yarı otamatik motor nasıl kullanılır

(konun yeri sürüş teknikleri biliyorum ama oraya açma yetkim yoktu kusura bakmayın.)
arkadaşlar kendime ybr 125 alıncaya kadar antrenman amaçlı ve biraz da sorunlu bir 4 vites yarı otamatik(debriyajsız)bir motor buldum.
şimdi daha önce hiç vitesli kullanmadım.normalde vitesli ve debriyajlıların araba ile tamamen aynı olduğunun farkındayım.ancak bu yarı otamatik olayı bana aşırı dandik ve problem olarak geldi.yani hızı ayarlayıp bir üst vitese direkt basarak geçiyorsun.ama 4-3-2 inişinde hızı ayarlarsan sorun olmamakla beraber ayarlayamadan birden 1 e düşerseniz hiç şansınız yok motoru hızlıysanız yatırabilirsiniz bile.
debriyaj olmadığından vites geçişleri çok orantısız(yavaş geçiş normalde debriyajla ayarlanır.). boşa alma olayı yok(boşa alabilmek için vites küçültmek gerekiyor ve bunu da vitesten vitese geçtiğiniz için motor freni yapıyor).vites geçişleri tam düzgünmüdür değilmidir bilmiyorum ama biraz bastırıp tam vites değiştirmediğinizde vites boşa almış gibi oluyor ama gerçek debriyajın yerini tutmuyor.hele en büyük tehlike vites küçültmek;aniden kasma yapıp arka fren etkisi yapıyor.(ilkinde neredeyse düşüyordum.)
bu yarı otamatik kullanma olayını: duruş, kalkış,hız sabitleme vs açısından en sağlıklı kulllanmanın yolunu tarif edermisiniz.

Son düzenleme:
düşüncelerinin hepsi tecrübesizliğinden kaynaklanıyor.. debriyaj vazifesini vitesi geçirirken ayağını basılı tutarak yapıorsun (yani istediğin kadar gaz ver gitmez.) ikincisi vitesi ufaltmak için biraz hızını azaltman gerekiyor ama çok ta değil. yani vites ufaltırken biraz ara gazı verip vitesi ufallttıığında hiç bir vurma ,arka tekerin kayması, gibi olay olmuyor.
hatta biraz işi ilerletirsen 2. vitesten 1 e düşürürken tekere bile kalkarsın.. :wiinkk:

düşüncelerinin hepsi tecrübesizliğinden kaynaklanıyor.. debriyaj vazifesini vitesi geçirirken ayağını basılı tutarak yapıorsun (yani istediğin kadar gaz ver gitmez.) ikincisi vitesi ufaltmak için biraz hızını azaltman gerekiyor ama çok ta değil. yani vites ufaltırken biraz ara gazı verip vitesi ufallttıığında hiç bir vurma ,arka tekerin kayması, gibi olay olmuyor.
hatta biraz işi ilerletirsen 2. vitesten 1 e düşürürken tekere bile kalkarsın.. :wiinkk:
baştan dediğim gibi motor biraz sorunlu.vitese hafif basınca boşa alıyor.bunu zaten anladım.ama yavaş bırakamıyorsun.anında kavrama yapıyor.yani yarım debriyaj olayını yapamıyorum.bu benden mi yoksa motordan mı kaynaklanıyor sizce.

Ben kullanmışştım :) walaa vitesli kadar zewkli deil :) ama yine de yarı vitesli sayılır :) çOK Kolay ; gittikçe ayağnla vites atıosn :cherry:

Evet o kasmaları cok fazla hele 2 den 1 e kac km de olursan ol kasma yapıyo one dogru gıdıyosun vıtese azcık basınca bosa alması hepsınde var merak etme yanı arıza falan degıl bı yerden sonra alısıyosun ve cok zevk verıyo debrj cekmedıgın ıcın cok serı vıtes attırıyosun ayrı bı zevk katıyo :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben de kullandım :cherry: evet çok rahat aslında ama vitesliye geçince o bisiklet gibi kaldı :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar