Yaşanmışlıklar..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sadrazam Koca Ragıp Paşa beytini tam da bu durum için yazmış.
ecaat.jpg

Bencede elinizden geliyorsa Kendi işinizi kendiniz görün.
Olayın ayrıntısını bilmeden İnsan yargılamayın.
Müşteri Hödük 'ün tekiyse elimden ne geliyorsa Geçiririm.. İnsan olsunlar.
İnsan olanın makinasına 1 saat uğraşıyorum yerine göre servis bile yazmıyorum.
Dolandırıcılığa girmiyor. Motorun rulmanları zırıldamaya başlamış. Çalışıyormu evet çalışıyor , fakat iki ay sonra Selamun Aleyküm.. Bu defada
'' İki ay önce bu makinaya bakım yapıldı '' oluyor.
Ayrıca Takılan motor garantili..
Karıncayı öpeceksinn Belini incitmeyeceksin.
Adam hödük diye geçirmenin dürüst bir yanı yok.
Savunulacak bir şey yok bence yazdığınızın üstüne.
Herkesin hatası vardır kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir ..
Ama ben gelip bura da adam maldı masanın üstüne telefonu koymuştu bende çaldım diye konu açıp yazsam.
Hırsız mı oluyorum arsız mı ?

Bunu da buraya yazdınız yani?

Bunların yapılması bile başlı başına bir sorunken artık komikmiş ya da olağanmış gibi anlatılması...

Buranın % 90 ı Cennet'e aktarmasız gidecek olanlar..

Vayy be .. Memlekette neler neler varken Bizim Beyzadelerin takıldığı mevzuya bak.

Zoruna gidenlere gelsin.. Mazhar Fuat Özkan'dan.. Sen neymişsin ne Abi.. aaa
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adam hödük diye geçirmenin dürüst bir yanı yok.
Savunulacak bir şey yok bence yazdığınızın üstüne.
Herkesin hatası vardır kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir ..
Ama ben gelip bura da adam maldı masanın üstüne telefonu koymuştu bende çaldım diye konu açıp yazsam.
Hırsız mı oluyorum arsız mı ?
Kusura bakma ama .. Düşüncen oysa.. İkiside oluyorsun.

Buranın % 90 ı Cennet'e aktarmasız gidecek olanlar..

Vayy be .. Memlekette neler neler varken Bizim Beyzadelerin takıldığı mevzuya bak.

Zoruna gidenlere gelsin.. Mazhar Fuat Özkan'dan.. Sen neymişsin ne Abi.. aaa

Kusura bakma ama .. Düşüncen oysa.. İkiside oluyorsun.
Senin düşünceni örneklemiştim.
Adam hödük diye geçirdim demek hırsızlıktır.
Hala savunduğun için daha bir şey yazmayacağım.
Rızkınız bol olsun size göre yaptığınız normalse..

Senin düşünceni örneklemiştim.
Adam hödük diye geçirdim demek hırsızlıktır.
Hala savunduğun için daha bir şey yazmayacağım.
Rızkınız bol olsun size göre yaptığınız normalse..
Şuraya iki Kelam etmeye geliyoruz , Millet Liseli Ergen muhabbetinde. Kafana uymadıysa engelle Kardeş..
Hep birlikte yüklenerek bi Hırsız demediğiniz kalmıştı oda tamamdır.
Şimdi özelden birbirinizi pohpohlayarak dedikodu yapın.
Ben zaten Muhabbeti Ergen kıvamında olanları engelliyorum.. Pazarın Bereketli olsun.

+1

Şuraya iki Kelam etmeye geliyoruz , Millet Liseli Ergen muhabbetinde. Kafana uymadıysa engelle Kardeş..
Hep birlikte yüklenerek bi Hırsız demediğiniz kalmıştı oda tamamdır.
Şimdi özelden birbirinizi pohpohlayarak dedikodu yapın.
Ben zaten Muhabbeti Ergen kıvamında olanları engelliyorum.. Pazarın Bereketli olsun.

+1
Hocam dedikodu yapacak insan değilim.
Kendin yazıp geçirdim hödük olursa istediğimi yaparım diyorsun.
Ergenlikten bahsediyorsun.
Engellesen ne olur engellemesen ne olur haksızlık yapıyorsan söylemek suç değil anlatman hiç hoş değil.
yanlışa yanlış denir bu kadar basit.
Yaptığın hak yemeyi bir de marifet gibi anlatıp üste çıkmaya çalışıyorsun.
Hep birlikte dediğin kimseyle konuşmadık insanların kendi yorumları.
Başımızdakilerin kafa yapısı haksızlığı övmek :D :DNe olacak dimi geçirdiysen !

Motosikleti
Honda Forza
Bencede elinizden geliyorsa Kendi işinizi kendiniz görün.
Olayın ayrıntısını bilmeden İnsan yargılamayın.
Müşteri Hödük 'ün tekiyse elimden ne geliyorsa Geçiririm.. İnsan olsunlar.
İnsan olanın makinasına 1 saat uğraşıyorum yerine göre servis bile yazmıyorum.
Dolandırıcılığa girmiyor. Motorun rulmanları zırıldamaya başlamış. Çalışıyormu evet çalışıyor , fakat iki ay sonra Selamun Aleyküm.. Bu defada
'' İki ay önce bu makinaya bakım yapıldı '' oluyor.
Ayrıca Takılan motor garantili..
Karıncayı öpeceksinn Belini incitmeyeceksin.
Bakın makinenin motoru da kötü durumdaydı değiştirdim deseniz neyse. Gerçi onda da 'soketi çıkmış taktım ama motoru da kötü durumda değiştireyim mi?' diye sormanız gerekirdi. Siz adamın tavrını beğenmediğinizi ve soketi takıp motoru bozuk diyerek değiştirdiğinizi ve adamdan hoşlanmadığınız için 'geçirdiğinizi' söylüyorsunuz.

Yargı dağıtmıyoruz. Büyük bir hata yaptığınızı söylüyoruz dostça ve olabildiğince kibar bir dil ile.

Müslüman da olsanız, Hristiyan da olsanız hatta teflon tencereye de inansanız bunun ne olduğu bellidir.

Belki bunu buraya yazmanız sizin için bir dönüm noktasıdır ve iyiliğiniz içindir bişeyleri fark etmeniz için. Hatanızı telafi etmeniz için bir fırsat olabilir ya da en kötü ihtimalle bundan sonra yapmamanız için.

Arada Kafa dağıtmak için , Forum Arkadaşlarımızın yaşadığı enteresan durumları yazabileceği bir yer olsun istedim. Maksat Kafa dağıtıp yaşanmışlıkları paylaşmak olsun dedim. Devamı gelirmi bilmiyorum.. İlk Ben Başlayayım.

Geçen Haftalarda Eşim Mutfaktan seslendi..
- Ufak Banyo Musluğundan su kaçırıyor bi bakabilirmisin ?
Günlerden Pazar , açmışım Bilgisayarı Fusion360 çalışıyorum ( Kızım Üniversitede , Fusion'u Ücretsiz olarak onun Öğrenci avantajıyla yükledik. )
- Tamam , Bakarım.. dedim.

Yahu , baksam ne olacak , su kaçırıyorsa jontası gitmiştir , şimdi kalk git jonta al - gel.. yap.. oooo kim yapacak ? yani salladım , işi..

Geçende yine hatırlattı.. ya dedim bir ara halledecegim.. dedim ama o an unuttum gitti :))
Cuma günü iş için yoldaydım , bir ara mola verdim telefona bakıyorum , maillerime bakayım dedim.. aaaa su faturası ödenmemiş !!
Len dedim nasıl olur ? Bankada para var.. Hemen açtım kontrol ettim..
Evet Bankada para var 1500 TL.. Gelgelelim su faturası 1800 TL !!!
1800 TL su faturası ....yüreğime oturdu , neyse hemen diger bankadan takviye yapıp ödenmeyen faturayı ödedim..
İş dönüşü Hırdavatçıya uğradım , 5 adet musluk lastiği aldım.. 10 TL..
Eve geldim , ufak Banyo musluğuna bir baktım , meğer su kaçırmıyor resmen ip gibi akıyor !!
Hemen iki musluğuda , Sıcak ve Soğuk degiştirdim... Lastikleri en az 10 yıldır değişmemiştir.. artık ölmüşler..

Yani işin özü..

Eşiniz birşey diyorsa kıçınızı kaldırıp bir bakın , yoksa Benim gibi 1800 TL fatura şok geçirtebilir.. İyi Pazarlar.
Bekarlar olarak biz ne yapalım abi 😂😂

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir pazar sabahı sohbet edelim diye açılan konu nerelere geldi :D
Ben böyle yaparmıyım peki ?

Valla adam mesela sohbet esnasında ,Cehape camileri kapattı, dış güçler, Toog mog falan konusursa.Yaparım. Böyle de durust bir insanım açık acık soyluyorum bak.

Burdaki temel motivasyonum haksız kazanc sağlamaktan ziyade saf kan çomarlara olan kızgınlığımdır.

Son düzenleme:
İçki tüm kötülüklerin anasıdır. İlk okulda öğrettiler. Karaciğer önemli.

Motosikleti
D400
Yorum yapardım ama konu sahibi bozulur diye yapmıyorum :D

Bekarlar olarak biz ne yapalım abi 😂😂
Sizden Kralı varmı ya... Aynen devam.

Bakın makinenin motoru da kötü durumdaydı değiştirdim deseniz neyse. Gerçi onda da 'soketi çıkmış taktım ama motoru da kötü durumda değiştireyim mi?' diye sormanız gerekirdi. Siz adamın tavrını beğenmediğinizi ve soketi takıp motoru bozuk diyerek değiştirdiğinizi ve adamdan hoşlanmadığınız için 'geçirdiğinizi' söylüyorsunuz.

Yargı dağıtmıyoruz. Büyük bir hata yaptığınızı söylüyoruz dostça ve olabildiğince kibar bir dil ile.

Müslüman da olsanız, Hristiyan da olsanız hatta teflon tencereye de inansanız bunun ne olduğu bellidir.

Belki bunu buraya yazmanız sizin için bir dönüm noktasıdır ve iyiliğiniz içindir bişeyleri fark etmeniz için. Hatanızı telafi etmeniz için bir fırsat olabilir ya da en kötü ihtimalle bundan sonra yapmamanız için.
Cinayet işleseydim yeminle 5 yıl sonra çıkmıştım..

Hocam dedikodu yapacak insan değilim.
Kendin yazıp geçirdim hödük olursa istediğimi yaparım diyorsun.
Ergenlikten bahsediyorsun.
Engellesen ne olur engellemesen ne olur haksızlık yapıyorsan söylemek suç değil anlatman hiç hoş değil.
yanlışa yanlış denir bu kadar basit.
Yaptığın hak yemeyi bir de marifet gibi anlatıp üste çıkmaya çalışıyorsun.
Hep birlikte dediğin kimseyle konuşmadık insanların kendi yorumları.
Başımızdakilerin kafa yapısı haksızlığı övmek :D :DNe olacak dimi geçirdiysen !
Genel hatlarıyla bildiğin bir mevzuya direk '' Hırsız '' etiketini yapıştırmak , hele tanımadığın birisine '' Hırsız '' demek ne derece doğru , önce bir kendini sorgula. Etkiye - Tepki , Ektiğini biçersin..
Engellemek mevzusuna gelince.. Aynen Engellesem ne olur engellemesem ne olur kesinlikle katılıyorum.
Sonuçta , Asansörde Damacanaya hallenenler bile burada Entel-Dantel ayağında takılabiliyor.
Yaptığın yanlış..dersin geçersin , o senin fikrin saygı duyarım.. Ama , yok Hırsız.. yok arsız.. yok buraya yazamam vs diyenler al birini vur ötekine.
Gerçek Hayatta Haksızlık karşısında gözünü kapatıp Tavşan boku gibi yaşayıp , ne etliye ne sütlüye karışmayanlar burada yargı dagıtıyor.
Uslup önemli.. Ben uslubumu sürekli kontrol altında tutmaya gayret gösterdim , ama burada birbirinin kankası takılan guruplar laf sokma yarışına girince orada dur demek lazım.. Şuraya kafa dağıtalım iki gırgır şamata yapalım diye takılmaya başladım yanlış yapmışım.

Bir Polemik konusu daha yazayım..

Geçmiş zaman.. İşyerinde yaşça benden küçük olan Motorcu bir arkadaş ile yemekte konuşuyoruz..
- Abi .. gelsene bizim kulube , sohbet ortam vs güzel , haftada bir toplanıyoruz..
O aralarda Motoru satmıştım , yeni motor arayışındayım.. Hadi dedim katılayım guruba , haftada bir giderim , ortamlara bakarım , guruptan vs tanıdık bir motor gelirse belki alırım.. diye düşündüm.. neden olmasın , dedim.
Arkadaş bana gurubun whatsap numarasını verdi .. '' abi bu numaraya mesaj at , seni eklesinler..'' dedi.
Numarayı aldım.. aradan birkaç gün geçmişti , aklıma geldi. Mesaj attım , guruba eklemeleri için.
O arada bu çok meşhur Motor gurubunun youtube dan videolarını izliyorum..
Biryerde toplanıyorlar , çay vs motor muhabbetleri.. vs vs ortam güzel..
Ama biraz tedirginim çünkü motorum yok ..
En son toplantı videosunda , Bayan Erkek karışık , yeni üyeleri tanıtıyorlar.. Bir Bayan kendini tanıttı , sonra dedi'ki '' Motorum yok ''
Oradaki Kulüp başkanı
- ya ne demek , Motor şart degil , bizimle takılın ortamları görün vs vs kadına yavşıyorlar..
Neyse.. dedim , beni ilgilendirmez , Ertesi gece whatsup'tan mesaj geldi..
Kulup başkanı bana Whatsup mesaj attı , Bazı sorular.. Üyeliğe kabul edilmek için bu soruları cevaplamam gerekiyormuş..
Haklılar dedim , kulube gelen nedir necidir vs bilmek isterler.. soruları yanıtladım..
sonuncu soru , Motorunuzun Markası ve Modeli... o soruya , Motorum yok , almayı düşünüyorum.. diye yazdım..
İki gün sonra yanıt geldi..
Kulup olarak değerlendirdik ve Bize uygun olmadığınızı gördük.. !!! Sizi alamıyoruz ..
Vay be dedim.. Aradım numarayı..
- Kardeş , Beni neden aranıza layık görmediniz ? Bir açıklaması varmı ? dedim..
- Sizin Motorunuz yok.. dedi
Aç youtube'u şu tarihteki videonuzu izle , oradaki Bayanın da Motoru yok .. Cinsiyet ayrırımcılığımı yapıyorsunuz ? dedim.
- Yok O Misafir .. dedi.
Dedim'ki...
- Kardeş.. Misafir vs degil , Yeni üye .. Sen hangi video olduğunu anlamamışsın ..Hani dedim , o topsakallı uzun saçlı Başkanınızın Bayana yavşadığı video.. Linkini atayım istersen.. dedim.
Numaramı engelledi..

Gerçek Motorcuları tenzih ederim ama böyle yavşak topluluklarda var yani...

Son düzenleme:

Genel hatlarıyla bildiğin bir mevzuya direk '' Hırsız '' etiketini yapıştırmak , hele tanımadığın birisine '' Hırsız '' demek ne derece doğru , önce bir kendini sorgula. Etkiye - Tepki , Ektiğini biçersin..
Engellemek mevzusuna gelince.. Aynen Engellesem ne olur engellemesem ne olur kesinlikle katılıyorum.
Sonuçta , Asansörde Damacanaya hallenenler bile burada Entel-Dantel ayağında takılabiliyor.
Yaptığın yanlış..dersin geçersin , o senin fikrin saygı duyarım.. Ama , yok Hırsız.. yok arsız.. yok buraya yazamam vs diyenler al birini vur ötekine.
Gerçek Hayatta Haksızlık karşısında gözünü kapatıp Tavşan boku gibi yaşayıp , ne etliye ne sütlüye karışmayanlar burada yargı dagıtıyor.
Uslup önemli.. Ben uslubumu sürekli kontrol altında tutmaya gayret gösterdim , ama burada birbirinin kankası takılan guruplar laf sokma yarışına girince orada dur demek lazım.. Şuraya kafa dağıtalım iki gırgır şamata yapalım diye takılmaya başladım yanlış yapmışım.

Geçmiş zaman.. İşyerinde yaşça benden küçük olan Motorcu bir arkadaş ile yemekte konuşuyoruz..
- Abi .. gelsene bizim kulube , sohbet ortam vs güzel , haftada bir toplanıyoruz..
O aralarda Motoru satmıştım , yeni motor arayışındayım.. Hadi dedim katılayım guruba , haftada bir giderim , ortamlara bakarım , guruptan vs tanıdık bir motor gelirse belki alırım.. diye düşündüm.. neden olmasın , dedim.
Arkadaş bana gurubun whatsap numarasını verdi .. '' abi bu numaraya mesaj at , seni eklesinler..'' dedi.
Numarayı aldım.. aradan birkaç gün geçmişti , aklıma geldi. Mesaj attım , guruba eklemeleri için.
En son toplantı videosunda , Bayan Erkek karışık , yeni üyeleri tanıtıyorlar.. Bir Bayan kendini tanıttı , sonra dedi'ki '' Motorum yok ''
Oradaki Kulüp başkanı
- ya ne demek , Motor şart degil , bizimle takılın ortamları görün vs vs kadına yavşıyorlar..
Kulup başkanı bana Whatsup mesaj attı , Bazı sorular.. Üyeliğe kabul edilmek için bu soruları cevaplamam gerekiyormuş..
Haklılar dedim , kulube gelen nedir necidir vs bilmek isterler.. soruları yanıtladım..
sonuncu soru , Motorunuzun Markası ve Modeli... o soruya , Motorum yok , almayı düşünüyorum.. diye yazdım..
Kulup olarak değerlendirdik ve Bize uygun olmadığınızı gördük.. !!! Sizi alamıyoruz ..
Aç youtube'u şu tarihteki videonuzu izle , oradaki Bayanın da Motoru yok .. Cinsiyet ayrırımcılığımı yapıyorsunuz ? dedim.
- Yok O Misafir .. dedi.
Dedim'ki...
- Kardeş.. Misafir vs degil , Yeni üye .. Sen hangi video olduğunu anlamamışsın ..Hani dedim , o topsakallı uzun saçlı Başkanınızın Bayana yavşadığı video.. Linkini atayım istersen.. dedim.
Numaramı engelledi..

Zaten bekarlık haricî pek bir yolumuz yok abi karşımıza doğru insanlar çıkmıyor,ekonomide baya sorunlu o yüzden gaz kesmeden devam 😂.

Zaten bekarlık haricî pek bir yolumuz yok abi karşımıza doğru insanlar çıkmıyor,ekonomide baya sorunlu o yüzden gaz kesmeden devam 😂.

Bu devrin gençlerinin her yönden hakkı yendi. İş beğenmiyorlar deniliyor , ama sistem bu gençliği bu hale getirdi. Meslek okullarınının canına okudular , Medya ile Gençleri bilinçli, bir şekülde yanlış yönlendirdiler. Etraf Gıda Mühendisi - Endüstri Mühendisi doldu. 45 yaşlarında emekli olanlar bu gençlere 65 yaşında emekliliği reva gördü. Gençler nasıl evlensin ?

F54

Arada Kafa dağıtmak için , Forum Arkadaşlarımızın yaşadığı enteresan durumları yazabileceği bir yer olsun istedim. Maksat Kafa dağıtıp yaşanmışlıkları paylaşmak olsun dedim. Devamı gelirmi bilmiyorum.. İlk Ben Başlayayım.

Geçen Haftalarda Eşim Mutfaktan seslendi..
- Ufak Banyo Musluğundan su kaçırıyor bi bakabilirmisin ?
Günlerden Pazar , açmışım Bilgisayarı Fusion360 çalışıyorum ( Kızım Üniversitede , Fusion'u Ücretsiz olarak onun Öğrenci avantajıyla yükledik. )
- Tamam , Bakarım.. dedim.

Yahu , baksam ne olacak , su kaçırıyorsa jontası gitmiştir , şimdi kalk git jonta al - gel.. yap.. oooo kim yapacak ? yani salladım , işi..

Geçende yine hatırlattı.. ya dedim bir ara halledecegim.. dedim ama o an unuttum gitti :))
Cuma günü iş için yoldaydım , bir ara mola verdim telefona bakıyorum , maillerime bakayım dedim.. aaaa su faturası ödenmemiş !!
Len dedim nasıl olur ? Bankada para var.. Hemen açtım kontrol ettim..
Evet Bankada para var 1500 TL.. Gelgelelim su faturası 1800 TL !!!
1800 TL su faturası ....yüreğime oturdu , neyse hemen diger bankadan takviye yapıp ödenmeyen faturayı ödedim..
İş dönüşü Hırdavatçıya uğradım , 5 adet musluk lastiği aldım.. 10 TL..
Eve geldim , ufak Banyo musluğuna bir baktım , meğer su kaçırmıyor resmen ip gibi akıyor !!
Hemen iki musluğuda , Sıcak ve Soğuk degiştirdim... Lastikleri en az 10 yıldır değişmemiştir.. artık ölmüşler..

Yani işin özü..

Eşiniz birşey diyorsa kıçınızı kaldırıp bir bakın , yoksa Benim gibi 1800 TL fatura şok geçirtebilir.. İyi Pazarlar.
ben yanlız yaşıyorum geçen ay kız arkadaşım geldi rezervuar çeşmeleri oynamış neyse benim rezervuar su kaçıyor ben ha bu gün bakarım ha yarın bakarım derken 1 ay oldu ve fatura geldi şıp şıp damlaya damlaya benim 120 140 arası gelen fatura 430 tl gelmiş :oops: neyse ödedim elim anahtar tutar işe koyulmadan önce sucu arkadaşı aradım iç takımın değişmesi lazım dedi tmm dedim kapattım youtube dan videoları izlemeye başladım ne olmuş olabilir diye şamandra suyu kesmiyor su sürekli akıyor hiç parça değişmeden sıfır maliyet ile tamir ettim 1500 tl cepte 300 tl fazla faturayı düşünce 1200 tl yelkene geçtim:rolleyes:

Oradaki Kulüp başkanı
- Yok O Misafir .. dedi.
Dedim'ki...
Numaramı engelledi..

Hocam ben sana hırsız demedim örnek verdim yaptığın yanlışsa bana düşmez.
İthamda bulunmadım bana ters geldi yorum yapmakta hakkım.
Sende benim bir yanlışımı gördüğünde söylersen üstelemem.
Özür diler haklısın derim.
Sana hırsız demedim ama anlatışın ters geldi hala da savunuyorum.
Bırak hödükse hödük ama sen böyle anlatınca kimse ustalara güvenmez.
Kötü düşünür.
Şahsına eleştirdiğim şey yazdığını savunman belki farklı kafayla yazdın anlatamadın.
Bana yanlış geldi hepsi bu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar