Yaz sıcakları Hk.

Yazın tam bir çile, asla sonbahar kışın binmenin keyfini vermiyor. Ama yine de beyaz renk fileli bir mont, beyaz kask ile nispeten bir miktar konforlu oluyor, kaskın camı siyah olursa biraz daha serin oluyor. Birde susamadan önce bol su içmek de epey faydalı.

Yine de 35 derecenin üzerinde ben yokum arkadaş.

Birde serinletici yelekler varmış diyorlar, ne kadar faydalı olabilir bilemedim, deneyen varsa yorum rica ederim.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Birde serinletici yelekler varmış diyorlar, ne kadar faydalı olabilir bilemedim, deneyen varsa yorum rica ederim.
Her yerinden hava geçirenler var, bende kullandım ama şu sıcaklarda nafile. İzmir yolunda bir ara ölüyorum sanmıştım sadece 2 dakika su içmek için durduğumda.

Bu sıcaklara çare ya giymemek, ya da sürekli yolda olmak gibi bir şey.

Motosikleti
Ns200 15"
Motorun Şu sıcaklığı Normal, Şu sıcaklığı sorun oluşturur dediğiniz Derece Nedir ?
Genel olarak termostatlar 80 derece civarında açılmaya başlar, ve tam olarak 95 derece civarında açılırlar. Yani bu dereceler tamamen normaldir, yukarıda hocamın kullandığı gibi yüksek hacimli motorlar daha yüksek çalışma ısısına çıkıyor. Soğutma sıvısının içinde bulunan antifriz soğutma sistemindeki suyun kaynamasını engelliyor.

Mesela kendi arabam eski nesil olduğu için hararet göstergesi yeni nesil arabalardaki gibi filtreli göstermiyor, anlık hararet neyse direkt olarak gösteriyor ve kitapçıkta belirtilen ibare "yüksek sıcaklıklarda ve yokuş yukarı tırmanışlarda hararet 115-120 dereceye kadar çıkabilir ve kırmızı bölgeye çıkmadığı sürece problem yoktur" benzeri bir uyarı mevcuttur.

Kısacası 95-100 derece çalışma sıcaklığı gayet normaldir.

Ek olarak bu havalarda dizel motorlar bu sıcaklıklara çıkmazlar genel olarak onlar 90 derecede sabit kalırlar.

Motosikleti
Forza 250
Geçen sene Ağustosun ortasında 45 derecede 200km yolculuk yapmıştım motorla,nasıl güneş çarptıysa döndüğümde 4 gün kendime gelemedim ondan sonrada söz verdim kendime çok soğuk ve sıcakların olduğu aylarda motora binip kendimi soğutmayacağım dedim.Artık Temmuz,Ağustos ve Şubat ile Martta motor kullanmıyorum arabayla klima fulleyip geri kalan aylarda da motor devam

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Çok şükür bitti sağ salim döndüm.

Siirt'ten sonra sıcaklar bastırdı, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Akdeniz sahilleri bayağı sıcaktı.

İnstagramdan gezi boyunca 24 saat canlı konum paylaşmıştım demek görmediniz.
Yoo gordum de en son baktigimda fethiye yakinlarindaydin.
Ben de dahil baya bi kisi altai ile gidersin sanmis😬 merakla bekleniyor yorumlari videolari

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Misafir misafir üzerine geldi, videolar ile ilgilenemedim bundan sonra hazırlamaya çalışacağım.
Altai nasil bir motosikletse 3-4 haftadir bayilerde felan yok, fabrikayi aradim, uretim devam ediyor, bayinin stogunda olmayabilir dediler. Gizemli bir motosiklet.
Yanlis anlama olmasin, kotulemiyorum. En son sirinevlerdeki bayoye dedim yok mu yaw gorsek bari diye. Birisi almis, bunlara emanet etmis motorunu, onu gosterdiler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar