Yardım

Arkadaşlar fikirden veya düşünceden ziyade bilen yada başına gelen varsa yazması benim için önemli.
Arabayla ters yönde ilerlemekteyim ve motosikletli birine çarpıyorum.Kaza sonrası arkadaşın ayağı kırılıyor.Motorunda maddi hasar oluşuyor.Motorlu arkadaşın a2 ehliyeti olmadığından;
1-Kim şuçludur
2-Ehliyeti olmayan motorlu sigotadan maddi ve sağlık harcamalarını alabilirmi
3-Sigorta bu parayı karşılamazsa bana dava açabilirmi
Yada böyle bir olay başına gelmiş olupta(bazı topiclerde okudum ama sigortadan para alma konusu tam açıklanmamış)tam neticeyi yazacak olan arkadaşlar olursa şimdiden tşk.

valla ehliyetsizlik haklı bile olsa suclu durumuna düşürür.. Ayrıca sigortanında masraflarını karsılayacagını sanmıyorum... Sende cok büyük suc olsa bile karsı tarafın ehliyetsizligi tüm sucunu ortadan kaldırıyor... Ama bundan sonra dikkat et serit ihlali yapma...

Kazayı yapan ben değilim.Sadece sorduğum soruların cevapları benim için önemli.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
bu olaya biraz benzer bir olay yaşadım e-5 yolunda trafik tıkalı olduğu için beylikdüzü civarında kaldırımdan gitmeye çalırken bayağı geniş bir kaldırım kamyon üstümüze çıktı, jandarma geldi kaza yeri trafiğe kapalı alanda yapıldığı için iki tarafında hatalı olduğunu söyledi pamuk ellerde cebe girdi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla ehliyetsizlik haklı bile olsa suclu durumuna düşürür.. Ayrıca sigortanında masraflarını karsılayacagını sanmıyorum... Sende cok büyük suc olsa bile karsı tarafın ehliyetsizligi tüm sucunu ortadan kaldırıyor... Ama bundan sonra dikkat et serit ihlali yapma...

hayır arkadasım yanlıs bılıyorsun..... ters yönde motora carpan % 100 haksızdır... o adamın ehlıyetı olup olmaması sızın sucunuzu ört pas etmez ... motorun masrafını ödemek zorundadırlar... motorcu sadece ehliyetsizkten ceza yer.:cat:

aynısını yaşamış sayılırım ben yolu geniş alıyodum motorla yolun sağından diilde bnm aşağıya ineceğim sol taraftan aniden çıkan bi scooter bnm motora yandan vurdu bnm ehliyeti almama 1 hafta kalmıştı dosyası çıkmamıştı o suclu oldu halde ben onunkini yaptırdım.napalım suçlu o ama onunkinide ben yaptırdım.polis gelseydi 800 ytl ceza yicektim sonucta ama sana şunu söliim.polise başvurursanız sizde ceza yersiniz.130 ytl karayolunu meşgul etmekten.+ ters yönden gelip kazaya sebebiyet vermekten.bunları yersiniz.tmm o ehliyetsiz ama onunda çekeceği cezalar var.

arabayla ters yönde giden sendin bece suçlu olan sensin arkadaşım.. şöyle düşün sen ters yöne girmesen o arkadaşın ayağı kırılmazdı.. ehliyeti olmadığndan dolayı sadece evrak eksikliğinden para cezası yer ama mahkemeye çıksanız suçluluk oranın senin daha fazla olur bence.. neden diyeceksin. olduki onüne bir yaya çıktı yada başka bir araca vurdun... üstelik senin ehliyetin varken bunları yaptın... bence bu şekilde düşün birde olayı...

arabayla ters yönde giden sendin bece suçlu olan sensin arkadaşım.. şöyle düşün sen ters yöne girmesen o arkadaşın ayağı kırılmazdı.. ehliyeti olmadığndan dolayı sadece evrak eksikliğinden para cezası yer ama mahkemeye çıksanız suçluluk oranın senin daha fazla olur bence.. neden diyeceksin. olduki onüne bir yaya çıktı yada başka bir araca vurdun... üstelik senin ehliyetin varken bunları yaptın... bence bu şekilde düşün birde olayı...

bence tam tersi. neden mi? cünkü ehliyetsiz olan kisinin en basta yolun üstünde bile bulunmamasi gerekirdi. ters yönden giden de sucun bir kismini alacaktir ama onun en azindan trafikte bulunup hata yapma "hakki" var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşlar fikirden veya düşünceden ziyade bilen yada başına gelen varsa yazması benim için önemli.
Arabayla ters yönde ilerlemekteyim ve motosikletli birine çarpıyorum.Kaza sonrası arkadaşın ayağı kırılıyor.Motorunda maddi hasar oluşuyor.Motorlu arkadaşın a2 ehliyeti olmadığından;
1-Kim şuçludur
2-Ehliyeti olmayan motorlu sigotadan maddi ve sağlık harcamalarını alabilirmi
3-Sigorta bu parayı karşılamazsa bana dava açabilirmi
Yada böyle bir olay başına gelmiş olupta(bazı topiclerde okudum ama sigortadan para alma konusu tam açıklanmamış)tam neticeyi yazacak olan arkadaşlar olursa şimdiden tşk.

1. Ters yönde ilerlemeden dolayı kazaya sebebiyet veren otomobili kullanandır. Burada oto'nun kural ihlali başka, ehliyetsiz motosiklet kullanma başka suçtur. İkisi ayrı suçtur ve ayrı cezayı gerektirir.
2. İlgi kanunun d) fıkrasında motorlu bisikletler trafik sigortası teminatı dışındadır şeklinde bir madde bulunur.
3. Dava açabilir.

Zorunlu trafik sigortası poliçesi, üçüncü şahıslara verilen maddi ve bedeni zararları, tarife ve talimatlarda belirtilen teminatlar çerçevesinde ve kusur oranına göre teminat altına almaktadır. Bu nedenle araçta meydana gelen hasar, zarar veren tarafın trafik sigortasından karşılanmakta olup, ticari kazanç kaybı ya da eskime payı gibi talepler kapsam dışıdır. Taleple ilgili olarak zarar veren tarafın aleyhinde ayrıca dava açılması gerekmektedir.

Saygılarımla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar