Yardımınızı bekliyorum

Merhaba arkadaşlar..
Geçtiğimiz pazar günü kuzenim motorla bir gezi yaptı hava sisli olduğundan far sürekli açıktı gidip gelene kadar. Akşam dönüş yolundayken farın artık yanmadığını fark etmiş bunun nedeni sizce ne olabilir. Far ampulünü söktüm baktım kesmiş gibi gözükmüyor sapasağlam duruyor. Kabloları da tek tek kontrol ettim onlarda da sıkıntı yok. Sigorta da sağlam görünüyor. (seyhan 150c kullanıyorum bulduğum sadece ana sigorta) Sizce sıkıntı nerde olabilir. Eğer elektrik aksamını bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ampul kesmemis gibi görünür ama önce onu harici bir yerde denemen gerekir..ve far düğmesıni kontrol et başka bir yerde bir sorun olamaz

Far düğmesi parkları çalıştırıyor. Kısa ve uzun fara geldiğinde açmıyor sanırım orda problem yok ama kesin bişey de diyemiyorum ampulü arabada deneme şansım var sanırım ona bir bakacağım.

Motosikleti
BWS 100
hocam uzun yolda motoru yüksek devirde kullanınca bazı ampülleri patlatabiliyor.
benimde az ampül uçmadıydı. o modellerin kronik sorunu ya uzun yola çıkarken alırdım yanıma hep bi ampül.

anpül patlamıştır ölcüm aletiyle anpülün yuvasına bakıp anında sorunu sölerdim ama işte olmadı kısa devre yap kablıoyla yuvada bak bakim elektrik varmı :)

ampulde sorun yokmuş arkadaşlar sorun farın uzun kısa anahtarındaymış. Temassızlık varmış düzelttim sorun kalmadı :)

Kesinlikle kabloyla kısa devre yaptırarak kontrol etmeyin.
Anahtara ve tesisata zarar verebilirsiniz. bu tür durumlarda ilk önce ampülleri kontrol edin.
daha sonra tesisat kontrolü yapın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar