Yaza hazırlık

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beyler merhaba

Motor 2-3 aydan beri yatıyor, yarın bir gün servise götüreceğim, nelerini değiştirmek lazım sizce ? MCT 250

Değiştirmekten ziyade bence hava filtresi temizlenebilir. Daha önceden koyduysanız yağı değiştirilebilir. Zincir bakımı. Aynaların bağlantı noktalarını kontrol edin. Bunların dışında bi sıkıntısı yoksa değişecek bir şey olacağını düşünmüyorum. Ha bide karburatör temizlenebilir. Benimde 1000 km bakımım yaklaştı. Her 1000 km de hepsini yapmaya çalışıyorum.

Çok fazla değişmesi gereken bir şey yok. rutin genel bir bakım yapıldığı zaman yeterli olcaktır.götüreceğin usta bunu bilir zaten...

Tekerin düz bassın...

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Yag degisimi iyi olur zaten km bakimli motor oldugunu kanitliyor

Teşekkürler arkadaşlar.

ygk

3 aydır hiç çalışmadıysa yine çalıştırmayın. önce yağını değiştirin. akü büyük ihtimal zayıflamıştır ancak kullanım sonrasında toparlar.
sürekli güneş ve suya maruz kaldıysa lastikler kabaklaşmış olabilir. bunun dışında da bir sorun olacağını düşünmüyorum. yatan motorda yağ değiştirilir. çok uzun süre yatsaydı piston karıncalanabilidi ama 3 ay bunun etkilemez.servise de götürmeye gerek yok bence.

Ancak 40.000 km bakımını soruyorsanız daha erken yapılmadıysa mutlaka supap ayarı, sonrasında karbüratör ayarı yapılır. yağ değiştirilir. zincir illaki yağlanır temizlenir. 40.000de olduğu için itecekli değilse egzantrik zinciri ve her halukarda debiryaj balatası kontrol edilir. yeniyse hava filtresi temizlenir değilse değiştirilir.

yağ değişimi
Zincirin yağlanması
Depoda benzin varsa boşaltılması (eğer çıkan benzin temizse geri konulabilir)
Karbrötörün çıkarılıp temizlenmesi
Akünün şarj edilmesi
Lastik havalarının kontrolü

Sonra marş basmaya hazır :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
yağın eskiyse değiştir başka da hiçbirsey yapma dostum gidip depoyu doldur zinciri yağla bas gaza..yalnız uzun süre yatmis motoru çalıştırmadan ayak marsina bir kaç kez bas süzülmus olan yağ dolansin motorun içinde..

yağ değişimi
Zincirin yağlanması
Depoda benzin varsa boşaltılması (eğer çıkan benzin temizse geri konulabilir)
Karbrötörün çıkarılıp temizlenmesi
Akünün şarj edilmesi
Lastik havalarının kontrolü

Sonra marş basmaya hazır :)

far, sinyallar, stop lambası kontrol listesine eklemek lazım.

Frenlerin nesi kontrol edilir ? Balata ? Hidrolik yağı ? Sizin motoru bilmediğimden.

Bir de ilk kullanımda frenleri bir test etmek lazım uygun bir yerde tabii...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar