YARIŞ motoru alacaklara

birkaç tavsiye:

1) Uzun yolda sizi yorar. Uzun yol yapmayı planlıyorsanız "touring" tarzı alın.
2) Yarış motorları hafif olsun diye "sineğin yağı" bile %25 azaltılmış oluyor :)
Yani ufak bir çarpmada bile şasiyi eğmek mümkün (geçen gün tamircide gördüm bunu.. ufak bir çarpmadan sonra motor iskeletinde, depo yakınında içeri çökme olmuş. )
Bazen Hafif = Zayıf ne yazıkki.

Sevgiler,
-turgut

Yani uzun lafın kısası enduro alın, hayatın tadına varın.. :p :mrgreen:

Belki 40 ımdan sonra o da Allah izin verirde ömrümüz yeterse ;)

Yoo ben de yarış motorlarına deli olurum -- ahh bi GSX1000 olsa şurada :)
Sadece yarış motoru alacak arkadaşların bu hafiflik olayına dikkatini çekmek istedim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yarış motoru olsun çamurdan olsun beee:cherry:uzun yola da razıyız:)

Belki 40 ımdan sonra o da Allah izin verirde ömrümüz yeterse ;)

sen bizi bile gömersin birader...:p

yarış motoru kullanmak çok zordur...bence 10 yıllık bir tecrübeden sonra alınmalıdır...bir kriteri olmalı...kullanabilecek kullanamayacaklar atıyorum belli bir kusr dönemimden geçirilmeli...abartı değil...olması gereken bu...hazırmı diye testlerden geçmeli...

yarış motoru kullanmak çok zordur...bence 10 yıllık bir tecrübeden sonra alınmalıdır...bir kriteri olmalı...kullanabilecek kullanamayacaklar atıyorum belli bir kusr dönemimden geçirilmeli...abartı değil...olması gereken bu...hazırmı diye testlerden geçmeli...

Allah bilir orasını :wiinkk:

Bu dusuncenede kesinlikle katılıyorum + 1000000000

edy

yarış motoru kullanmak çok zordur...bence 10 yıllık bir tecrübeden sonra alınmalıdır...

okadarda değil biraz fazla söylemişsin. eğitimlerini aldıktan sonra 1-2 sene içinde çok rahat supersport motor kullanılır. rossi 16 yaşında dünya şampiyonu oldu. yurt dışındaki bir çok ülkede max 2 senede istediğin motoru alabiliyorsun. supersporla uzun yolda yapılır. ve tkalfaoglu dediği kadar şaşileri zayıf değil. supersport motorlar 200km hızlarda takla attığı zaman bile sağlam kalıyor şasileri. en dayanıklı şasi supersportlardadır. teknoloji ilerledikçe şasiler hem hafifliyor hem sağlamlaşıyor.

okadarda değil biraz fazla söylemişsin. eğitimlerini aldıktan sonra 1-2 sene içinde çok rahat supersport motor kullanılır. rossi 16 yaşında dünya şampiyonu oldu. yurt dışındaki bir çok ülkede max 2 senede istediğin motoru alabiliyorsun. supersporla uzun yolda yapılır. ve tkalfaoglu dediği kadar şaşileri zayıf değil. supersport motorlar 200km hızlarda takla attığı zaman bile sağlam kalıyor şasileri. en dayanıklı şasi supersportlardadır. teknoloji ilerledikçe şasiler hem hafifliyor hem sağlamlaşıyor.

2 şer yıl 100/125/25/500/ kullanırsan olay tamamdır...ama biz bu yaz cbf 500 almışsak bir dahaki yaz cbr 600 fe atlıyoruz...racingden önceki motor tecrübe yılın kaç edy hocam...

Rossi istisna diyelim...ona bir misyon verildi...

Yok artık Metehan diyorum yani.10 yıl çok.Gel şunu 5 yapalım.İlavetende başlığı açan kardeşim race motor alacaklarda zaten bunları biliyorlardır.Ama kısta neye göre alınmış ben anlamdım.Yani yarış motoruyla çarpınca kötü ama enduro ile çarparsan bir derecemi demek bu?Neyse.Race almayın diye özetliyelim olayı...Herkes race kullanırsa ne olur bu memleketin hali.Almayın almayın.:cherry:

ve tkalfaoglu dediği kadar şaşileri zayıf değil. supersport motorlar 200km hızlarda takla attığı zaman bile sağlam kalıyor şasileri. en dayanıklı şasi supersportlardadır. .
Eeee Erdem de.O hızda takla atsam motorun sağlam olmasının bana faydası ne.Heheheheheh.

abi uzun yolda evet çok rahat olmuyo ama abi performansı yeter be .. şimdi bi 600 rr olsaydı altımda kötümü olurdu...

edy

2 şer yıl 100/125/25/500/ kullanırsan olay tamamdır...ama biz bu yaz cbf 500 almışsak bir dahaki yaz cbr 600 fe atlıyoruz...racingden önceki motor tecrübe yılın kaç edy hocam...

Rossi istisna diyelim...ona bir misyon verildi...

ben hep racing bindim . ilk motorum kawasaki ZX2R 1,5 sene kullandım. bir üst sınıfa geçebilmek için hem yazılı hem pratik sınava girdim. önümde bir eğitmen, arkamda bir eğitmen yol sürüşüne çıktık . yol sürüşü sırasında beni gözlemlediler ve 600cc motoru kullanıp kullanamayacağıma karar verdiler. ilk seferde kaldım. ikincisini kazanabilmek için eğitim aldım. toplam 2 sene sonra 600cc motora geçebileceğime karar kılındı. türkiyede ki tek eksik eğitimin yetersiz olması. eğitim aldıktan sonra çok hızlı bir şekilde ve doğrusunu bilerek kendinizi eğitiyorsunuz. dikkat ederseniz bir çok eğitim çok kısadır. 1-2 gün en fazla 6 günlük eğitim vardır. eğitimlerde size sadece doğru yolu gösteriyolar. gerisi size kalmış. bizde kimse doğruyu bilmediği için doğruyu bulana kadar yıllar geçiyor. bu yolda kaza yapanlar oluyor.

Eeee Erdem de.O hızda takla atsam motorun sağlam olmasının bana faydası ne.Heheheheheh.

öyle olsa keşke insan kaza yapıyor bakıyor kendisinde bişey yok. hemen motoru düşünmeye başlıyor. kendim yaşadım biliyorum. hastanede gözümü açınca ilk motorumu sordum:)

Son düzenleme:

edy

................................................

Son düzenleme:
Yok artık Metehan diyorum yani.10 yıl çok.Gel şunu 5 yapalım.İlavetende başlığı açan kardeşim race motor alacaklarda zaten bunları biliyorlardır.Ama kısta neye göre alınmış ben anlamdım.Yani yarış motoruyla çarpınca kötü ama enduro ile çarparsan bir derecemi demek bu?Neyse.Race almayın diye özetliyelim olayı...Herkes race kullanırsa ne olur bu memleketin hali.Almayın almayın.:cherry:

Metin Baba...taam 7 de anlaşalım...:pama tahmin ediyorumki bizden başka sık motor değiştiren yoktur...yanlışmıyım...bu tatminsizlik hep olağan bir duygu...tabi bütçeyle alakalı birazda...bende para olsa acaba ne alırdım...hayal bile kuramıyorum ki...:p

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
biz de süpersportçıyık ama aklı başında bir avantajı yok bunların enduroya göre :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar