Admin olmadığına göre susabilirsin
::stretche geçmiş olsun arkadaşlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------
yanlış anlaşıldım galiba :santa: ben bayanlara 600 cc,100 bilmem kaç at beygiri motor tavsiye edemem. Zapt etmesi zordur. Düştünmü kalkamazsın, kaldıramazsın, gazı bir milim bilinçsizce açılması bile çok kötü sonuçlar doğurabilir. Zira banane isterse 1300 hayabusa, 1800 goldwing alsın. Hayat değerli. Bir tane can şansınız var. Onuda kaybederseniz güle güle.
adem canım simdi bu sana kapak oldu ya bak bakim altında bedavası var mıymışbu arada illa SS olacaksa eğer cbr 250r,ninja 250 başlangıç için olabilir, f650 gs üretim sebebi olarak bayan başlangıç motorudur olabilir..ama asla R seri bir 600lukten başlangıç motoru olmaz..başlamadan finishi görmek olur o..
Bayan olmasıyla alacağı motor arasında nasıl bir bağlantı olabilir ki? 1.50 boyunda goldwing kullanan vardı motosiklet eğitim videosunda. Düşerse kaldıramazmış falan kısmı da hikaye. Tamamen yol tecrübesi, eğitim ve çalışmayla ilgili. Hedef supersport olduğu için başlangıç motoru olarak cbr125 veya cbr250 iyi olabilir.
Ama acele edip de yüksek cc'li motosikletlere geçmemeniz gerektiğini önemle vurgulamak lazım.
Seigen desteğin için çok sağol, cbr 125 ile başlayıp tecrübe kazandıktan sonra yükseltmeyi düşünüyorum
Kendinize kurallar koyun,mesela 25000 km cbr 125 i satmayacağım gibi.Fırsatınız varsa eğitim programlarına katılın,kitaplar alın ve sürekli okuyun,okuduklarınızı boş alanlarda deneyin.Çevrenizde sürmesini iyi bilen biri varsa sık sık ondan yardım alın.Ve kendinize bir çok kural koyun.Mesela:
İlk 1000 km 80 km hızı geçmeyeceğim
İlk 2000 km trafiğin yoğun olduğu saatlerde,yola çıkmayacağım,ayrıca gece sürmeyeceğim
Her zaman tam koruma(Bugüne kadar toplamda 50mt full ekipmansız sürmemişimdir.)
Bu ve benzeri birçok kural koyun kendinize.
Kontra ve freneja ağırlık verin.Bunları uzun uzadıya boş alanlarda tekrarlayın.
Korkmadan sürün,ama bilinçsizce kendinize güvenmeyin.
Merak ettiğim bir konu var,neden 600 rr ? Ya da şöyle sorayım,motosiklet kullanma amacınız ne?(Yanlış anlamayın,laf sokmaya çalışmıyorum)
Peki ne kadar sürede 600 lük motosiklete geçiş yapabilirim?
Hmm o zmn şöyl diyim Şehirlerarası gitmiycem, kışın kullanmıycam onun dışında gezi de olur işe gidip gelme de olur sorun yokAradığım cevap bu değildiŞöyle sorayım:
Şehir içimi gezeceksiniz,işe gidip gelecekmisiniz,şehirlerarası yol yapmayımı planlıyorsunuz,kışın sürecekmisiniz yoksa sezonluk bir zevk gibimi düşünüyorsunuz.Temel kullanım amacınız ne olacak yani.
Hmm o zmn şöyl diyim Şehirlerarası gitmiycem, kışın kullanmıycam onun dışında gezi de olur işe gidip gelme de olur sorun yok![]()