Yardımcı Olursanız Sevinirim :)

Ben bi arkadaştan motor aldım çok ucuz bi fiyata.geçici ama 1-2 aylık falan kullanacağım.motor çin malı.monero angel 150.direksyon çok gevşek.(normalde bi motorda giderken direksyon düz durur.ama bu çok oynuyor.)buna bi ayar çekmek mümkünmüdür?ve ön farlar gidip geliyor arada bağlantı sorunumu var?80km yi aştığımda motor çok sarsılıyor bunada bir ayar çekmek istiyorum.bana yardımcı olursanız sevinirm. :)

eyvallah :D ya zaten 200-300 liraya aldım motor yeni daa parlıyor :D 1-2 ay'a kalmaz bi cygnus x veya ybr/cbf düşünüyorum.senin mondial fazla problem yaratıyordur heralde?

Son düzenleme:
Road.Runner Yav nabıyosun dreksiyon sabit durmuyor diyorsun sonra 80 km den bahsidiyorsun:cyclopsan:cyclopsan çok tehlikeli elbet vardır onun ayarı dikkat et

yaw sabit tutuyoruz canım.Benim dediğim 80 km düz yolda :D yani 110 a falanda çıkıyor motor.Alıştık yamahalara hondalara abi napalım.bunun ayarı yapılır diyosun yani?kaça patlar tahminen?

O mootorun önce komple ön farlarını ve direksiyonu sökeceksin.Sonra şase ile ön takımların baglantı noktası var oraya gelincede üsteki somunu iyice sık tabii amörtisörlerinde bakımını yap açmışken.En azından üst baglantı somunlarını kontrol et.Sen bu konuyu dün akşam açtıgında ben benim kanuniye o işlemi yapıyordum.Sorunu hallettim.Sana şimdiden kolay gelsin....

o dedihin motordan bendede var ben çok memnunum servise gidersen hepsi hallolur :rendeer:

Ben bi arkadaştan motor aldım çok ucuz bi fiyata.geçici ama 1-2 aylık falan kullanacağım.motor çin malı.monero angel 150.direksyon çok gevşek.(normalde bi motorda giderken direksyon düz durur.ama bu çok oynuyor.)buna bi ayar çekmek mümkünmüdür?ve ön farlar gidip geliyor arada bağlantı sorunumu var?80km yi aştığımda motor çok sarsılıyor bunada bir ayar çekmek istiyorum.bana yardımcı olursanız sevinirm. :)

Hayırlı olsun:wiinkk:
Gevşek gidonun sabitlenmesi için:
- Ön karenajı demonte et - dizlik karenajını da demonte et.
- Maşanın şaseye takıldı ve üst kısmından sabitlendiği notayı yani furş'un somun ve kontraları gevşekmi bir kontrol et gerekliyse tatlı sert sık! boşluk hisedilmeyecek şekide.
- Gidon - Maşa borusunun birleşme noktsaında bulunan civata - kilitli somunu iyice sık.Muhtemelen M10 x 50-60mm bir civata ve somun kombinasyonudur.Somun düşmşse eğer dişleri uygun bir kilitli somun tedarik et.

Ön far'ın gidip-gelmesi mutlaka temas kayıbındandır!
- Nasılsa ön karenajı sökeceksin! bu meyanda far soketini de kontrol et / kontakt noktalarını temizle/sıkıştır ki oynamasın!
- Motor yüksek devirlerde fazla titreşim yapıyorsa:
- motoru taşıan ve tutan saplamaların sıkı olup olmadığını kontrol et! gerekliyse sık.sıkmama rağmen titreşimde azalma yoksa sorunun farklı yerlerde aramak gerekir! bu da biraz daha fazla bilgi gerektireceğinden bir servise müracaat etmen daha doğru olur sanırım:wiinkk:

Son düzenleme:
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.ben bu motoru en iyisi tanıdık bir yere götüreyim.kuşadasındaki motorport benim arkadaşımın.onunla birlikte halletmeye çalışırız sorunları.yine teşşekür ederim arkadaşlar.

@oglumve ben
abicim senin motorda yük sorunu varmı?bugün arkadaşı iş çıkışı aldım motor yere oturdu nerdeyse :D ama arkadaş +100kg ondanda kaynaklanıyor olabilir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar