yarı rodaj?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar bildiğiniz giib bi aksilikten dolayı motor sıfırlanmıştı şuanda rodajın yarısını aşmış bulunmaktayım ama bu rodaj işi beni çok yordu (max.60 km)
trafikte çok zorluk çekiyorum motorda sürekli gaz istiyo vermezsem yığılıp kalıyo:pr: eğer rodaj km sine uymayıp bana verilen max. hızın üstüne çıkarsam
motorda ne gibi sorunlar olur yani ne gibi zararları vardır yardımcı olursanız sevinirim:silent:

şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler:rendeer:

Motor yeterince düzgün rodaj görmezse ileride güç eksikliği yaşayabilirsin.

sen ver motoru bana ben giderim 60la:queen:
Bir arkadaş vardı motorun gerektiği gibi basmadığıyla ilgilei forumda konu açmıştı.Sonra rodajı düzgün yapmadığını söylemişti...:farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
sıfır motorda rodaj yapılır tamir gören motorda değil.bas gaza korkma usta orijinal parça kullandıysa hiç bir şey olmaz.:cat:

Arkadasım sabret sen fazla bıle yapıyorsun hız bana gore :) Ben ılk 500 km 40 , ondan sonra 1000 km kadar 55 e gecmedım tam 1 ayda bıttı rodajım...Ama sımdı 17 bın 200 km deyım..

doğru söylüyosunuzda ben artık çok sıkıldım bu rodajdan:pr::salut:

abi motorun suratına bakıp da hadi ne zaman varıcaz diye düşünme.Yavaş yavaş git etrafı seyret zevk al bisiklet sürer gibi:cat:

Benim Km şu an 268 de.

Buradan insanlara akıl veriyordum -:"İlk 500 Km 50-60 ı geçmeyin, 1000 Km 2 kişi binmeyin." diye, kendim dayanamadım otoyolda 60-70 Km ile gidiyorum.

Gerçekten rodaj devresi zor geliyor insana.

İlk 2 binişte 50 yi geçmedim, şimdi dayanamıyorum.

Hele birde otoyolda gitmek zorunda kalırsan?Kamyonlar bile geçiyor seni.Sende mecburen emniyet şeridinden gidiyorsun.Bereket polisler birşey demiyorlar.350 km.kaldı.Sonra özgürüm.

hakikaten eziyet gibi yaa bu ne? al motoru bi heyecanla sonra 50kmyi geçeme Peygamber sabrı lazım buna :)

60 -70 le gitmek en ideali cunku cok dusuk hızda giderseniz motor yeterince hava almıacak ve ısınacak (hava soğutmalılar için) buda motora zarar verir .ama arada bi de motoru cok ısınmamısken ısıktan ısıga dip gaz gidin ki motor guzel acılsın bide depoya hint yağıda koyarsanız her 10 ytlelik benzin alımda ii gelir :cat:

Yarısına gelmişsin gerisini de tamamla da adam gibi performans al motorundan !

rodaj demek motor parçalarının birbirine uyum süresi demek eğer sen sana verilen km ye uymayıp daha hızlı gidersen motorun parçaları birbirine uyumlu şekilde çalışmaz daha farklı şekilde aşınır motorunun ömrü daha kısa olur...eğer rodaja uyarsan daha uzun yıllar motoruna binersin...:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar