yardım lütfen

2005 model klr 650 de debriyaj sorunu yaşıyorum.motoru çalışırken vitese taktığımızda motor stop ediyor.Sorun ne olabilir ?

eğer benimki gibi ise motorun sağ tarafında kapak var onu açınca devriyajın ayar vidası çıkıyor bi somunun içinde düz tornavida çevirecek şekilde zatan kapağı açınca direk önünde somunu devşetip içindekini düz tornovida ile çeviriyorsun ayarını yapıyorsun

ha bide devriyaj teli gevşek olabilir yani sorun devriyaj kavramayı kesmiyor ya telden yada ayarından ama ayar bozulmaz tel olabilir!!!

Son düzenleme:
debriyaj hemen kavrama yapıyor, ayırmıyor olabilir. Debriyaj boşluğunu ayarlayabileceğin, ya gidonda debriyaj manetinde yada motor üzerinde bir ayar sonumu veya vidası olmalı, buradan biraz debriyaj boşluğunu ayarlaman gerekebilir. Debriyaj dişlilileri tam ayırmıyorsa vitese geçmeme veya vitese takma esnasında motor stop etme sorunu oluşabilir.

Son düzenleme:
kesinlikle devriyaj ayırmıyor kavramayı kesmi yor telden dir telin gerginliğinden

motor çalışmıyoken vitese geçiyor..çalışırken vitese koyduğumuzda duruyor

dediğim gibi ayar vidasındanda olur tel yeterince gergin olmayada bilir

motor çalışmıyoken vitese geçiyor..çalışırken vitese koyduğumuzda duruyor

Benim motorumda motor çalışmazken debriyaja basmadan da vites geçiyor. Ama çalışırken debriyaj boşluğu ayrsızsa ya çok fazla kavrama yaptıgından dişli ayırmıyor ve vites geçiremiyorum. Yada tam tersi şekilde ayarsızken yani deb. teli çok gerginken diyeyim çok fazla vites ayırıyor, bu sefer fazla ayırdığı için vites çok rahat geçiyor, fakat debriyaj ya sona yakın kavriyor, yada debriyajı bırakınca tam olarak kavramayı tamamlayamıyor. Genelde de zaten böyle olur. Sen yine de debriyaj boşluğunu kontrol et derim. Yinede olmuyorsa bi servise göster. Zannmca bu durumda bi kullanıcı olarak yapabileceğin tek kontrol debriyaj boşluğunu kontrol edip arızanın buradan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak. En azından bunu anlarsın ve problem buradan kaynaklanmıyorsa güvendiğin bildiğin bi servise motoru gösterirsin.

Son düzenleme:
motor uzun süre yattı acaba yağsız kalmış olabilir mi ki ? debriyaj ayarını yapmayı denedim olmadı.. ayrıca cvp larınıza teşekkür ederim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar