selamlar, hemen hemen güzergah dışında aynı durumdayız. ben de 12 yıllık b sınıfı ehliyet ve trafik tecrübesinden sonra sizin gibi düşünerek, şu illet trafikten kendimi kurtarmanın yollarını arıyorum. geçen hafta a2 ehliyet ve eğitim veren bir akademiye kayıt oldum(zira eğitim şart!) korkular endişeler ve bir yandan da güvenlik derken kullanacağım güzergah(sizde de aynı şekilde olacak anladığım kadarıyla) için otoban kullanacağımdan bir çok kişi 125 cc nin yeterli olmayacağı görüşünde. fakat ben ısrarla 125 cc kategorisinde güçlü sayılabilecek mt 125 i düşünüyorum. fazlasına hem gerek yok hem de başlangıç için uygun olmadığı düşüncesindeyim. (bu konu hakkında tecrübeli arkadaşlar fikirlerini esirgemesinler lütfen)
bir diğer konu benim şahsi görüşümdür; yeni başlangıçlarda eğer kısa mesefa kullanılmayacaksa 2. el e çok güvenilmemesi gerektiği. şahsen sıfır almayı düşünüyorum. bütçe tabii ki önemli fakat benim önceliğim; eğitim (olmazsa olmaz) , ekipman (bazı arkadaşlar ekipman için 2-3 bin gibi bir rakam yazmışlar, benim orta halli full ekipman için hesapladığım 5 bin lira civarı) ve en son motor alıp trafiğe çıkmak.
bir diğer konu benim şahsi görüşümdür; yeni başlangıçlarda eğer kısa mesefa kullanılmayacaksa 2. el e çok güvenilmemesi gerektiği. şahsen sıfır almayı düşünüyorum. bütçe tabii ki önemli fakat benim önceliğim; eğitim (olmazsa olmaz) , ekipman (bazı arkadaşlar ekipman için 2-3 bin gibi bir rakam yazmışlar, benim orta halli full ekipman için hesapladığım 5 bin lira civarı) ve en son motor alıp trafiğe çıkmak.