- Konu Yazar
150 lik kuba tk 03 üm var arka dişliyi 50 den 42 ye düşürdüm ön dişliye karışmadım sanki bana ön dişli yeterli gelmedi ön 12 ve ya 13 müş ben 15 ya da 16 taksam iş görürmü hız yapıyorum ayrıca torkunda fazla düşmesini istemiyorum.
15 dişli kafama yattı ama torku -37 düşürmüs +37 hız eklemiş
Buraya bakın isterseniz. Ne akdar doğru hesap yapıyor bilmiyorum anlamadığımdan ama basit bir sistem var gibi. Current(mevcut) kısmına mevcuttaki dişli değerlerinizi ve zincir bakla sayınızı seçin. New(yeni) kısmına ise yapılacak olanı.
Evet yeni yazan yere yeni taktığımı girdim bide siz hesaplayabilirmisiniz size zahmet hangisi daha iyi ben pek anlamıyorum 14-15-16 arka 42%37 3'te 1 den fazla kayıp demek. Bu arada mevcut kısmına şu anki değiştiğiniz arka dişliyi girdiniz değil mi? Eskisini değil.
Mevcutta ön kaç? Zincir bakla sayısı kaçEvet yeni yazan yere yeni taktığımı girdim bide siz hesaplayabilirmisiniz size zahmet hangisi daha iyi ben pek anlamıyorum 14-15-16 arka 42
Mevcutta ön kaç? Zincir bakla sayısı kaç
Şu an ön 13 arka 42 bakla sayısını bilmiyorum vallaMevcutta ön kaç? Zincir bakla sayısı kaç
Eğer önü 14 yaparsan torktan kaybın %7,7, güçten kazancın da aynı oranda olur. Eğer önü 15 yaparsan torktan kayıp %15,4, güçten kazanç da aynı oranda olur.Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şu an ön 13 arka 42 bakla sayısını bilmiyorum valla
Evet 15 takayım gitsin o zaman %15 kayıptan bişey olmaz şimdi gps de 101 gördü 15 i takarsam 110 falan görürmü ya da daha üzeriEğer önü 14 yaparsan torktan kaybın %7,7, güçten kazancın da aynı oranda olur. Eğer önü 15 yaparsan torktan kayıp %15,4, güçten kazanç da aynı oranda olur.
Bu şuandaki ön 13 arka 42'ye göre. En başta olan arka 50 durumuna bakmadım çünkü zaten değiştin arkayı.
Bilemem çünkü hızla motor gücü direk orantılı değil maalesef.Evet 15 takayım gitsin o zaman %15 kayıptan bişey olmaz şimdi gps de 101 gördü 15 i takarsam 110 falan görürmü ya da daha üzeri
Hocam öyle olmuyor işte bunlar 50 lik olup sonradan kit ile yükseltildiği için dişlileri değişmiyorlar sadece silindir piston üst kapak değişiyor dişli bize kalıyor yaniMotor belli, Performansı belli, Dişli değiştirip motorla oynamaya ne gerek var?
%15lik kayıp fazla bir kayıp ucuzsa 2 tane ön dişli al biri 14 biri 15 14ü şehiriçi kullan 15i uzun yolda kullan 15 ön dişli şehiriçinde daha fazla devir çevirmene bakım ve benzinin hızlı bitmesine sebep olurHocam öyle olmuyor işte bunlar 50 lik olup sonradan kit ile yükseltildiği için dişlileri değişmiyorlar sadece silindir piston üst kapak değişiyor dişli bize kalıyor yani
Peki zinciri de değişmesi gerekir mi her seferinde?%15lik kayıp fazla bir kayıp ucuzsa 2 tane ön dişli al biri 14 biri 15 14ü şehiriçi kullan 15i uzun yolda kullan 15 ön dişli şehiriçinde daha fazla devir çevirmene bakım ve benzinin hızlı bitmesine sebep olur
Bakla oranlarına bakmak lazım ama arka dişlini 50den 42ye düşürdüğünü söylediğine göre önü 14 veya 15 yapınca sıkıntı olmaz.Peki zinciri de değişmesi gerekir mi her seferinde?
Bencede hafif sarkma var zaten zincirde 15 falan takınca o sarkma gider tam olurBakla oranlarına bakmak lazım ama arka dişlini 50den 42ye düşürdüğünü söylediğine göre önü 14 veya 15 yapınca sıkıntı olmaz.
Sarkma önemli hocam aktarma organı bu. ne kadar olması gerektiğine klavuzdan bakabilirsin.Bencede hafif sarkma var zaten zincirde 15 falan takınca o sarkma gider tam olur
Tamamdır yardımcı olduğunuz için teşekkür ederimSarkma önemli hocam aktarma organı bu. ne kadar olması gerektiğine klavuzdan bakabilirsin.