yasasin motosiklet kullanmayı öğreniyorum

evvvet nihayet surucu kursunun motosikleti ile calısmalara basladım 5 temmuzda yazılı sonra direksiyon:)
motosiklete ilk defa bindim ve ilk farkettiğim şeyleri benim gibi bu işe yeni başlayan arkadaşlara anlatmak istedim:

Başlamadan soyliyim, ne kadar iyi olursanız olun herseye, ucan kusa bile dikkat etmek gerekiyor.

İlk olarak farkettim ki herkesin "ooooovv cok tehlikeli" dediği kadar yok, gerekli ekipman ve bilgi ile riski en aza indirmek mumkun.
kenardan 40-50 km hızla giderek uzerinizden acemiliği atarken (ve tabi pür dikkat arkadan önden gelenleri kontrol ederek) basınıza gelebilecek en kotu sey benzinin bitmesi. (tecrubeyle sabit:)).
yuksek hızlarda risk artıyo dogru evet ama bilgi ve tecrube ile epey guvenli olur, gerisi taktiri ilahi:)....

1 Vitesli motosiklet olayını anlamak için aynı zamanda iyi bir bisikletçi ve düz vites araba kullanıyor olmak gerekli.

2 Vites değiştirme işini çok kafaya takıyordum ama bi kere alışınca cok kolay benimseniyor.

3 daha once dusundugumun aksine motorun ilk hareketini vermek cok zor, yani alışana kadar debriyaj ve gaz ayarını ayarlamak zor fakat yine dusundugumun tersine hareketlendikten sonra hersey cok kolay.

4 Frenleme esnasında durmaya yakın debriyajı sıkmak gerek:)

5 Yokusta durus ve kalkıslar ilk basta cok goz korkotuyor fakat motora ve frenlere alıştıkca cozuluyor.

6 En buyuk unsur tedirginliği ve paniği üzerinizden atmak, soguk kanlı olmak işleri kolaylaştırıyor

7 motosikletin kendisi cok agır bir bisiklet gibi ve dusuk hızlarda manevra yaparken dikkat etmek gerekiyor.

8 Ne olursa olsun cok keyifli, alttaki motosiklette bile.

insan "bu motosiklette boyle ise kimbilir daha iyi motosikletlerde nasıldır" demeden edemiyor.

imgp7547pe5.jpg

Son düzenleme:
hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmayı profesyonel bir sürücü olmayı nasip etsin.

güzel deneyimler ama bi lafına katılmıyorum. Dikkat etmez isen gerçekten çok tehlikeli istediğin kadar ekipmanlı ol motorcu olucaksan dikkatli olman şart özellikle şehir içinde

güzel deneyimler ama bi lafına katılmıyorum. Dikkat etmez isen gerçekten çok tehlikeli istediğin kadar ekipmanlı ol motorcu olucaksan dikkatli olman şart özellikle şehir içinde

Dikkat en onemli konu!
bunu belirttim sanıyodum ekleyelim kusur kalmasın:)

trafiğe çıktığında anlarsın abi =) ne kadar dikkatli olursan ol sakın arabalara yakın gitme. birimi gelicek bırak geçsin. yaya mı geçicek dur geçsin hele bide yaşlılar varki önüne atlıyolar insanın

trafiğe çıktığında anlarsın abi =) ne kadar dikkatli olursan ol sakın arabalara yakın gitme. birimi gelicek bırak geçsin. yaya mı geçicek dur geçsin hele bide yaşlılar varki önüne atlıyolar insanın

Hak veriyorum:cat:Kesinlikle trafiğe çıktığında herşey değişiyor.Hele hele E-5'e ilk çıktığında görüyorsun sen asıl olayı:) Bu arada arabalara kesinlikle yakın durma, takip mesafesine çok dikkat et.Daha dün bu dikkatsizliğim yüzünden büyük bir kaza riski yaşadım.Aynı hataya kimsenin düşmesini istemem:wiinkk:

evet bazen seylerin farkında olman güzel.. gerekli ekipman ve bilgi riski en aza indirmek mumkundedin... gerekli ekipmanda ustunde resimde gorunuyo aferin en önemli önemini almıssın :bounce: :p

Yeni başlayacak arkadaşlar için güzel bir paylaşım olmuş emrenerniz,umarım istediğin motosiklete kavuşursun eğitimlerden sonra ..

bende 5 temmuzda sınava giricem açıkçası çok faydalı ve moral düzeltici bilgiler olmuş benimde tedirgin olduğum şeyler vardı özellikle bayan olarak. paylaşımın için yeşekkürler hayırlısı olsun:cat:

uwe

Allah kaza bela vermesin. Sürüş zevkin kaza hüznüne dönüşmesin.
Aramıza Hoşgeldin

NOT: Fotograf trafige kapalı alanda, kask, eldiven, mont ve dizlikleri henüz takmadan cekildi, yaz sıcagında bodrum da biraz terletiyo fotografa sefil cıkmama amacı guderek , binmeden az once cekildi.:))
Koruyucu ekipman sart!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoşgeldin emre güzel deneyimler aktarmışsın yeni arkadaşlara faydası olur daha yolun başındasın çoook şeyler öğreneceksin trafikte,sana kolay gelsin en kısa zamanda ehliyet ve motoruna kavuşman dileğiyle

buyastan sonra biraz zor ama prof olmayı nasıp etsın allah ben 13 yasında ögrendim:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar