişileri suçlamayalım.

Ekonomi toparlanır, bayilerde hemen gidip parayı basıp alabilecğeimiz sıfır motorlar bulunmaya başlarsa bu gibi tüccarlar da zarar edecekler tabi ki, bu da onların riskleri.

Hayır tüccar değiller,galerici de deiiller. Başka başka işleri olan,bayideki elemanla işbirliği yapan fırsatçılar. Tanıyorum adamları, burası küçük yer. Bunum ahlaki olduğunu da düşünmüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------

Adamlar galerici adamların işi bu. Yazın honda türkiye ye ( ingilizceniz varsa honda international a ) önlem alsınlar zira devlet halkı soymakla meşgul bir de vatandaşa kolaylık mı sağlayacak?
Hayır tüccar değiller,galerici de deiiller. Başka başka işleri olan,bayideki elemanla işbirliği yapan fırsatçılar. Tanıyorum adamları, burası küçük yer. Bunum ahlaki olduğunu da düşünmüyorum. Dediğiniz yerlere de yazdık.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------

Kendiniz söylediniz bakın.. piyasa sartları su an bu.. Sizin de işiniz galericilik, al-satcılık olsa siz de aynı refleksi gösterirsiniz.

Kızabileceginiz bir mercii yok su an bu ülkede.. Kendi kendinizi yemek yerine, en makulu parayı toparladıgınız anda kör topal mala baglamak.

p/s : Bu arada al-satcılık neden uyusturucu satıcısı algısına tabii ülkede anlamıyorum ..
p/s : Al-satcı degilim :)

Hayır tüccar değiller,galerici de deiiller. Başka başka işleri olan,bayideki elemanla işbirliği yapan fırsatçılar. Tanıyorum adamları, burası küçük yer. Siz bu durumu ahlaki bulabilirsiniz, ben ahlaki olduğunu da düşünmüyorum. Üstelik ben hala ısrar ediyorum sizin anladığınız şeyi söylemiyorum. Elbette piyasada emsal fiyat neyse, fiyatı emsaller belirler. Ben bu işi fırsatçılığa çevirenlerden bahsediyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------

% 10 pahalıya satıyorlar bence çok insaflılar
siz birde x max forza n max ilanlarına bakın

Zaten normalde baktığım modeller sizin yazdıklarınız. Bu modeli koyma sebebim çok bariz arka arkaya geldiği için ilanlar, fırsatçılığın geldiği seviyeyi gösteren iyi bir örnek.

Sende haklısın ama burda vericeğin savaş o fiyatları düşürmez ancak içini rahatlatır içini dökersin burda o fiyata koymuşlarsa satılıyordur ki koymuşlar tüccar esnaf ticaretle uğraşan insan zaman kaybetmek istemez hemen sıcak paraya çevirmek isterim tekrar mal alabilsin olmayan satılmayacak rakamlara koymaz demek o rakamlardan bile bir alıcı kitlesi var ki koyuyorlar..

nyk

ise yarar mi bilmiyorum ama şikayet etmeni deneyebilirsiniz. Bayilerde bu isin icindeyse onları da şikayet edin.

https://www.arabam.com/blog/haberler/devlet-stokculara-ne-yapiyor-stokculuk-nedir-yasak-mi/

Bunun adına liberalizm, serbest ekonomi diyoruz.

Muadili olan, rekabeti önlemeyen, yaşamsal önemi olmayan insana ya canın ya paran dedirtmeyen şeylerin fiyatın bence serbest şekilde belirlenmesi gerekir.

Örneğin bu ilanda ki motosikletlerin fiyatı gibi.

mt 25'in 116.500 lira olduğu piyasada zaten bu motor yapsa yapsa ancak mt25'in satışını artırır.
küçücük minnacık motor ya bu. bu fiyata bu motor rakibi karşısında ezilir. siz de almayın bence zaten.

Son düzenleme:
Motosikleti
2013 Honda Cbf150
İndirim yapmışlar:queen:
Geçen 160 bin yazıyordu

Eger bir vatandas siraya girip, sirasi gelip motosikletini aliyor ve sonra daha yuksek bir fiyata satmaya calisiyorsa; burda piyasa kosullarinin sebep oldugu bir ticaret firsati var. Bunu yapan firsatcidir evet, ama serefsiz it falan degildir tabiki.

Yukarda yazdigim duruma devlet yasak diyorsa o zaman bu suctur. yapanda sucludur. Yinede dallama hiyar falan degildir, sucludur sadece.

Eger Bi vatandas sulalesini siraya yazdirip butun motorlara cokuyorsa, bu durum iste nedir onu bilirkisiye sormak lazim.

Eger bayi yukardaki duruma goz yumuyor hatta nemalaniyorsa, bencd bunu bilirkisiye sormaya gerek yok kesin suctur. Ayrica bence kesin serefsizliktir.

Son olarak, buna ihtimal vermiyorum ama burasi sonucta Muz cumhuriyeti, bayi direk isi organize ediyor, belli kisileri taseron kullanip motorlari karaborsaya kendi sokuyor ise, buda nedir tam bir sifat bulamadim.

Yapacak bir şey yok. Yağ kıtlığı olduğunda bile evine beşer onar tane yağ tenekesi stoklayan insanların arasında yaşıyoruz. Etik ülkeyi terk etti resmen. Bu durumda en sağlam tepki bu fırsatçı kişilerden ürün veya mal satın almamak. Bunların ekmeklerine yağ sürmemek. Cb250r almasak ölmeyiz yani.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayır tüccar değiller,galerici de deiiller. Başka başka işleri olan,bayideki elemanla işbirliği yapan fırsatçılar. Tanıyorum adamları, burası küçük yer. Bunum ahlaki olduğunu da düşünmüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------

Hayır tüccar değiller,galerici de deiiller. Başka başka işleri olan,bayideki elemanla işbirliği yapan fırsatçılar. Tanıyorum adamları, burası küçük yer. Bunum ahlaki olduğunu da düşünmüyorum. Dediğiniz yerlere de yazdık.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------

Hayır tüccar değiller,galerici de deiiller. Başka başka işleri olan,bayideki elemanla işbirliği yapan fırsatçılar. Tanıyorum adamları, burası küçük yer. Siz bu durumu ahlaki bulabilirsiniz, ben ahlaki olduğunu da düşünmüyorum. Üstelik ben hala ısrar ediyorum sizin anladığınız şeyi söylemiyorum. Elbette piyasada emsal fiyat neyse, fiyatı emsaller belirler. Ben bu işi fırsatçılığa çevirenlerden bahsediyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------

Zaten normalde baktığım modeller sizin yazdıklarınız. Bu modeli koyma sebebim çok bariz arka arkaya geldiği için ilanlar, fırsatçılığın geldiği seviyeyi gösteren iyi bir örnek.

Tüccar değiller demişsin ama tüccarlık elindke sermaye ile mal alıp daha sonr abu malı daha pahalıya satmaktır. Tam da tüccar tanımına giriyor işte daha ne olsun. Elindeki sermaye ile yatırım yapmış.
Haa, ekonomi düzeltecek bir yönetim gelse, bir yandan da dünyadaki parça tedariği sorunları hallolup markalar daha çok üretim yapabilse o zaman böylelerin mallaı elinde kalır ama zaten bir tüccar olarak bu gibi riskleri hesaplayıp girişmişlerdir bu işe. Yani tüccarlara diyecek bir şeyimiz yok.

Birtakım tüccarlar ticaretin gereğini yapıyorlar diye bu sisteme isyan etmek yerine oyunu kurallarına uygun oynayanlara çemkirmenin gereği yok. Bu sistemi halk olarak biz istedik ki sistem devam ediyor, o zaman oyunu kurallarına göre oynayanlar yüzündne bize dokununda da ağlamayacağız.

Ekmek veya herhangi bir temel gıda da motosiklet, arabada olduğu gibi tüccar diye savunduğunuz mafyaların eline düşerse onları da savunursunuz umarım serbest piyasa diye. bireysel olarak parası çok olanla herhangi bir koşulda eşit çıkma şansınız yok. devlet, hukuk bunlar için var zaten dostlar. Ne güzel memleket ya, parası olan her şeyi yapabiliyor ve adı da ticaret oluyor.

Nasıl müteahhitler barınma sorunlarını doğurdular, benzer işi galericiler yapıyor. Hepsinin başını ezecek bir sistem olsa keşke ama milletvekillerini de galericiler, müteahhitler ve "tüccarlar" oluşturuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar