yaşlı japon açmazı

Mrb arkadaşlar motosiklet arayışım devam ederken göz ucuyla ikinci ellere baktım dedim 98 model bi yamaha virago buldum 250 cc 55.000 km olduğu yazıyor ilanda pek inandırıcı gelmedi ama motor temiz gözüküyor bende sizlere danışyım dedim sizce 18 yaşında motosiklet alınırmı japonda olsa.

Dostum zaten 250 cc alacaksın neden eski alıp riske giriyorsun ? Hani 98 model r1 desen rt1100 desen er6n desen motoruna göre değebilir anlarızda 250 cc için riske değmez.Yukarıda ki arkadaşa katılmıyorum 250 cc alacaksan dul japon alacağına çıtır çinli al daha iyi. En kötü daelim s3 falan bak.

Fikirlerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Keşke başlığa kız için yazsaydım. :pr: :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
98 yilindaki babanin fotografina bak, birde simdi babana bak. Kim veriyor size bu akillari 98 yili nedir? O yildat 0km fabrikadan ciksa yaglayip paketleyip depoya kaldirsan , depoyu bugun acsan karsina yine hurda bir motor cikar, herseyi sorun yapar. Uretim tarihi, ruhsata yazilan tarih derken karsinda neredeyse 20 yillik motosiklet var, 20 koca yil, 20 yilda dunya degisir, devletler yikilir kurulur, haritalar degisir. 20 yil once takoz gibi ericson 337 ler, motorololar gibi hic bir ise yaramayan, teknoloji fakiri telefonlar vardi sadece zenginlerin elinde, simdi askeri ucretlinin elinde, teknoloji harikasi iphone6s pluslar var.

Dalgami geciyorsunuz siz? 20 yillik aracmi olur? Fabrika bile 0km urettigi motosikletlere tum bakimlari eksiksiz olarak yapildigi taktirde dahi 10 yil kullanim omru bicmekte. Neyin kafasindasiniz siz?

18 yaşından büyük bir motor alacaksan ilk önce parça fiyatlarına ve parçası bulunabiliyor mu bir ona bak

Motosikleti
XV250 - FZ6
15 senedir, 1992 model Virago 250 kullaniyorum. 24 yasinda su anda. Hic yolda kalmadim. O yillarda yapilan Japon motorlarinin parca kalitesi cok iyidir. Cok saglam motorlardir. Bir ustaya gosterin, fazla derdi yoksa alinabilir. Yedek parca sorunu da yok, cunku Çin'den surekli bu motorun taklitleri geliyor. RKS 250 mesela, ya da Lifan, Monero gibi.

98 yilindaki babanin fotografina bak, birde simdi babana bak. Kim veriyor size bu akillari 98 yili nedir? O yildat 0km fabrikadan ciksa yaglayip paketleyip depoya kaldirsan , depoyu bugun acsan karsina yine hurda bir motor cikar, herseyi sorun yapar. Uretim tarihi, ruhsata yazilan tarih derken karsinda neredeyse 20 yillik motosiklet var, 20 koca yil, 20 yilda dunya degisir, devletler yikilir kurulur, haritalar degisir. 20 yil once takoz gibi ericson 337 ler, motorololar gibi hic bir ise yaramayan, teknoloji fakiri telefonlar vardi sadece zenginlerin elinde, simdi askeri ucretlinin elinde, teknoloji harikasi iphone6s pluslar var.

Dalgami geciyorsunuz siz? 20 yillik aracmi olur? Fabrika bile 0km urettigi motosikletlere tum bakimlari eksiksiz olarak yapildigi taktirde dahi 10 yil kullanim omru bicmekte. Neyin kafasindasiniz siz?

10 yıl kullanım ömrü olarak 10 yıl boyunca firmanın sıfır parça garantisi sağlayacağı belirtiliyor. yani 10 yıldan sonra firmanın sıfır parça üretip üretmeyeceği belli değil. Bu da bir handikap, 98 model motora bişey olsa parçasını nerden bulacaksınız?

15 senedir, 1992 model Virago 250 kullaniyorum. 24 yasinda su anda. Hic yolda kalmadim. O yillarda yapilan Japon motorlarinin parca kalitesi cok iyidir. Cok saglam motorlardir. Bir ustaya gosterin, fazla derdi yoksa alinabilir. Yedek parca sorunu da yok, cunku Çin'den surekli bu motorun taklitleri geliyor. RKS 250 mesela, ya da Lifan, Monero gibi.

Hocam bir noktayı anlamadım. Virago ları çinli biraz klonlarının parçaları ile toplaya toplaya sonunda viragoyu çinliye çevirmiş olmaz mıyız?
Sorumun altında esas olarak "virago klonları alınır mı, parasını hakeder mi" var elbette :)

Benim tanışma konumda Mrb kısaltmam yüzünden tribal enfeksiyon geçiren arkadaşları göremiyorum? Tedavi mi oldunuz? haha

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Onca yaşı olan motora binenler aptal, bir sen akıllısın. Bir de dayak atsaydın üzerine.

99 model. 2 3 ay once motor yaptık. Parçaları Rürkiyeden 2 gün içinde temin ettim. Bulamadığım parça olmadı. Olsa da yurtdışından 10 günde geliyor. Durum ne dersen fotoğraftaki gibi ssdece plastik yorgunluğu. Dağa da vurdum taşada tarlayada kuma da. Velhasıl motorun durumu iyiise alınır. Fazla söze kulak asmaya gerek yok.

Sözlerinizin bir kısmına katılmakla birlikte,özellikle katılmadığım "fabrika bile 10 yıl ömür biçmekte" cümlesidir.

Evet,fabrikalar böyle bir yazı yazıyorlar kullanım kitapçıklarında. Ama kullanım ömrü değil,ekonomik kullanım ömrüdür bu.Yani 10 yıl bakımlarını düzgün yaparsanız,normal şartlarda kullanırsanız size büyük masraf açmaz demektir bu.

Piyasada bırakın 10 yıl 25,hatta 35 yaşında gezen bir çok motosiklet var.Tabii ki bu motorları yürütmek için eliniz hep üzerinde olacak.Zaten bu tür motosikleti alayım sorunsuz bineyim diyen kendini kandırır.

Bu motorların bir çoğu klasik sınıfına giriyor artık.Ama bana sorarsanız sıfır çinli yerine yine de bu motorları tercih ederim.

Sövcem ceza alırım,Sıfır cinli alcagıma 2000 model honda c90 alırım krallar gibi binerim.

Kavga yok. Konuyu saptırmayalım.

98 model motor alınır. Alan adam motordan anlar ya da eli anahtar tutar biri olmalıdır.

Çok da şeyapmayın...

Forumu takip ediyorum bende çinli var geçen ayna kırıldı 15 tl neyse bir arkadas motorun beyni yandı dedi 700 istiyorlarmış.Yani japon alacak arkadaş idame saglıyabilecekse alabilir 5000 motor arabaya biniyorsan bu çok yakıyor diyemezsin

Bugün motosiklet kortejinde 90 lardan kalma çift silindir 350 java vardı. Arkadaşımızın motoru, yüzlerce sıfır motorun arasında gelip ona bakanları görmeliydiniz. Birlikte 200 km sürdük. Ufak tefek sorunları var ama 2 zamanlı sesi gidişi asaleti bir başka. Millet kortejde ara gazı veriyor modifiye egsozlar ile. Bizim java bir ara gazı veriyor, rolantiye düşene kadar makinalı tüfek gibi sayıyor mübarek, sonra herkes susuyor. İşte motordan beklentiler hep farklı. O nedenle ben eskiye binerim, öteki binmez. "Kilometresi yüksek abee yaaaeeueuue " der. "Çoohh yahıyo abe yaeaueau" der. "Koltuk altında kask koyacak yer yok" der. "ABS yok mu ?" der. "AAAA arka fren kampana mı?" der. Bu böylece gider.

Şöyle söyleyeyim. Artık ÇEKOSLOVAKYA diye bir ülke yok ama ben durumum olsa hemen bir motorunu alırım. Hele tek silindir garajawa olsa.

Son düzenleme:
Muhabbetlere bak arkadaş.
Bir kişi de dememiş "Arkadaşlar bahsettiğiniz konular ölçülebilir, tartılabilir şeyler değil. Tamamen kişisel tahmin ve varsayımlarınız." diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar