- Konu Yazar
İyi akşamlar, forumun nezih beyefendileri, hanım efendileri. Motorsiklet dünyasına yeni adım atan bir kardeşiniz olarak, 1 aydır kullanmama rağmen, internette onlarca video yazı okumama rağmen vites küçültürken doğru yapmadığımı hissediyorum. Aynen şu şekilde yapıyorum;
3. Viteste 40 kmde giderken, yavaşlamam gerekti, 35-30-25 derken ikiye takmam gerekti ve;
1) Debriyajı sıktım,
2) Vitesi küçülttüm,
3) Debriyajı hafifçe salarken ara gaz verdim ama bazen abanabiliyorum gaza enteresan sesler geliyor şanzımandan,7
Bu üç adımı her zaman uygularım, ama ya motor debriyajı bırakınca ileri tazı gibi fırlıyor, ya da ani yavaşlama yapıyor.
Kullandığım motorsa, TVS Apache 150
evet ondan 
Ayrıca sol ayaklığından motor yağı gibi kapkara sıvı akıyor, alt grenaja parmak attım kapkara elime geldi yağ gidip sanayiye mi versem?
Teşekkür ederim hızlıca cevap alacağımdan eminim
:thumleft:
3. Viteste 40 kmde giderken, yavaşlamam gerekti, 35-30-25 derken ikiye takmam gerekti ve;
1) Debriyajı sıktım,
2) Vitesi küçülttüm,
3) Debriyajı hafifçe salarken ara gaz verdim ama bazen abanabiliyorum gaza enteresan sesler geliyor şanzımandan,7
Bu üç adımı her zaman uygularım, ama ya motor debriyajı bırakınca ileri tazı gibi fırlıyor, ya da ani yavaşlama yapıyor.
Kullandığım motorsa, TVS Apache 150
Ayrıca sol ayaklığından motor yağı gibi kapkara sıvı akıyor, alt grenaja parmak attım kapkara elime geldi yağ gidip sanayiye mi versem?
Teşekkür ederim hızlıca cevap alacağımdan eminim