Yardımm Edin??

herkeze merhabalar benim ufak tefek sorularım olacak. Bende Mondial 150Zc kullanıcıymda. Motor diğer arkadaşlarında bah settiği gibi motor 80km hıza zor geliyor ve çok cızırtı çıkıyor bunun için ne yapmam gerek bunları yapsam olurmu acaba;

1. Egzost değiştirsem kaliteli bir şeyler alsa.
2. Kayışını değiştirsem hızında artış olurmu
3. Silindir yada sekmanları değiştirsem japon malı felan.
4. Subapları da ayarlatsam.

ARKADŞLAR LÜTFEN YARDIMM EDİN YAVV ALDIĞIMA PİŞMAN OLDUM VALLA.
MOTORUN TİPİ GÜZEL DİYE ALDIK FISS ÇIKTII. BUNLARI YAPSAM ACABA İYİ GİDERMİ FİYAT KONUSU ÖNEMLİ DEĞİLL . MOTOR YETERKİ GİTSİNN. ŞİMDİDEN HERKEZE SONSSUZZ TEŞEKÜRLERR.

herkeze merhabalar benim ufak tefek sorularım olacak. Bende Mondial 150Zc kullanıcıymda. Motor diğer arkadaşlarında bah settiği gibi motor 80km hıza zor geliyor ve çok cızırtı çıkıyor bunun için ne yapmam gerek bunları yapsam olurmu acaba;

MOTORUN TİPİ GÜZEL DİYE ALDIK FISS ÇIKTII. BUNLARI YAPSAM ACABA İYİ GİDERMİ FİYAT KONUSU ÖNEMLİ DEĞİLL . MOTOR YETERKİ GİTSİNN. ŞİMDİDEN HERKEZE SONSSUZZ TEŞEKÜRLERR.

kızma ama benim başka bir önerim olacak

motoru değiştirme imkanın yok mu?

estafurullah ne kızması olurmu öyle şey. Ya değiştirme imkanımda varda ne alıcam onun yerin yine 2.500tl yi geçmemesi lazım

vitessiz tercihin sanırım ama anlaşılmamış.bobcat,deer
bide ayrıca,deiştirmek istediğin şeyler modifiye anlamına geliyor o motor için nerdeyse...uğraşsan bence olur...hemen vazgeçme...

vitessiz tercihin sanırım ama anlaşılmamış.bobcat,deer
bide ayrıca,deiştirmek istediğin şeyler modifiye anlamına geliyor o motor için nerdeyse...uğraşsan bence olur...hemen vazgeçme...

peki markaları felan ne olucak yaptırmaya kalksam yada tanıdığınız bir yer varmı bunları satan

peki markaları felan ne olucak yaptırmaya kalksam yada tanıdığınız bir yer varmı bunları satan

bu konu ile ilgili geçmiş konularda çok bilgi var,gerçi bulunduğun yerde bir servise gidersen,bi tanıdık aracılığı ile,çok daha keyifli ve indirimli halledebilirsin.

ybr 125
cbf 150
tvs apache

araştır hangisi hoşuna giderse al:cat:

ya bi aralar alıcaktım da cbf 150 sonra vazgeçtim. Aslında abi şuan o kadar param çıkmaya bilir onun için yaptırsam motorumu 1 yıl daha idare etsin bni sonra değiştirmeyi düşünüyorum. Hemde ne bileyim bu dediğim parçları değiştirince belki motorun fiyatıda satarken yüksele bilir o bakımda şuan almayı pek düşünmüyordum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:51 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:49 PM ----------

bu konu ile ilgili geçmiş konularda çok bilgi var,gerçi bulunduğun yerde bir servise gidersen,bi tanıdık aracılığı ile,çok daha keyifli ve indirimli halledebilirsin.

Sorma zaten bi adam akıllı yok servis yada motorcu herkez nereden kazıklasam diyo bakıyor milleti

Motorun rodaj donemı bıttımı ? Varsa tanıdık arkadasında acık egsoz senınkıne tak dene....burda gordum acık egsoz lu 150zc

motor 6300km de nasıl olacak ki o iş başka bi arkadaşın mı egzozunu takayımm..

150 zc baska arkadasında varsa ondan sokup senınkıne monte etcekler acık egsoz ısıne yararsa sende acık egsoz yaptırcan...daha onceden kaca kadar cıkıyordu ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:59 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:58 PM ----------

motorun rodaj zamanı derken kaç km olmalıdır 150 zc için arkadaşım

en az 1.000 km 80 nı gecmıcen

ilk zamanlar yine zor zar 90 görüyodu ama sanki motor patlıca gibi ses çıkıyorr. ama şimdi temelli gitmemeye başladı ve bir sürü gıcırr gıcırr ses geliyo. Zaten 1000 km ye kadar 70km hızı geçmedim

ilk zamanlar yine zor zar 90 görüyodu ama sanki motor patlıca gibi ses çıkıyorr. ama şimdi temelli gitmemeye başladı ve bir sürü gıcırr gıcırr ses geliyo. Zaten 1000 km ye kadar 70km hızı geçmedim

KAYISINA BAKTIR DEGISMESI GEREKIYOSA DEGISTIR IYI BUJI TAKTIR KARBURATORU TEMIZLETTIR HAVA FILTRESINI DEGISTIR DEBRIYAJINA KAVRAMASINA BAKTIR SIMDILIK ONEREBILCEGIM BUNLAR....KAZASIZ BELASIZ :cat:

KAYISINA BAKTIR DEGISMESI GEREKIYOSA DEGISTIR IYI BUJI TAKTIR KARBURATORU TEMIZLETTIR HAVA FILTRESINI DEGISTIR DEBRIYAJINA KAVRAMASINA BAKTIR SIMDILIK ONEREBILCEGIM BUNLAR....KAZASIZ BELASIZ :cat:

sağolasın bi yarın uğrıyayım servise inşallah gıcık olduğum adam yoktur:cherry:

sağolasın bi yarın uğrıyayım servise inşallah gıcık olduğum adam yoktur:cherry:

SERVISTEKI ADAM SANA MOTORDAN ANLAMIYO GIBI GELIYOSA ESKI MOTORCULARDAN BILDIGIN USTALAR VARSA ONLARA GIT PARCACILAR DA IKI CESIT NGK BUJI VAR BIRI ADI BIRI KALITELI BOSCH BUJIDE IYI JAPON KAYISI BANDO VE POWER VAR IKISIDE IYI MARKA MOTORUN YAPILIRKENDE BASINDA DURMANI TAVSIYE EDERIM EGER YAGIDA DEGISTIRCEKSEN 15 - 40 FALAN KOYDUR HAVA SICAKYA....BU ARADA MONDIAL 150 HS VE 151 RS SAYFALARINA DA GOZ AT ISINE YARIYACAK BILGI EDINE BILIRSIN :cat: IYI AKSAMLAR

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya bi aralar alıcaktım da cbf 150 sonra vazgeçtim. Aslında abi şuan o kadar param çıkmaya bilir onun için yaptırsam motorumu 1 yıl daha idare etsin bni sonra değiştirmeyi düşünüyorum. Hemde ne bileyim bu dediğim parçları değiştirince belki motorun fiyatıda satarken yüksele bilir o bakımda şuan almayı pek düşünmüyordum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:51 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:49 PM ----------

Sorma zaten bi adam akıllı yok servis yada motorcu herkez nereden kazıklasam diyo bakıyor milleti

Niye vazgeçtin ki cbf150'den.Ben bugün 100 km uzun yol yaptım.Düzde rüzgar yoksa 110'u rahat görüyo alet.Hemde arkada çanta olduğu halde.Çantayı çıkarsam 115'i görecek.Valla imkanın varsa hemen sat al bi tane cbf150.Hem titreşimsiz rahat motor , yedek parçası çok uygun , servisi yaygın.Bak keyfine.Kusura bakma ama cbf150 dururken böyle abuk subuk motorlar alıyosunuz , sonra kafayı vuruyosunuz duvarlara.

estafurullah ne kızması olurmu öyle şey. Ya değiştirme imkanımda varda ne alıcam onun yerin yine 2.500tl yi geçmemesi lazım

hocam aynı hatayı bende yaptım ilk motorum 150 zc idi 50 60 km arası arabaya çarptığımda aletin şasesi feci halde yamuldu granajı tamamen plastik:pr:

1. dostum egzoz motoru ne kadar sıkmazsa o kadar rahat ve hızlı gider ama bir o kadarda cok yakar acık egzozu hız için tavsiye ederim .
2. kayış hızda etki yapar tabi ama motorunun orjinal kayısı daha güzel olur
3. senin motorun silindiri veya segmanının kalitelileri var ama bunları her yerde bulamazsın cekiş ve hızda oda fark eder.
4. sübap ayarlarıde etkili olduğu kadar adını unuttum ama arka ayatını kendin yapacaksan arka manyeto canağındaki T cizgisini kartelin sol tarafınsa cizgi gibi cıkıntıya tam otuttur ve sübap kapagını aldıgın yerde horozları hareket ettiren zincir mili var onun dişlisinde delik ve büyük bir nokta var onu silindire dik bir sekilde yani tam ortada ayarla .
bunların yanı sıra karbüratörün memesinide bulabilirsen geniş delikli tak:)
yardımcı olabildiysem ne mutlu:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar